Gå til innhold

Skjermkort ødelagt?


trymh

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen, for fem minutter siden skulle jeg skru på pc. plutselig ble skjermen helt rar, den begynte og tulle rundt i i alle mulig farger, det snødde i grønt,blått,rødt og alle mulige farger. tydeligvis er noe ødelagt..

 

er det kanskje skjermkortet? det virker som det er dårlig forbindelse mellom hovedkortet og skjermkortet, for når jeg trykker litt og retter litt på selve skjermkortet hender det at det skjer ting, (fargene bytter, blir svart / også helt rødt osv)

 

er det skjermkortet mitt som har tatt kvelden? skal jeg gå til innkjøp av et nytt et? eller er det hovedkortet som er for dårlig til og ta imot skjerkortet mitt? jeg aner ikke hva som er grunnen til hvorfor det har blitt sånn det har blitt, jeg har ikke mista pcen i bakken eller noe som helst. det bare var så idag..

 

takk for alle seriøse svar.

 

Mvh. Trym Henriksson

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

sorry for dobbeltpost, men jeg er desperat, om det er skjermkortet som er busted så drar jeg og kjøper nytt på sekundet, trenger pc'en min så fort som mulig.

 

og om noen av dere smartinger kan konstantere at det er skjermkortet som er defekt, kunnet dere kanskje ha kommet med en tips på hvordan skjermkort som kan egne seg? jeg trenger et som lett kjører CS i 100fps, og andre mer krevende spill lett, kan strekke meg fra 1000 - 1500.

 

takk på forhånd.

Lenke til kommentar

Det er veldig vanskelig å stille en helt korrekt diganose uten å teste, prøve i en annen maskin, og så videre, men artifakter, slik du beskriver, betyr ofte at skjermkortet er defekt. Har vel ikke opplevnd at det har vært hovekort det har vært feil med i slike tilfeller, de to- tre gangene jeg har vært borti det der, er det defekt skjermkort.

 

Dette er kanskje en litt slem løsning, men er du i tvil på om det er kortet som er problemet, er det jo returrett hos Elkjøp. (hint)

 

Uansett, hadde dette vært en av maskinene jeg passer på til daglig, så hadde jeg forsøkt med et skjermkortbytte uten å stresse noe mer med det. Etter min erfaring er kortet defekt når det blir slik.

 

For å vite hvilket skjermkort du skal ha, må vi vite hvilket hovedkort du har, evt. om du vet om du har AGP eller PCI-e- kortplass.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

jeg har et Abit NF7-s v.2 hovedkort. veita pokker om det har AGP, PCI eller begge deler..

 

det var foresten et Hercules 9800pro 128 mb som tok kvelden, og det er et AGP kort. så .... ? :ermm:

 

forslag til skjermkort som egner seg godt for en CS spiller ++++

Endret av trymh
Lenke til kommentar

Da skal du ha et AGP- kort. Kikket litt på Komplett og Psdata, og uten at jeg har så mye peiling på "gamerskjermkort", skulle jeg tro at et 7600- kort til en tusenlapp drar dette uten problemer i det hele tatt. Så de hadde et Radeon-kort på ps, det var litt dyrere.

 

Et AGP- kort burde det være store muligheter for å få kjøpt brukt, også. Sikkert flere enn meg som har slikt liggende og slenge.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel slik at du unngår at en moderator stenger tråden. Vennligst forsøk å tenk på dette neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

Tråden bryter også med tre-ords-regelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men ta gjerne og p_report.gif dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet.)

Lenke til kommentar

Fargene på skjermen min begynte plutselig å rase mellom gul, grønn, lilla. Fant ut at det var brudd i skjermkabelen. Prøv å dytte litt på kabelen ved feste til skjermen eller ved inngangen til PC'en og se om fargene endrer seg :)

 

Gjør de det, er det antakelig kabelen og ikke kortet.

Lenke til kommentar

før du kjøper nytt kort ta en titt på min tråd her Mitt problem

 

Høres veldig ut som mitt problem dette her og løsningen i denne tråden gjelder fortsatt i dag, maskina går vel så bra om ikke bedre! :D Ble kvitt en irriterende knitre lyd i headsettet og som ofte kom når maskinen jobbet mye, tyder på at det var litt kontakt problemer her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...