Gå til innhold

Din første dag på videregående!


PgUp

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg var veldig spent om morgenen(selvfølgelig), og da jeg kom til skolen samlet alle seg i aulaen hvor det ble ropt opp hvem som kom i hvilke klasser. Jeg var utrolig nervøs, om mitt navn ble ropt opp som andre navn. Jeg kom i klasse med bare to stykker jeg kjente litt fra før, og noen få jeg bare visste om.

 

Det tok ikke lang tid å bli kjent med de andre, for de hadde det omtrent likens som meg. Et par dager etterpå hadde jeg blitt kjent med mange :)

 

Det var ganske annerledes fra u-skolen i begynnelsen, men etter hvert begynte vi jo å jobbe med fag, så det ble ganske det samme. Nå må jeg ta buss til skolen om morgenen, og det måtte jeg ikke til u-skolen, så jeg må jo stå opp en del tidligere.

 

Nå er tre av de beste vennene mine mennesker jeg ikke kjente før jeg begynte på vgs, og jeg liker meg veldig godt :)

Lenke til kommentar

Jeg kom i klasse med fem andre som jeg kjente fra før, så jeg fikk en relativt rolig start hvor jeg forholdt meg mest til dem mens jeg ble kjent med flere etterhvert. Det hjalp at de jeg kom i klasse med var utrolig greie og ganske inkluderende :)

 

Den største forskjellen fra ungdomsskolen var kanskje alle de nye folkene å bli kjent med :D På ungdomsskolen hadde jeg liksom kjent alle siden aller første skoledag :p

Det var også litt godt å slakke ned litt på lekser og sånn, for jeg tror de har vært litt harde på dem i løpet av grunnskolen :wee:

Også kan jeg ikke på noen måte forestille meg at de på ungdomsskolen kunne finne på å gi oss fri en uke før sommerferien da vi ikke hadde mer igjen å gjøre på skolen :p

Lenke til kommentar

Kom i en klasse der jeg ikke kjente en kjeft fra før, ikke visste jeg hvem de var eller noe (i hvert fall ikke før senere). Etterhvert ble jeg godt kjent med alle, og var klassens allemannsvenn :) Blant elevene i de fire paralellklassene var det vel tre jeg kjente fra før eller noe sånt.

Lenke til kommentar

Jeg gikk til skolen med min bestevenn, en annen venn og ei vennine.

Bestevennen og den andre vennen min hadde kommet inpå samme linje.

Vi satte oss sammen i en konsertsal.

Da de ropte opp klassene til linjen min ropte de opp de vennene mine i A klassen og jeg satt der igjen til D klassen.

Jeg kjente ingen i klassen der utenom en som gikk på samme trinn som meg i 10'ende.

Men han hadde ikke jeg snakket mye med.

Jeg snakket ikke med noen i starten, ikke hjalp det at de brukte mitt stygge mellom navn når de tellte opp om morgenen og sånn.

Jeg kunne ikke vente til fri minutene kom slik at jeg kunne snakke med folk jeg kjente:P.

 

Men nå kjenner jeg alle og ingen sjønner at jeg kunne være så sjenert i starten og oppføre meg som jeg gjør nå.

Lenke til kommentar

Alle førsteklassinger satt sammen i gymsallen, navnene våres ble ropt opp. Jeg kom i klasse med ukjente folk.. Etter at alle var ropt opp, gikk vi til klasserommet vårt. Der spurte lærerene om hvorfor jeg valgte den linja, det var jo litt rart osv. Vi fikk noen ark, før vi gikk hjem...

 

Skjedde altså pent lite første skoledag. :)

Lenke til kommentar

For meg ble det ikke veldig forskjellig fra ungdomskolen i hvert fall. Kom i klasse med 22 jeg kjente fra før og 5 ukjente. Uansett så var videregående utrolig mye deiligere enn ungdomskolen. Mye mer frihet og ikke minst at skolen ligger midt i sentrum, noe som gjør at man gleder seg veldig mye til hvert friminutt. :)

Lenke til kommentar

Min første dag på videregående var en skikkelig dårlig dag. Det hadde seg sånn at jeg ikke kom inn på den rette skolen. Dvs jeg kom inn på førstevalg, bare på feil sted. Det hadde skjedd en eller annen glipp selvfølgelig.

Jeg måtte skaffe meg hybel og flytte nærmere skolen, da de ikke klarte å rydde opp i det.

 

Den første dagen begynte med samling i gymsalen, og det var jævlig mye folk. Jeg kjente absolutt ingen og følte meg skikkelig alene. Vi ble ropt opp og jeg havna i en klasse med folk jeg aldri ville tatt kontakt med selv.

Vi gikk til klasserommet og fikk møte læreren vår, som virket grei nok, helt til vi fant ut at det var feil lærer. Han vi skulle ha kunne nemlig ikke være der den dagen.

Vi fikk noen lister, og fikk beskjed om at vi egentlig bare kunne gå hjem og begynne å handle bøker. Jeg traska hjemover, og fant plutselig ut at jeg var den eneste som forlot skolen. Alle de andre sto bare bare ute, så jeg ble redd jeg hadde misforstått. Jeg gikk til hybelen og ringte mutter og fortalte om drittdagen min.

Etter en time på hybelen ringer "den rette" skolen og sier at jeg kan komme og begynne dagen etter. Da var jeg glad!

Der havnet jeg i klassen med mange kjente, og de jeg ikke kjente var flotte folk og var lette å komme i kontakt med.

Hybelen kostet meg 5000 for en natt fordi utleieren nektet å betale tilbake depositum siden jeg bare var der en natt. Vi hadde advokat på det, men kom ingen vei da utgiftene til han ville bli større enn de 5000.

 

Kort oppsummert:

Første dag på feil skole var et helvete. Første dag på rett skole var kjempebra!

Lenke til kommentar

Jeg må bare si OI Solberg. Det er bare fylkeskommunen som kan lage problemer av den størrelsesordenen.

 

Til tema: Relativt vanlig første dag. Kjente bare en fra før, og ble kjent med mange nye folk. Kan garantere deg at går du fra grunnskole til vgs så kommer livet til å bli betraktelig bedre.

Lenke til kommentar

Vel, jeg og et par venner ankom skolen 30 min før vi skulle starte, vi satt oss i kantinen og pratet om hvordan sommeren har vært og hvordan skolen så ut. Andre fremmede startet å ankomme skolen og så hadde rektoren en lang samtale angående det å starte på en ny skole osv...

 

Rektoren ropte opp klassene, jeg kom i en klasse der jeg bare kjente en person.. Resten av vennene mine var i den andre klassen. Vi dro til klasserommene og fylte ut alle mulige saker, og jeg var så glad for å se vennene mine når dagen var ferdig.

 

De neste ukene gikk nokså dårlig, men så ble jeg kjent med de andre i klassen min og det gikk bedre.

Lenke til kommentar
Første dag på videregående så satte en jente jeg ikke kjente seg i fanget mitt.

 

Så husker jeg en jente som klarte å kalle meg "Rasmus" istedet for Marius 2 ganger. Så spilte vi litt Quake 3 på pcene vi hadde i klasserommet før vi dro hjem.

9050195[/snapback]

Fin dag, med andre ord :p

Lenke til kommentar

Jeg visste klassene siden de var allerede lagt ut på fronter, og jeg hadde funnet ut brukernavn og passord. Det jeg husker klarest er hvordan jeg fikk latterkrampe når klasseforstanderen min begynte å snakke, hun var amerikaner og hadde bodd i Norge i 2 år, ekstrem Amerikanske Aksent.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...