Simen1 Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 (endret) Vannkokertråden Jeg tenkte jeg skulle starte en tråd for oss som ofte har lange dager på kontoret eller lesesalen og trenger litt næring i blant, men som ikke har tilgang på en åpen kantine eller kjøkken. Tråden er ment som en ressurstråd for de som har vannkokere eller skal kjøpe en. De fleste oppskriftene kan nok også lages med mikrobølgeovn som det eneste elektriske redskapet. - Hvor kan man kjøpe vannkokere? - Prisguiden har en fin oversikt her. Prisene varierer for øyeblikket fra 178 til 899 kroner. Tips gjerne prisguiden om nye modeller hvis dere kommer over det. Oppskrifter: Cappuccino: - Pulverkaffe (eng: instant coffee) ca 1 teskje - Vann fra vannkokeren ca 1-1,5 dl - Et halvt glass melk, gjerne varmet i mikrobølgeovn til kokepunktet (30s ved 600W) hvis du har tilgang på det, men det går også fint uten å varme den og deretter vispet med en håndholdt melkeskummer til et fyldig skum. Melkeskummet helles over i den halvfulle kaffekoppen og så gir jeg koppen en sving så den nederste delen av skummet blir litt mørkere farget av kaffen. Så gir jeg det hele en liten dryss med brunt sukker. Voila, "cappuccino" Koppen bør være tung og kald i starten. Hvis ikke så kan det ta litt tid før den får drikketemperatur. Fremgangsmåten får sikkert en hver barist til å våkne om natta og skrike "Neeiiii!", men det er nå sånn jeg gjør det og smak, konsistens og utseende blir bra. Real turmat Kok vann, hell oppi posen og la det stå en stund før du begynner å spise. Rett i koppen-supper Kok vann, hell i en kopp og bland med suppepulveret. Strø gjerne på krutonger. La stå litt før du begynner å spise. Pølse og potetstappe: Kok opp så mye vann du trenger til en pose (eller en halv pose) med ferdig potetstappe. Hell vannet og pulveret oppi en passe stor kopp eller skål og rør litt med gaffelen. La dette stå og avkjøle seg litt mens du koker pølsene. Pølsene kan du koke med eller uten buljongvann. Putt en halv buljongterning for å få litt ekstra god middagslukt og litt ekstra smak. Buljongvannet kan drikkes som varm drikke til måltidet. Kok opp pølsene og la se stå ca 10 minutter før du gir de et nytt oppkok like før måltidet. Nudler: Kok opp vannet mens du stapper de tørre nudlene ned i en kopp. Det gjør ikke noe om du må brekke blokka i to eller knuse hjørnene litt for å få plass. Hvis du er litt fingernem klarer du dette uten å søle biter utover. F.eks ved å brekke blokka i to før du åpner posen og presser den ned i koppen samtidig som du drar av posen. Ha på passe mengde krydder. Man MÅ ikke ha på alt. Du kan gjerne variere litt med eget krydder om du vil. Ha på vannet og la det trekke en stund. Spises med skje og med serviett tilgjengelig. Makaroni: For at ikke makaroniene skal svi seg fast i varmeelementet må du huske å legge en liten metallrist over bunnen. Når du har laget/skaffet en slik så kan du koke makaroni. Velg 5-minutters makaroni, kok opp minst 2-3 ganger med kort mellomrom for å unngå at de klistrer seg til hverandre. Hell av vannet og hell makaronien i en kopp eller skål. Kan serveres med ketchup, oliven, pesto, bogskinke fra boks, eller annet tilbehør. Wienerpølser og poteter Skrell potetene, kutt de i terninger. Kutt pølsene i passe biter. Hell dette i vannkokeren og fyll opp med vann. Gi blandingen 2-3 oppkok og la de stå 5 minutter mellom hvert oppkok. Serveres med ketchup og sennep. Vegetarblanding Kjøp en pose frossen grønnsakblanding. Ha det i vannkokeren og fyll på med vann. Putt en buljongterning oppi. Gi det et oppkok og vent et par minutter til alle de fråsne grønnsakene har blitt varme inni. Vel bekomme! Sodd Ha en passe stor klump med frossen sodd oppi vannkokeren. Kok opp og la det stå til alt er tint. Kok opp igjen og server. Spises fra skål med skje gjerne med en brødskive ved siden av. Endret 30. juli 2007 av Simen1 Lenke til kommentar
Tunky Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 Det finnes jo mange gode "Rett i koppen"-ting. Med litt ekstra krydder blir det ekstra godt. Lenke til kommentar
Krankemot Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 Oppskrift på kokende vann (7dl): Hell 7dl kaldt vann i vannkokeren, kok opp vannet. Du står igjen med ca 7dl kokende vann Jeg ser ikke helt poenget med denne tråden Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 23. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 23. juli 2007 Jeg ser ikke helt poenget med denne tråden 9124460[/snapback] Ikke ha så dårlig fantasi da. Se det oppdaterte førsteinnlegget mitt. PS. Er det noen som vet hvor lenge egg må trekke hvis man skal ha varme og nykokte egg på brødskiva? Normalt koker man jo egg kontinuerlig ca 7-9 minutter men vannkokere slår seg jo av med en gang vannet har kokt opp så der må man nok la eggene trekke, og da litt lengre tid. Er det noen som vet hvor lenge? Lenke til kommentar
Plomma2 Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 Kan man ha ting oppi vannkokeren da? Jeg trodde ting kunne sette seg fast i den metall-greia i bunnen. : - | Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 23. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 23. juli 2007 Ja, det er en fare, men ikke for alle typer matvarer. Bare ting som typisk svir seg i gryter og lignende om man har på for mye varme. Har man derimot en metallrist som jeg nevner i makaronioppskriften så kan man ha mye oppi uten at det setter seg fast. Mange av oppskriftene trenger heller ikke noe annet enn vann i vannkokeren. F.eks i suppeoppskriftene så blandes ikke vannet og suppepulveret før man heller det i en skål eller en kopp. Lenke til kommentar
Tunky Skrevet 26. juli 2007 Del Skrevet 26. juli 2007 Angående egga: På vår vannkoker har man i vann og trykker på knappen, så koker den opp vannet. Hvis man holder den inne stopper den ikke å varme når vannet koker. Så hvis man har tålmodighet, kan man jo stå der og holde inne knappen i 6-7 minutter. Evt. tape. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 28. juli 2007 Del Skrevet 28. juli 2007 (endret) Genial tråd! Mine komplimenter til "kokken" Endret 28. juli 2007 av L4r5 Lenke til kommentar
HalogenpæreUtenLys Skrevet 4. september 2008 Del Skrevet 4. september 2008 Vet det er et dumt spørsmål. Men på skolen har vi en vannkoker. Har fryktelig lyst på kake. Hvordan ville det teoretisk sett vært mulig å lage en kake i vannkokeren? Lenke til kommentar
Essem Skrevet 4. september 2008 Del Skrevet 4. september 2008 Du bumpet såpass kraftig for spørre om det? Uansett, kan du ikke bare ta med kake hjemmefra? Lenke til kommentar
Niqābninja Skrevet 5. september 2008 Del Skrevet 5. september 2008 En kan da strengt tatt ikke erstatte en stekeovn med en vannkoker. Det blir jo overhodet ikke det samma. Lenke til kommentar
HalogenpæreUtenLys Skrevet 5. september 2008 Del Skrevet 5. september 2008 Ettersom en vannkoker koker på 100 grader. Da det vel være mulig at det finnes en kake som stekes på denne temperaturen? Lenke til kommentar
Medisinmannen Skrevet 5. september 2008 Del Skrevet 5. september 2008 Du kan lage alkohol, men ikke så lurt å gjøre det da ... Ellers kan jeg melde at jeg nettop har laget gele med vannkoker Lenke til kommentar
Niqābninja Skrevet 5. september 2008 Del Skrevet 5. september 2008 Det er da ingen kake som skal stekes i vann O.o Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 5. september 2008 Del Skrevet 5. september 2008 Vi har akkurat sånn vannkoker! :O Rett i koppen tomatsuppe er min favoritt, lages nesten ingenting annet enn det med vår. Lenke til kommentar
Suppen Skrevet 8. september 2008 Del Skrevet 8. september 2008 Det er da ingen kake som skal stekes i vann O.o Ingen har sagt at den skal stekes i vann. Man kan helle deigen oppi og sette den på, så stekes den på 100 grader Lenke til kommentar
Argument Skrevet 8. september 2008 Del Skrevet 8. september 2008 Real turmat egner seg egentlig ikke til "kontormat" eller vanlig middag. Det er beregnet til turmat pga det høye kaloriinnholdet, og er derfor ganske usunt hvis man ikke er i fysisk aktivitet Lenke til kommentar
Niqābninja Skrevet 8. september 2008 Del Skrevet 8. september 2008 Ingen har sagt at den skal stekes i vann. Man kan helle deigen oppi og sette den på, så stekes den på 100 grader Men det er jo kun bunnen som varmes opp, er det ikke? Isåfall blir det jo vanskelig å få ønsket temperatur i hele greia når en heller i deig. Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 8. september 2008 Del Skrevet 8. september 2008 (endret) Real turmat egner seg egentlig ikke til "kontormat" eller vanlig middag. Det er beregnet til turmat pga det høye kaloriinnholdet, og er derfor ganske usunt hvis man ikke er i fysisk aktivitet Tvilar eg sterkt på. Chili con carne Ferdig tilberedt rett ca.: 500g Nettovekt ca.: 160g Om det så var 600 kcal pr 100 gr (i tørr tilstand) ville det berre ha vore som ein standard middag. Sjølv Real Field middagane går berre opp til 800 kcal samla. Endret 8. september 2008 av Jassogitt Lenke til kommentar
Awesome X Skrevet 10. september 2008 Del Skrevet 10. september 2008 Har man en litt større vannkoker, som man kan overskrive termostaten på, skal vel ikke Fjordland-middagene være noe særlig problem. Ellers er vel også en alternative måte å tilberede pølsene på, å steke de ved hjelp av elektroder. Ferdig retter på hermetikk som ikke skal kokes (sodd, lapskaus, pasta-di...) kan varmes i egen boksen ved hjelp av vannbad. Trenger sikkert et par ladninger med vann, men... OT (micro): For de som ønsker kake, se her Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå