Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Diverse problemer ved oppstart


Anbefalte innlegg

Hei,

 

broren min har problemer med pcen, og jeg må skrive her for han da han ikke får liv i pc-en sin.

 

Alle problemene startet visst etter at maskinen frøs inne i windows en gang og han måtte skru av med power-knappen. Når han skulle starte opp igjen da var skjermen svart selv om vifter startet i pc-en.

 

Etter dette har det vært litt frem og tilbake. En periode fikk han til å komme inn i windows før alt frøs og hengte seg, og når han etterhvert trykket med musa etter det hadde fryst kom det pipelyd fra maskina. Ikke noe respons ellers, og han måtte bare skru av. Tiden det tok før pc-en frøys var varierende fra noen få sekunder til flere minutter.

 

Oppe i alt dette fikk han også noen ganger opp noen feilmeldinger om CMOS error under oppstart og fikk ikke fortsette derfra. Ettter at han tok ut CMOS-batteriet og putta det inn igjen, fikk han fortsatt en melding om noe CMOS-greier, at default var loadet e.l. men han fikk da muligheten til å trykke F1 for å fortsette. Da virket pc-en tilsynelatende greit, før den fryste igjen etter en stund (tror det var et par timer denne gangen).

 

Og nå er alt tilbake igjen til at han ikke får skjermbilde ved oppstart. Vifter o.l. starter visst opp, men skjermen er svart. Jeg tror heller ikke det pipet som vanligvis kommer er der når pc-en starter.

 

CPU er visst også varm og kan ligge på 80 grader like etter oppstart etter å ha stått av lenge (han greide et par ganger og komme inn i BIOS og sjekke før det frøys). Vet ikke om det er for mye eller ikke jeg. Han har prøvd å fjerne støv fra CPU-kjøleren, men fant ikke noe mer der nå tror jeg. Og det forklarer vel heller ikke den CMOS-feilen, hvis det er problemet?

 

PC-en er ca. 4 år gammel. Hvis dere trenger spesifikasjoner kan jeg prøve å få tak i det. Forresten har han ingen ekstra komponenter liggende, så han får ikke feilsøkt på den måten.

 

Så, noen som har noe peiling på hva som er feilen? Setter pris på all hjelp

Endret av CaD
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...