Teig Skrevet 22. juli 2007 Del Skrevet 22. juli 2007 Til høsten vil jeg innføre et sunnere kosthold for å få større resultater ut av treningen min (jeg trener styrke 3 ganger i uka). I den sammenheng har jeg noen spørsmål angående kosthold ment for å bygge muskler og legge på meg (med "lurt" mener jeg mest effektivt): 1. Har det noe å si om man drikker proteinshake sammen med mat med tanke på opptak av proteiner? 2. Er det lurt å spise grovbrød kontra "vanlig" brød? 3. Er havregryn så bra så mange skal ha det til, og er det lurt å spise det til frokost de fleste dager? Hvis jeg kommer på noen flere spørsmål etterhvert vil jeg poste de her. Lenke til kommentar
Bushmills Skrevet 22. juli 2007 Del Skrevet 22. juli 2007 (endret) 1. Ikke sikker 2. Grovbrød inneholder gode karbohydrater og en del proteiner også. Sunneste valget av brød. 3. Havregrøt inneholder masse gode karbohydrater også, som holder deg gående lenge. Egner seg utmerket til frokost! Men ikke for mye sukker! Problemet er at du blir dritt-lei havregrøt til slutt. Så lurt å variere. Endret 22. juli 2007 av Bushmills Lenke til kommentar
Lemkin Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 Til høsten vil jeg innføre et sunnere kosthold for å få større resultater ut av treningen min (jeg trener styrke 3 ganger i uka). I den sammenheng har jeg noen spørsmål angående kosthold ment for å bygge muskler og legge på meg (med "lurt" mener jeg mest effektivt): 1. Har det noe å si om man drikker proteinshake sammen med mat med tanke på opptak av proteiner? 2. Er det lurt å spise grovbrød kontra "vanlig" brød? 3. Er havregryn så bra så mange skal ha det til, og er det lurt å spise det til frokost de fleste dager? Hvis jeg kommer på noen flere spørsmål etterhvert vil jeg poste de her. 9122663[/snapback] 1. Drikk gjerne sammen med annen mat. Husk at kroppen tar opp mest næring om morgenen og etter trening, så pøs på med proteiner og karbohydrater her! 2. Ja, grovbrød er bedre enn mellomgrovt brød og loff. 3. Havregryn er toppers. Bytt ut alle brødmåltider du har hjemme i huset med havregryn (helst alle brødmåltider). Jeg har 300g havregryn om dagen på "dieten" min, så det er bare å kjøre på. Kan ikke få for mye av det gode. Lenke til kommentar
pumba50 Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 Til høsten vil jeg innføre et sunnere kosthold for å få større resultater ut av treningen min (jeg trener styrke 3 ganger i uka). I den sammenheng har jeg noen spørsmål angående kosthold ment for å bygge muskler og legge på meg (med "lurt" mener jeg mest effektivt): 1. Har det noe å si om man drikker proteinshake sammen med mat med tanke på opptak av proteiner? 2. Er det lurt å spise grovbrød kontra "vanlig" brød? 3. Er havregryn så bra så mange skal ha det til, og er det lurt å spise det til frokost de fleste dager? Hvis jeg kommer på noen flere spørsmål etterhvert vil jeg poste de her. 9122663[/snapback] Svar på nr 1: Proteinshaken vil senke gi på måltidet og gi et mere stabilt blodsukkerøkning, og det er positivt. Stabile energinivåer er en positiv ting. Svar på nr 2: De "grovbrødene" du finner i butikken til rundt 8-15 kr skal du holde deg langt unna, det er ikke grovbrød, selv om det heter grovbrød. Kjøp Vita Hjertegod Ekstra Grovt brød, det er en grønn papirpose med noe rødt greier på, tror dem har det på ica og rimi. Der har du et ordentlig sunt brød. Og ja, selvfølgelig er det lurt å spise det i forhold til vanlig brød. Vanlig brød inneholder nesten ikke proteiner, nesten ikke fiber og i tillegg har det mere av det usunne fettet og mindre av det sunne fettet. Gjerne mye salt og sukker også, med andre ord, billigbrød som ikke er gunstig for helsa i det hele tatt. Hold deg unna slike brød, det er ren gift. Svar på nr 3: Havregryn er den sunneste kornsorten vi har. Det er komplekse karbohydrater, og det har ingenting sukker i det hele tatt. Passe godt innhold med fiber, den blå typen havregryn fra Bjørn har mest fiber. Det eneste negative med all havregrynspisingen, er at man får i seg mye melk, og ikke alle er like tolerante på melk, noen kan få ekstreme mengder gass i magen av det, mens andre tar det med ei klype salt. Havregryn er en perfekt kilde til karbohydrater, som du sårt trenger hvis du vil opp i vekt/vokse og legge på deg muskler. 100g gir 365 kcal, uten å regne med melka og eventuelt sukker/søtningsmidler. Lenke til kommentar
Teig Skrevet 23. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 23. juli 2007 Takk for alle svar Så det finnes virkelig ikke en downside med å spise mye havregryn hvis man ser bort ifra at noen kan reagere på melken som Databamse sier? Lenke til kommentar
Lemkin Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 Takk for alle svar Så det finnes virkelig ikke en downside med å spise mye havregryn hvis man ser bort ifra at noen kan reagere på melken som Databamse sier? 9127603[/snapback] Ikke annet enn at du blir lei av smaken, men det venner du deg til Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 Svar på nr 1: Proteinshaken vil senke gi på måltidet og gi et mere stabilt blodsukkerøkning, og det er positivt. Stabile energinivåer er en positiv ting. 9125658[/snapback] Det senker GI på måltidet sett under et. Men det er jo helt uvesentlig, for kroppen vil jo ikke sondere ut noe mindre insulin, heller litt mer pga du øker mat inntaket. GI er egentlig bare tull alene, da det til syvende og sist er mengden som mat som avgjør hvor mye insulin kroppen sender ut. Dessuten variere GI målinger på like matvare MYE. Det er da mye bedre å bruke GL(Glykemisk Load). GL får du av å gange mengden med karbohydrater med GI på karbohydratene. Lenke til kommentar
pumba50 Skrevet 23. juli 2007 Del Skrevet 23. juli 2007 Svar på nr 1: Proteinshaken vil senke gi på måltidet og gi et mere stabilt blodsukkerøkning, og det er positivt. Stabile energinivåer er en positiv ting. 9125658[/snapback] Det senker GI på måltidet sett under et. Men det er jo helt uvesentlig, for kroppen vil jo ikke sondere ut noe mindre insulin, heller litt mer pga du øker mat inntaket. GI er egentlig bare tull alene, da det til syvende og sist er mengden som mat som avgjør hvor mye insulin kroppen sender ut. Dessuten variere GI målinger på like matvare MYE. Det er da mye bedre å bruke GL(Glykemisk Load). GL får du av å gange mengden med karbohydrater med GI på karbohydratene. 9129922[/snapback] Ja jeg er klar over det begrepet med load, men det er mest vanlig å bruke GI begrepet, selv om den er litt vrien å bruke. Enkelte matvarer kan være greie å bruke med GI og andre ikke, så det er som du sier selvfølgelig av betydning hvilken mat det er snakk om. Men det er hvor fort insulinen kommer som er viktig. Og da er det viktig å spise rett mengde mat med høy GI eller en passe mengde mat med lav GI. Hvis insulinen skilles raskt ut så synker naturligvis blodsukkeret raskt også, og da får vi den jojo-effekten som er ugunstig hvis man prøver å holde energinivåene stabile. Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 24. juli 2007 Del Skrevet 24. juli 2007 Ja jeg er klar over det begrepet med load, men det er mest vanlig å bruke GI begrepet, selv om den er litt vrien å bruke. Enkelte matvarer kan være greie å bruke med GI og andre ikke, så det er som du sier selvfølgelig av betydning hvilken mat det er snakk om. Men det er hvor fort insulinen kommer som er viktig. Og da er det viktig å spise rett mengde mat med høy GI eller en passe mengde mat med lav GI. Hvis insulinen skilles raskt ut så synker naturligvis blodsukkeret raskt også, og da får vi den jojo-effekten som er ugunstig hvis man prøver å holde energinivåene stabile. 9130394[/snapback] Det er også vanlig å bruke BMI, men det er jo uansett like dårlig GI "avgjør" ikke hvor fort insulinet kommer, men hvor mye insulin. Det er derfor til syvende og sist det er mengden mat som avgjør.(+ litt GI på karbohydratene) Lenke til kommentar
pumba50 Skrevet 24. juli 2007 Del Skrevet 24. juli 2007 Ja jeg er klar over det begrepet med load, men det er mest vanlig å bruke GI begrepet, selv om den er litt vrien å bruke. Enkelte matvarer kan være greie å bruke med GI og andre ikke, så det er som du sier selvfølgelig av betydning hvilken mat det er snakk om. Men det er hvor fort insulinen kommer som er viktig. Og da er det viktig å spise rett mengde mat med høy GI eller en passe mengde mat med lav GI. Hvis insulinen skilles raskt ut så synker naturligvis blodsukkeret raskt også, og da får vi den jojo-effekten som er ugunstig hvis man prøver å holde energinivåene stabile. 9130394[/snapback] Det er også vanlig å bruke BMI, men det er jo uansett like dårlig GI "avgjør" ikke hvor fort insulinet kommer, men hvor mye insulin. Det er derfor til syvende og sist det er mengden mat som avgjør.(+ litt GI på karbohydratene) 9132782[/snapback] Det er jo det jeg sier, jeg snakker om mengde her i samsvar med Gi. Det er en forutsetning at vi snakker om en mengde, man kan jo ikke spise luft, og da tar jeg utgangspunkt i et fornuftig "målebeger", alt etter person og hvordan han reagerer på det. GI har også en god del betydning, det er forskjell på å spise moreller og cornflakes f.eks. Veldig stor forskjell. Lenke til kommentar
everhuge Skrevet 19. august 2007 Del Skrevet 19. august 2007 1. Ikke sikker 2. Grovbrød inneholder gode karbohydrater og en del proteiner også. Sunneste valget av brød. 3. Havregrøt inneholder masse gode karbohydrater også, som holder deg gående lenge. Egner seg utmerket til frokost! Men ikke for mye sukker! Problemet er at du blir dritt-lei havregrøt til slutt. Så lurt å variere. 9122736[/snapback] Ikke sukker i det hele tatt, tenker je vi sier. Blir du lei av mat, er ikke The Iron Game, gamet ditt. Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 20. august 2007 Del Skrevet 20. august 2007 Blir du lei av mat, er ikke The Iron Game, gamet ditt. 9317530[/snapback] Lenke til kommentar
hagfors Skrevet 20. august 2007 Del Skrevet 20. august 2007 Takk for alle svar Så det finnes virkelig ikke en downside med å spise mye havregryn hvis man ser bort ifra at noen kan reagere på melken som Databamse sier? 9127603[/snapback] Man får ofte en del luft i magen som lukter noe helt for jævlig av det. Men det er vel strengt tatt et mindre problem i den store sammenhengen. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå