Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Pappa vil ikke gi meg konf pengene


Gjest Gjest_Lars_*

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Pengene barna mine fikk si sin konfirmasjon, ble delt i 2. Den ene halvparten fikk de bruke til hva de ønsket inntil en viss grense og den andre ble satt på sperret sparekonto.

 

Sønnen min maste og maste og maste etter han hadde brukt opp pengene, om å få mer. Det var bare litt mer han måtte kjøpe seg. Bare to tusen, eller 1000. Maset ville ingen ende ta.

 

I dag er han snart 19 og da han ble 18, satte han selv resten av pengene inn på en BSU-konto jeg opprettet for han da var 14. Han har takket meg mange ganger for min standhaftighet og er kjempeglad for at han har en god slump med penger til investering i egen leilighet.

 

Det kjennes nok urettferdig nå, men det er rett som mange her sier. Faren din gjør dette fordi han ønsker at du skal ha penger til ting han vet du kommer til å ønske deg enda mer enn klær senere, og som kommer til å være så mye dyrere. Jeg gjorde som mange andre her, brukte alt opp på tøv og tull og angrer som en hund på det.

 

Nei, vær glad for at du har penger på konto.

Lenke til kommentar

Morsom tråd dette.. husker da jeg fikk noen tusen ekstra i konfirmasjon. alt var borte i løpet av den sommeren, og jeg aner ikke hvor noen av dem ble av :)

greit nok, jeg angrer ikke siden det var en veldig moro sommer ^^

 

sammendrag av denne tråden er vel stort sett at folk mener at det er dårlig plan å blåse alle pengene på PC og klær..hvis du er 14-16, så er begge deler bortkastet ila kort tid.. kjøper du klær, så har du vokst ut av de\de er gått av mote\foreldrene dine kjøper andre klær\<sett inn grunn til at klær brukes opp> og alt borte.. kjøper du pc, så går det noen måneder, og den blir mer og mer utdatert og mindre verdt for hver dag.. så vær glad for at faren din er nøye :)

Lenke til kommentar

For noen år siden fant jeg ut at besteforeldrene mine og foreldrene mine hadde opprettet en sparekonto for meg, og jeg krevde med en gang at jeg skulle få bruke de nå. Jeg kjøpte ny mobil, en iPod og litt annet pjatt, og hadde dermed sløst vekk 10 000 kroner av denne kontoen. I dag angrer jeg bittert, fordi det er kun 1 år til jeg får meg lappen, og begynner kjøretimer om ikke lenge, så nå sparer jeg alt jeg kan for å kompensere for de 10 000 kronene. Alle penger jeg tjener, bursdagspenger og julepenger skal inn på den kontoen.

 

Den dag i dag angrer jeg på at jeg ikke hørte på foreldrene mine, men jeg er samtidig glad for at jeg har blitt mer moden, og har begynt å høre på foreldrene mine. Var like før jeg skulle kjøpe meg ny PC, men min far stoppet meg. Og det er jeg glad for. Så nå har jeg kanskje råd til både lappen og kanskje en hel bil.

 

Din far er en klok mann når han gjør de utilgjengelig. Du skal være glad for det.

Lenke til kommentar

Foreldrene mine anbefalte meg til å sette komf. pengene mine inn på fond, å er så sinnsykt glad for det. Har hatt helt sinnsyk avkastning, sitter igjen med rundt 70 000 nå. Å alle kompiser har ingenting igjen til kjøp av bil/hus osv. Tror jeg skal la det stå å heller bruke egne sparte penger fra jobb til bil, så får man enda mer avkastning :)

Lenke til kommentar

Hm. Jeg vet ikke hvordan klær du kjøper, men jeg skulle virkelig tro at noen tusen til å bruke på klær skulle være mer enn nok. Hvis du kjøper så dyre klær at du hadde kommet til å bruke 15,000 på dem, så vil jeg anbefale å kanskje kjøpe noen billigere klesmerker

Lenke til kommentar
Jeg vil fraråde deg dette STERKT..

 

Nå sitter jeg her den dag i dag (19år), å angrer noe helt borti

natta på at jeg ikke sparte alle pengene jeg fikk, for da hadde

jeg hatt min egen bil.

 

Jeg sløste forøvrig bort alt på pc, anlegg, tv og annet vas! :no:

 

Hør på faren din, du vil angre hvis du bruker pengene

opp på PC og klær! Forøvrig så er PC det du taper mest

penger på å kjøpe, bortsett fra nybilkjøp!

Jeg hadde tenkt å poste noe lignende dette, da det stort sett oppsumerer mitt syn på saken. Jeg vet det ikke virker rettferdig at du ikke får pengene nå, og jeg vet at det mange her skriver ikke virker særlig fristende i din situasjon. Men tro meg og alle andre, som sier at du kommer til å takke din far den dagen du står der og virkelig trenger de pengene. Jeg som så mange andre, står nå med skjegget i postkassen og mimrer tilbake på alt jeg brukte penger på da jeg var yngre. Nå er jeg en lutfattig student og skulle så naivt ønske at jeg hadde satt av bare litt av resursene jeg hadde tidligere, slik at jeg hadde hatt noe å gå på i tiden fremover. Om du vil ha noen nye klær så ta en kikk på din resursprioritering, og frigjør litt av dine nåværende og fremtidige kroner til nettopp dette. Lykke til, og husk denne tråden den dagen du du får tilgang til pengene av din far. :)

Endret av fargoth
Lenke til kommentar

Ganske greit å være etterpåklok, man forstår hva foreldrene mente når det er for sent til å gjøre noe med det. I dag tenker jeg at foreldrene hadde rett i det de sa, så når de sa at skolegangen er viktig(kan ikke se så langt fram til hva jeg "skal bli") så stoler jeg på det og gjør det bra på skolen og fremover, selv om jeg ikke helt kan se at det er så enormt viktig.

Endret av Bruktbilen
Lenke til kommentar
Gjest Guest

Jeg fikk 37.000 til konfirmasjonen min for et par måneder siden, jeg fikk bruke 10.000 på en ny PC, siden det hadde jeg ønsket meg innmari lenge, de resterende 27.000 står på en konto som jeg ikke får bruke før jeg blir 18 og da er det greit med litt penger til bil eller husleie osv.

 

Spar pengene dine du :) Sikkert greit og ha når du blir litt større!

Lenke til kommentar

For min del virker det som om trådstarter har gått lei all motgangen her.

 

Allikevel sier jeg som alle de andre: Faren din er en vis mann som faktisk har satt av penger til et bestemt formål, altså bil/lappen. Jeg veit ikke hvordan reglene er på sånt, men jeg for min del skulle gjerne blitt gitt penger som kun kunne brukes til lappen.

 

For mine penger til konfirmasjonen kjøpte jeg PC som så mange andre gutter. Jeg brukte alle mine 7700kr på den. I ettertid har jeg fått 20000 i tillegg, jeg vurderte å bruke disse på lappen, men har igjen valgt å investere i helt andre ting.

 

Disse tingene er allikevel ikke noe jeg angrer på. Jeg er atten år og har en forkjærlighet for friluft. Derfor har jeg brukt bortimot 15k på toppkvalitetsutstyr inkludert sekk, GTX-dress, kraftige fjellski, sovepose mm. Men det er meg, og jeg er lovlig voksen og kan bruke mine penger på det jeg vil.

 

 

Jeg avslutter med å poengtere igjen at din far har gjort et klokt valg med å la disse pengene vente til du kan ta lappen. Kanskje du i løpet av ikke alt for lang tid også vil spare slik at du får råd til en flott bil i tillegg? :)

Lenke til kommentar

Husker at jeg var veldig veldig ung, så fant jeg en 100 lapp på gata.

Jeg ga den til pappa for å passe på den slik at jeg ikke fikk bruke den, siden jeg skulle kjøpe bil.

Innen neste morgen hadde jeg klart å ombestemme meg, bryte opp safen og løpt ned på nille og kjøpt meg et byggesett av ett slag.. :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...