Gå til innhold

Er høyrehendt - kan jeg blir venstrehendt også?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Se Ronnie O'Sullivan spille snooker, så ser du at man kan være enormt kapabel med begge hender.

 

O'Sullivan is right-handed, but can play to a high standard with his left hand. When he first displayed this ability in the 1996 World Championship against Alain Robidoux, the Canadian accused him of disrespect. O'Sullivan responded that he played better with his left hand than Robidoux could with his right.[3] O'Sullivan was summoned to a disciplinary hearing in response to Robidoux's formal complaint, where he had to prove that he could play to a high level with his left hand. He played three frames of snooker against former world championship runner-up Rex Williams, winning all three.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ronnie_O'...an#Early_career

 

Respect, Ronnie! :thumbs:

Lenke til kommentar

Tja. Personlig er jeg høyrehendt, men vil påstå at jeg har "over gjennomsnittet" kontroll med den venstre - det er en del ting jeg gjør "feil" i forhold til at jeg egentlig er høyrehendt (bytter kniv og gaffel fram og tilbake ettersom det passer meg/maten, hovedsaklig). Tror det skyldes mange år med pianospilling :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Leste for noen år siden en artikkel i Illustrert Vitenskap (jada, jeg vet vi skal ta det med en klype salt), og der var det noen som mente at venstrehendte ofte var resultatet av noe de kalte kryptotvillinger eller hva det nå kalles. Altså at det egentlig skulle vært tvillinger, men at den ene ikke utviklet seg videre.

 

Jeg er selv venstrehendt, men har egentlig liten eller ingen tro på denne teorien, siden det ikke er slik at tvillinger deles fifty-fifty mellom høyre og venstredeling (både eneggede og toeggede) . Beklager den dårlige setningen, men jeg håper dere forstår det.

 

Selv er jeg tilnærmet like god med begge hendene, og jeg postet egentlig denne "teorien" kun i tilfelle det var noen som ville høre om den.

Lenke til kommentar
En kar i klassen min tryna på sykkel i 7. klasse, nå kan han bruke både høyre og venstre arm om hver andre, dette er dog ike en måte og anbefale for og oppnå ønsket resultat

9056261[/snapback]

tror ikke det var på grunn av at han tryna på sykkel han er like god til å gjøre ting på venstrehånden som på høyrehånden :!:

Lenke til kommentar

Har ikke lest hele tråden, men i første og andre klasse skrev jeg med høyre hånd (ja, jeg skrev faktisk før jeg begynte på skolen :) ). Så kuttet jeg av tuppen på høyre pekefinger. Trenger ikke å gå nermere inn på hvordan det skjedde, men saken er: Jeg måtte gå med en tykk bandasje ganske lenge og da begynte jeg å skrive med venstre. Når jeg fikk av bandasjen skrev jeg like godt med begge hender og byttet faktisk hånd mens jeg skrev. Jeg fikk beskjed av læreren min at jeg måtte velge en hånd. Veit ikke hvordan jeg valgte det, men det ble hvertfall venstre og siden har jeg brukt nesten bare den.

 

Kroppen er tilpasningsdyktige dere!

Lenke til kommentar
Til det med å bruke musa med venstre hånd:

Hvorfor? Jeg er venstrehendt, og jeg bruker bare høyre hånda,

synes det er vanskeligere å bruke venstre.

9301596[/snapback]

Fordi man da kan veksle mellom hendene. Jeg er venstrehendt og brukte egentlig musen med venstre hånd. Dermed har jeg full kontroll med venstre hånd. Men så har jeg også merket at det er like lett å styre med høyre hånd. Så jeg tenker aldri over hvilken hånd jeg bruker. Jeg kan finne på å bytte hånd etter at jeg har skrevet noe på tastaturet.

Det gir valgfrihet. Mindre sjanse for å få belastningsskader hvis man hele tiden veksler.

 

Hvis du er venstrehendt og synes det er vanskelig å bruke venstrehånden, så synes jeg at du er rar. Venstrehendte har generelt sett bedre koordinasjon i venstrehånden.

Lenke til kommentar
Hvis du er venstrehendt og synes det er vanskelig å bruke venstrehånden, så synes jeg at du er rar. Venstrehendte har generelt sett bedre koordinasjon i venstrehånden.

9301634[/snapback]

Ikke vanskelig, men vanskeligere. Vanskeligere betyr ikke nødvendigvis at det er vanskelig. :)

Spørs jo på utgangspunktet.

Endret av _Scotty_
Lenke til kommentar
"In the category of art, both Leonardo da Vinci and Michelangelo were left handed. In the category of music, Ludwig van Beethoven was left handed. In the field of science and invention, you find Benjamin Franklin, Isaac Newton, and Albert Einstein. In the field of motion pictures, Charlie Chaplin."

9058307[/snapback]

Haha, skal nå mobbe alle mine høyrehendte kamerater med dette her :whistle: .

Endret av IQ
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...