Apebarnet Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 Er det noen som kan fortelle meg hvordan man lager ris? Foreldra er på ferie og ris er det jeg finner i skapet, så you see the problem Lenke til kommentar
storkers Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 kordan ris? se på pakka? eller har gamlingan putta guffen i glass? Lenke til kommentar
mortizz Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 1. kok opp vannet 2. ha oppi risen 3. skru ned varmen og kok ca. 8min med lokket på du koker opp ca 1,5 ganger mer vann en ris. f.eks hvis du vil ha 2dl ris, koker du opp 3dl vann. Lenke til kommentar
Svein_Jarle Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 (endret) en halv gang så mye vann som ris, noe salt, og kok med lokk i ca 20 minutter, eller til vannet er absorbert... Endret 12. juli 2007 av Svein_Jarle Lenke til kommentar
Apebarnet Skrevet 12. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2007 okey, noe forskjellig svar på koketid men jeg får vel prøve meg frem bare.. tusen takk ^^ Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 Greia er at du ser på når vannet er absorbert/fordampet, det kan ta forskjellig tid alt etter hvor mye ris du skal koke. Så rører du rundt og slipper en liten kladd smør oppi for smak og det separerer seg bedre også. Lenke til kommentar
phax Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 Husk på å skru ned varmen når du har risen oppi, og la det koke med lokk og ikke rør i risen.. Brenner det seg i bunnen er det fordi du har for sterk varme. Lenke til kommentar
mortizz Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 (endret) edit: kanskje det var 20 minutter når jeg tenker meg om Endret 12. juli 2007 av mortizz Lenke til kommentar
phax Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 Rundt 20 min er ganske standard, men som sagt er jo dette avhengi av hvilken ris type det er da.. også har man jo hurtigris da, hvis det i det hele tatt kan kalles ris... Lenke til kommentar
Apebarnet Skrevet 12. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2007 Jeeijs for alle svar! Nå sitter jeg her å koser meg med god, salt og kleberlig ris akkurat som jeg liker det tusen takk for hjelpen Lenke til kommentar
SvennAndre Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 Ikke gjør som jeg gjorde da jeg lagde ris første gang, etter at jeg flytta ut. Trodde det var samme greia som med pasta, ergo bare pøs på med vann og ris alt etter hvor mye du skal lage.. Og pøøøøøste på med begge. Så det så jo så lite ut neddi der, så brukte halve posen med ris, som var en 1kg pose. I createded a monster Lenke til kommentar
Deosl Skrevet 13. juli 2007 Del Skrevet 13. juli 2007 Eller kjøp en riskoker, problem solved! Lenke til kommentar
cozmos Skrevet 13. juli 2007 Del Skrevet 13. juli 2007 hvis foreldra er vekke og det eneste hun har og spise er ris, tviler jeg på hun har råd til riskoker:D Lenke til kommentar
morningstar665 Skrevet 14. juli 2007 Del Skrevet 14. juli 2007 Jeg har riskoker og jeg gjør følgende: - heller opp i riskokerskåla med ris - "vasker"/skyller risen i vann. 3 ganger. Risen er ikke særlig ren i den posen de har ligget helt fra fabrikken... - fyll opp dobbelt så mye vann som det er ris. - tørke utsiden på skåla for vann. - sette skåla ned i kokeren - trykke ned knappen "cook". - når det lyser på "warm" igjen så er risen ferdig. Lenke til kommentar
Luchy Skrevet 17. juli 2007 Del Skrevet 17. juli 2007 Greia er at du ser på når vannet er absorbert/fordampet, det kan ta forskjellig tid alt etter hvor mye ris du skal koke. Så rører du rundt og slipper en liten kladd smør oppi for smak og det separerer seg bedre også. Jeg bruker å tilsette smør og så koke opp vannet så tilsetter jeg risen. Risen separerer seg ikke, noe som jeg foretrekker. Lenke til kommentar
Luchy Skrevet 17. juli 2007 Del Skrevet 17. juli 2007 (endret) Hvis du tilsetter melk, ja. Men så er det også spørs hvor mye margarin du tilsetter. Endret 17. juli 2007 av Luchy Lenke til kommentar
SKAÐI Skrevet 17. juli 2007 Del Skrevet 17. juli 2007 (endret) - Finn fram ris - Finn fram ett glass - Hell oppi så mye ris du vil ha (noe over 1 dl pleier å holde) - Ta ca dobbelt så mye vann - Hiv oppi kjele, sleng lokket over kjelen - Sett på plata - Se at det begynner å koke - Sette ned sånn at det bare små putrer - Vent x antall minutter - Etter ca 15 min er jasminris ferdig - Man ser at den er nermer seg ferdig ved at vannet er bortevekk - Husk og noen ganger helt mot slutten, da svir ikke risen seg - Ta ut av kjele, hiv over på tallerken, bordet osv - Blås på - Trøkk inn i kjeften Edit: Leif Børre Endret 17. juli 2007 av Best0 Lenke til kommentar
Engel_Linn Skrevet 17. juli 2007 Del Skrevet 17. juli 2007 Eller bare kjøp "ferdigposer" som du bare putter i vann i noen minutter og vips! Ferdig. Litt latskap, men mamma har begynt med det. Lenke til kommentar
SKAÐI Skrevet 17. juli 2007 Del Skrevet 17. juli 2007 Det er jo bare dyrt da, og det er jo like stress... Neh tar meg til takke med min 5kgs jasminris pose! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå