Gå til innhold

Trådløs ruter for 3pcer og ip-telefoni


Anbefalte innlegg

Hallo godtfolk!

 

Tenkte å sette opp et lite trådløst hjemmenettverk, da det blir 2 bærbare pcer og en stasjonær pc som skal ha internett-tilgang. I tillegg har vi telefoni fra Telio som også trenger bredbånd.

 

Har internett fra GET (UPC) og får bare en ip-adresse fra dem. Så jeg gikk til innkjøp av en SMC Broadband Router i litt eldre dager. (Tror det er den, eller så er det en liknende).

 

Har vært stort sett vært fornøyd, utenom når vi skal snakke i ip-telefon fra Telio, samtidig som det lastes ned eller opp. Da går det ikke an å snakke i tlf, og man må enten slå av all form for nedlastning, eller ikke snakke i tlf :D . Jeg har aldri giddi å finne ut av hva man kan gjøre for å forbedre dette siden jeg flytta ut for å studere, men syns det er greit å prøve å fiksa det også nå som jeg skal kaste meg inn i dette.

 

Men nå melder altså behovet for trådløst ruter seg, det er ikke så artig å være bundet fast til rommet med 2 bærbare. Så tror jeg skal pensjonere SMC-ruteren. Lest litt på forumet og ser at det ikke er så stor forskjell på aksesspunkt og ruter når det gjelder pris, så da vurderer jeg å gå for ruter. Hva er det jeg må tenke på når jeg skal velge ruter? Jeg vil ha billigst mulig, og har ikke bruk for alskens fancye funksjoner, selv om en god deal med god funksjonalitet til bra pris er også å foretrekke.

 

Ellers lurte jeg på også om man styrer f.eks båndbredde satt av til ip-telefoni på ruteren eller om det i det hele tatt er slike muligheter? Ser ikke hvor ellers man kan endre innstillinger for at man skal snakke i tlf samtidig som man laster ned/streamer.

 

Noen gode forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du trenger en router med QoS, og godt WLAN.

 

Du kan ta en titt på denne:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=314078

 

Med DD-WRT/HyperWRT/Tomato firmware blir denne konge.

Veldig fin og stabil router.

9124640[/snapback]

 

 

Ser ut som mer den prisklassen jeg tenkte meg. Er ikke særlig kjent med DD-WRT, selv om jeg ser at det er snakk om dette flere steder på forumet. Antar at jeg fikser det uten problemer. Med noen kommer med andre forslag så tror jeg holder en knapp på den ja..

 

Var inne på http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices for å sjekke bare, hvilken Linksys-modell er det på lista her? Edit: glem det, ser at det er "Produsentens varenr.: WRT54GL" )

 

 

pluss; det står "Linux" i beskrivelsen, hva betyr dette?

Endret av LBoN
Lenke til kommentar

Har ennå ikke kjøpt routeren, siden penger er et fraværende element akkurat nå. Men så på datakjeden.no, og på forsiden så er det en sommerkampanje:

 

Linksys 54Mbps trådløs router + Linksys 54Mbps USB-nettadapter til 695 kr.

Ser at modellnr på denne routeren er WRT54G, hvor stor er forskjellen mellom denne og WRT54GL som ble snakket om over?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...