Gå til innhold

Lite, rimelig, lekkert og bra kompakt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De så bra ut da, hvor store er de sammenlignet med Ixus? Gjerne et slankt og lite kamera, men det er kanskje en motsetning til god billedkvalitet?

 

EDIT: Har lest litt mer om det, og det virker jo som det har meget god bildekvalitet. Men er det dumt å kjøpe uten stabilisator idag?

 

Hva med F40 og F31 modellene, er de bedre/nyere, eller?

Endret av cybervision_
Lenke til kommentar

Både 31fd og 40 er videreutviklinger av 30. "fd" står forøvrig for Face Detection". Den har altså egen modus for å kjenne igjen ansikter og optimalisere utfra dette. Jeg har det selv på mitt Nikon P2, og er imponert over denne. Med denne funksjonen aktivert får jeg markert rammer rundt ansikter, inntil 2 stk. på mitt, jeg tror Fuji'n klarer flere, utan at jeg er sikker. Når jeg så tar bilder med blits, blir røde øyne automatisk fjernet av kameraet før bildet lagres. Og det virker.

Ellers er F30/31/40-serien litt traust designet, vil noen si. De er rimelig firkantet, men allikevel rimelig snertne. Det finnes mindre kameraer, men som du antyder, det er som regel en sammenheng mellom bildekvalitet og fysisk størrelse. F-serien går derfor fint i lomma, og har fått ros for bildekvaliteten sin. Det samme kan man ikke si om de tynneste flakene.

Foreslår å lese litt tester av dem.

Lenke til kommentar
Ixus tar vel bedre bilder, bortsett fra på høyere ISO-verdier? De er også litt mindre og penere.

9073981[/snapback]

Det er ikke gitt. En del ser ut til å mene at Ixus tar bedre bilder i dagslys, men der må jeg si meg uenig. Jeg mener at det beror på personlig smak. De jeg kjenner som fremdeles sverger til film i store formater, synes at F30 osv har et mer naturlig og analogt uttrykk enn alle andre kompaktkameraer, mens andre som har bakgrunn fra vanlig slr er mer begeistret for Ixus mer digitale kvaliteter, med en mer radikal skarping, for eksempel. Det blir altså en smaksak, og jeg hører til dem som mener at Fuji tar mer naturlige bilder, selv i godt dagslys.

Lenke til kommentar

Jeg har vel bare direkte erfaring med F30 (tror jeg), men de kameraene er såpass spesielle i sine kvaliteter, slik at de går for det samme, på mange måter. Jeg synes kanskje ikke det er verdt de 500 ekstra, og ville personlig gått for F30. Det er fordi jeg ikke vil bruke for mye penger på kompakt, i og med at kvaliteten begrenses av formatet uansett hva man velger.

Lenke til kommentar
Har lest tester og F30 har bedre bildekvalitet enn F40fd...

9105683[/snapback]

 

Det er godt mulig. F31fd er vel så å si F30 med face detection. F40 er et litt annet konsept. Så selv om F40 er det nyeste, tror jeg F31fd fortsatt går for å være Fujifilm sin toppmodell på kompaktkamerafronten.

Lenke til kommentar

Da har jeg lekt meg med F30 i et par dager, og for 15 minutter siden fylte jeg ut angrefrist-skjermaet. Fine bilder innendørs, men ute fungerte det dårlig, min fars gamle Ixus 500 var vesentlig bedre. Særs skuffende, tror nok jeg må opp på SLR for å bli fornøyd gitt.

Endret av cybervision_
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...