Gå til innhold

ville du spist dyr om dei kunne snakke?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
hei.

hørte på radioen ein gang eit ganske intresant spørsmål.

ville vi menesker drivet å slaktet dyra om dei kunne snakke?

trur ikkje eg hadde slaktet ein gris om den skreik ver så snill ikkje drep meg!

:hmm:

 

what about you?

9088991[/snapback]

 

Da hadde jeg nok kuttet ut kjøtt øyeblikkelig. Men ikke fordi dyrene kunne snakke, men fordi dyr som snakker må være intelligente. Jeg vil bare spise ting som ikke kan tenke lenger enn "farlig! Løpe!" eller "godt! Ete!"

 

Men tenk så kult det hadde vært om man kunne ha en samtale med dyr - kunne spørre fuglene hvordan det føles å fly, eller om det er kjedelig å være ørret. Og hva synger hvalene om?

Lenke til kommentar
Se for dere denne situasjonen: du er i krig. Du vet at motparten har ett liv, de kan tenke, snakke og føle. Men, du vet også at fienden dreper deg dersom han får sjansen, for å overleve. Ville ikke du gjort det samme?

 

Vi spiser dyr for å overleve. Jeg gir blanke f*** om de kan snakke eller ikke. =)

9184618[/snapback]

vi spiser da ikke dyr for å overleve.. det går fint an å overleve på veggismat.. vi spiser dyr fordi det smaker godt og er billig
Lenke til kommentar

Synes trådstarter burde endre #1 til f.eks. "Hadde dere spist dyr hvis de PLUTSELIG hadde begynt å snakke?", grunnen til at jeg sier dette er at å spise dyr er like naturlig som å puste. Hvis dyr hadde plutselig begynt å snakke hadde jo selvfølgelig endel sluttet å spise dyr, men hvis de hadde snakket fra tidenes morgen hadde det jo selvfølgelig vært like naturlig å spise de hvis de hadde snakket, som det er å spise dyr som ikke snakker i dag. Beklager hvis jeg er uklar, men jeg er trøtt :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Når verden blir sånn at dyr kan skyte mennesker, og dyr kan slakte mennesker, da kan jeg begynner å snakke.

Har dere ikke vært på et slakteri? Å høre de grusomme hylene til grisen før den blir slaktet er forderdelig.

 

Stakkars forsvarløse dyr.

Endret av Dranc
Lenke til kommentar

Hvorfor kan vi da ikke spise andre mennesker? Er vi så "hellige" at vi ikke kan, mens vi kanspise kuer, hester, griser, hunder, katter, kaniner, hvaler, snegler, aper osv osv?

Sier ikke at jeg er for fri jaktlisens på folk så en familie på Bærum kan få seg en feit mann til middag på julaften heller. Men hva gjør mennesker så mye mer hellig enn andre dyr?

Lenke til kommentar

Dyrene kan kommunisere med oss, fortelle oss når de føler smerte og slikt, så det har ikke noe å si om de plutselig starter å snakke på engelsk om det de ellers snakker om på dyrespråk. Annet enn at de vil bli forsket og studert i flere tiår på et labratorium. Så hvis de er like dum, men at de bare snakker på engelsk så har ikke det noe å si for meg. Kjøtt er godt!

 

Derimot hvis dyrene starter å diskutere Ingvar Ambjørnsen og LOTR-triologien så kan jeg godt bytte til å spise trær, helt til jeg blir lei av å høre på dyrene, evt helt til jeg blir sulten.

 

Hva om planter plutselig starter å snakke norsk, samt at dyrene snakker norsk, hva skal vi spise da? OH SNAP!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-XHLacM
Hvorfor kan vi da ikke spise andre mennesker?

 

Men hva gjør mennesker så mye mer hellig enn andre dyr?

9619162[/snapback]

Fordi mennesker ikke smaker like godt som en mediumgrillet biff. Derfor.

 

Det er ingenting som gjør mennesket mer hellige enn dyr. Ta kua for eksempel: Mange steder er denne mye mer hellig enn et menneske. I gamle Egypt var også enkelte dyr mye mer hellige enn mennesker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...