Gå til innhold

Bør det bli advarselmerking på alkohol?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Grunnen til at advarselsmerking ble innført på tobakk var vel delvis for at ingen skulle være i tvil om at det var farlig. Det er da ingen som ikke vet at man ikke skal fyllekjøre? At man kan få leverskader av alkoholmisbruk? At det er farlig for fosteret?

Jeg ser rett og slett ikke den praktiske nytten dette har. Alkoholholdige produkter er heller ikke skadelige, kun overdreven bruk av dem.

Lenke til kommentar

Digg å sitte på stranda med en kald brun en der det står "alkohol dreper deg gradvis"

 

.. Or not.. Ser ikke nytten i det, bruk heller forebyggende arbeid på plassene man kjøper, i steden for å gi folk dårlig samvittighet når de har kjøpt..

 

– Studier gjort i USA og Canada viser at merkingen ikke har noen effekt på verken konsum eller skader, sier Rossow.

 

Det sier vel egentlig sitt..

Endret av r0zie
Lenke til kommentar

Om en er gravid og bevist drikker har det fint lite å si om det står på flaska at du ikke skal gjøre det, du har allerede tatt valget!

 

Samme med fyllekjøring.. Finn meg en eneste person over 18 år i norges land med førerkort som ikke vet at man ikke skal drikke alkohol og kjøre bil, dette ligger under opplæringen, å stemple det på flaska er bortkasta resurser.. De som allerede gjør det advarslene står mot, har allerede tatt valget, og det er da forseint.. Bruk heller spenna på forebygging av fyllekjøring med holdningkampanjer sier nå jeg.

Endret av r0zie
Lenke til kommentar
Synes dette er unødvendig. "Alle" vet om farene ved alkohol uansett. Dette er noe som blir dunket inn i hodene våre til stadighet.

9088885[/snapback]

Alle vet også om farene som det å røyke sigaretter innebærer, hvorfor har vi da bare advarslene på tobakken?

 

 

Så lenge folk vet at et produkt er skadelig, så trenger man ikke presse på, og presse på at det er skadelig. Jeg røyker, og er utrolig lei av folk som hele tiden skal komme å si at det er skadelig.. Det veit jeg så absolutt godt. Det veit også de.

 

Nei til advarsler på rusmidler generelt. At det er skadelig vil man uansett hele tiden få høre.

Endret av V-by
Lenke til kommentar

Dette gir meg følelsen av USA. Hadde f.eks en gravid kvinne drukket alkohol og så mistet barnet eller at det hadde blitt født med hjerneskader så kunne hun ha saksøkt selskapet, eller butikken for at de solgte henne øl.

 

Alle vet jo at alkohol er skadelig og skal heller ikke inntas hvisdu skal kjøre eller er gravid.

Lenke til kommentar
Helt greit med en sånne advarseler. Det vil være med på å bryte ned den forherligelsen av alkohol som vi har her i landet.

 

Forslag til noe som kan stå på flaska: "Banker du kjærringa etter å ha drukket alkohol? Ta deg heller en joint"

9095349[/snapback]

Stemmer for den der ;)

 

At alkohol er helseskadelig er noe alle vet. Hvordan kan man tro at noe man kan bli skikkelig dårlig av dagen etter er sunt?

 

Alle vet at det er helseskadelig, så hvorfor skal vi hele tiden bli minnet på det?

Hva blir det neste? Skal de forby det også?

Lenke til kommentar

i utgangspunktet er det vel helt greit for naive folk, og lett å overse for folk som vet det fra før av. men jeg begynner å bli mektig lei av at vi skal bli "kjeftet" og rakket ned på fra staten sin side.. hva så om jeg vil ta meg noen sigaretter ved en festlig anledning? jeg synes det smaker godt, og det er sosialt og hyggelig. siden jeg ikke pleier å kjøpe røyk selv spør jeg som regel om å bomme en, jeg får pakken og leser "RØYKING FØRER TIL EIN TREIG OG SMERTEFULL DØD." ..snakk om festbrems.. to-tre sigaretter i uka kan da umulig skade så mye, og om det skulle korte ned levetiden litt er vel ikke det en jævla stor katastrofe heller. å ha en gjennomsnittsalder som vi har nå er ikke naturlig uansett.. vi blir holdt i live av utallige medisiner for å holde ut noen ekstra år..

 

her i vesten strever vi 24/7 med å holde en bra fasade, og å få rene og fine statistikker. de over oss tar fra oss goder som de mener er farlige for oss. dette fører til at hele livet skal bli enklest mulig uten sorg og nederlag, men vil vi egentlig dette? snakk om å sette seg selv på rullebånd til kista.

 

jeg vil ha et mest mulig innholdsrikt liv, ikke bare bli fortalt av andre hva jeg skal gjøre. det går faktisk an å være smart og tenke selv også

 

og forresten, at gravide ikke bør drikke er noe alle vet. de som er dumme nok til å drikke kommer sikkert til å gjøre det samme hvor sykt skremmende advarsler det blir påtrykket øllen

 

å advare mot selvfølgeligheter virker fordummende for menneskeheten.. hva med skilt på prekestolen? "Å gå utfor kanten dreper deg."

Endret av hardmongo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...