Gå til innhold

Mat Prat og Tips Ideer


Anbefalte innlegg

Hei, lurte her og nå hva slaks tips og ideer som er godt å kunne prøve innen får mat,

 

ikke bare sånn pizza, og sånt.

 

Vil prøve noe nytt.Her hjemme har vi basis mat som;

Pasta, Taco, kjøtt, men er litt lei av det, kanskje folk her har tips od ideere til gode mat retter..

 

Håper på svare

Endret av beanfan94
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

enkle ting som :

 

fiskeboller

toros hvis saus på pakke

og kokte poteter

dryss over litt karri

 

kjøttkaker selges frosne

toro har kjøttkakesaus

kokte poteter

 

men holder meg til kebab og pizza selv :p sleppe eg å rydda itte eg e ferdige å spisa

Lenke til kommentar

Enkelt, raskt og godt: Marinert kyllingfajita, 2 personer

 

Ingredienser:

2 spiseskjeer olivenolje (eller annen matolje)

1 fersk chili

1 fedd hvitløk

1 spiseskje sennep

en liten skvett eddik

Saften fra en halv lime (evt sitron)

400 gram kyllingfilet

To små gule løk

En halv purreløk

En stor rød paprika

Tacokrydder, ferdig blandet i papirpose

1 dl lettrømme (du får kjøpt rømme i 4x1dl-pakninger i velassorterte forretninger)

6 store hvetetortillas

 

Bland olje, finhakket chili, hvitløk, sennep, eddik og lime i en liten skål. Del kyllingfilet i ca 1 cm tykke skiver, legg i plastpose og hell marinaden over. Press ut luften, lukk posen, vend godt og la stå i en time i romtemperatur eller aller helst i kjøleskap til dagen etter.

 

Stek den marinerte kyllingen i stekepanne (det tar bare 3-4 minutter siden skivene er tynne). Mens kyllingen steker skjærer du opp løk i båter, purreløk i skiver og paprika i strimler. Når kyllingen er ferdigstekt vender du inn krydderblandingen og tar stekepannen av varmen.

 

Sett en tørr og ren stekepanne over varmen og varm tortillas på denne (5-10 sekunder på hver side). Legg grønnsaker og kylling på tortillaen, hell 1-2 spiseskjeer rømme over og brett/rull sammen.

 

Dette tar kun 5 minutter å lage hvis du har marinerte kyllingbiter i kjøleskapet, og det smaker aldeles nydelig. Hvis du synes løksmaken blir for dominerende, kan du bytte ut gul løk med rødløk, eller du kan steke løken sammen med kyllingen, dette tar bort råsmaken. Du kan også bytte ut rømme med salsa/tacosaus.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...