Gå til innhold

Hvor "sprutsikkert" er D40?


Anbefalte innlegg

Heisann!

Har drevet og manøvrert meg rundt i forumet etter uttalelser om hvor robust D40 er, uten å ha blitt klokere...

Hvor robust er egentlig dette kameraet? Noen med erfaring på dette temaet? Er det slik at når himmelen begynner å bli grå, er det bare å ta beina på nakken og komme seg i hus slik at ikke kameraet får regn på seg, eller tåler det litt fukt utvendig uten å ta kvelden?

- Eller må en passere 12-13k før kameraene begynner å bli "robuste"?

 

Roger

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nikon har vel aldri fremsatt noen konkrete påstander om hva det ene eller andre kameraet tåler, men en Nikon-representant uttalte i sin tid at D70 tåler "mer enn du tror, mindre enn du skulle ønske", og det er mange av oss D70-eiere som har brukt det under ganske røffe forhold uten problemer.

 

D40, og for den sakens skyld D80, fremstår som ganske mye mindre kraftig bygd enn D70, så om "billig robusthet" er et vesentlig poeng, er kanskje bruktmarkedet et sted å kikke?

 

(husk at D70 ved introduksjonen kostet 15000, og var beregnet som et lett pressekamera i tillegg til entusiastmodell)

 

Edit: bare så det er helt klart - jeg påstår ikke at D70 er sprutsikret, eller at den er på nivå med K10D eller D200 - bare at den tåler "mer enn du tror".

Endret av Anew
Lenke til kommentar

En D40 har vel noe av den samme motstandsevnen mot fukt som Canons EOS 350d som jeg har. Jeg har hatt min 350d ute i lett yr uten problemer. Tror jeg kommer meg under tak lenge for kameraet vil slite....

 

Men skal du bruke kameraet mye under fuktige forhold, så kan det være en ide i å skaffe seg et regntrekk.

 

Tom

Lenke til kommentar

Jeg har benyttet 20D, som ikke skal være noe mer hardhaus enn 350D eller andre som ikke er i 40-60-tusenkronersklubben. Det har gått bra ifm et skolemesterskap i en svømmehall (mtp luftfuktighet), og ut og inn fra -10C til innetemp flere ganger, samt lett snøføyk etter et snøvær. Det virker som om de tåler LITT mer enn hva produsenten oppgir. -Men skjer det noe likevel er det jo brukeren som har skjegget i postkassa.

 

Så lenge man tar forhåndregler og tenker seg godt om, samt "passer på" sitt kamera så godt som mulig går det vel stort sett greit. Jeg pakker ned når det begynner å regne. Ved lettere vær tar jeg kameraet innenfor ei jakke imellom hvert foto ved stillestående fotografering.

Endret av seilfly
Lenke til kommentar
Jeg har benyttet 20D, som ikke skal være noe mer hardhaus enn 350D eller andre som ikke er i 40-60-tusenkronersklubben.

9094264[/snapback]

:wow:

At dagens mest oppsiktsmessige uttalelse kommer før klokken halv ti om morgenen, er nytt her på forumet. Jeg synes det er litt trist å nesten starte dagen med å dementere noe et stakkars nytt medlem skriver, men denne er for drøy.

20D hadde vært helt i klasse med D200 hvis det hadde hatt O-ringer. Det er faktisk en skikkelig hardhaus sammenlignet med 350D/400D/D40/D50/D80, ja til og med D70. Dette er et kamera som også tåler en del fuktighet og kulde før det legger inn minnekort og batteri, for å si det slik. Desverre er dette innlegget totalt skivebom, seilfly.

 

Tror forresten ikke jeg har lest noe du har skrevet før, seilfly, så velkommen skal du være. Håper vi får mange gode innlegg fra deg i framtiden, men dette innlegget måtte jeg bare avkrefte på det sterkeste.

Lenke til kommentar
PMNormal: Um, leste du posten hans? Sånn utover linje nr 1?

9094680[/snapback]

Naturligvis. Han bruker 20D som sannhetsvitne på at alle de andre kameraene i den rimelige klasse skal tåle mye, men det er jo ikke sant. 20D tåler mye mer enn de andre i klassen, og kan derfor ikke brukes som sannhetsvitne for den påstanden. Da ville man fått mange missfornøyde brukere som tror at deres 350D skal tåle det samme som kameratens 20D, når de er på fototur i skauen sammen. Å påstå noe annet er bare absurd, så jeg ser ingen grunn til at det innlegget skal stå uimotsagt.

Lenke til kommentar

Hva skal du sprute med?

 

9097198[/snapback]

 

Jeg tenkte jeg skulle begynne med pornofotografering :dribble:

- Neida .... Jeg bare lurte på om det er som mobiltelefoner, at kameraet tåler nada eller om det ikke er fullstendig krise om det kommer noen få regndråper på kameraet

Og jeg tenker ikke på å stå ute i øs, pøs regnvær, nei :thumbup:

 

Roger

Lenke til kommentar

OK - så var det ikke 300/350/400D-serien som var "like bra" som 20D. Trodde stikk motsatt, men jeg har aldri opplevd et kamera som bukker under for vær så jeg har ingen førstehåndserfaring annet enn at 20D tålte Hjerkinn-kulda :D

 

Fin korrigering, PMnormal. Det er vel det forum er til for? ;)

Lenke til kommentar
OK - så var det ikke 300/350/400D-serien som var "like bra" som 20D. Trodde stikk motsatt, men jeg har aldri opplevd et kamera som bukker under for vær så jeg har ingen førstehåndserfaring annet enn at 20D tålte Hjerkinn-kulda :D

 

Fin korrigering, PMnormal. Det er vel det forum er til for? ;)

9124048[/snapback]

Jepp. Noen ganger er det det :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...