Gå til innhold

TwinMOS PC3200 512MB Winbond eller TwinMOS PC2700 512MB CL2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skal kjøpe maskin med ASUS P4G8X (dual ddr), P4 2.4 eller 2.53GHz.

 

Hvilket minne er best? De koster så å si det samme på komplett. Går vel an å kjøre winbond utgaven med CL2? Skal jo overklokke litt.

 

Samme som jeg skal kjøre det:

 

p4g8x deluxe

p4 2.53

og 2x 512mb pc3200... men med eller uten winbond? Hva er det til?

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

 

Husk at Winbond er en chip-produsent, ikke en av minnets spesifikasjoner.

'

 

Tosk, winbond er merket på de små minne svarte brikkene som sitter på minnebrikka, det er disse som er minnet

 

Er jo _akkurat_ det jeg sa jo! Lær deg å lese, tosk. Hvis du ikke visste det så er faktisk "de små minne svarte brikkene" chiper.

Lenke til kommentar
Dere må da huske på at DualDDR støtter KUN PC2100, så hvis du har PC3200 RAM blir denne kjørt i PC2100 for å få til DualDDR

 

-BUFF

 

Din kjempe tosk buff..det heter ikke dual-ddr400 uten grunn da buff..tenk deg om før du poster!!de støtter pc3200(ddr400)!!

 

Så så, nå må du roe deg litt ned før du dummer deg enda mer ut! :D

Det er Snakk om et Asus P4G8X hovedkort, dette kortet er basert på Granit Bay brikkesettet til Intel. Dette brikkesettet kan bare kjøre minnet synkront med FSB hastigheten på prosessoren. Da det ikke finnes Intelprosessorer som har mer enn 133Mhz FSB, så kan ikke dette kortet støtte minne med høyere hastighet heller. 133Mhz minnehastighet tilsvarer PC2100 minnehastighet. Derfor støtter rett og slett ikke dette kortet mer enn Dual PC2100 minne.

 

Dersom du overklokker hovedkoret, vil også minnehastigheten øke. Dette må den gjøre fordi den er synkron med FSB hastigheten. Det er allikevel vanskelig å klokke et system slik at FSB hastigheten overstiger 166MHz (I de fleste tilfeller stopper prosessoren lenge før dette). Med dersom du når 166Mhz, så sviver minnet på en hastighet tilsvarende PC2700 hastighet.

 

Når det kommer til valg av brikker, så er altså Twinmosminnet med Winbound altså minnebrikker med minnemoduler laget av Winbond. Winbond minnemoduler brukes også på Corsair XMS3500 minnet, og er bra merke. Fordelen med å handle disse minnebrikkene, er at du øker sannsynligheten for å kjøre på høyere hastighet og mer aggressive innstillinger en minnebrikker utstyrt med andre minnemoduler. Dersom du først skal handle nye minnebrikker er det like greit å handle minnebrikkene som er utstyrt med Winbond modulene, disse er bedre og ikke så fryktelig mye dyrere.

 

Det er ikke usannsynlig at PC3200 Twinmos brikkene med Winbond minnemodulene klarer å kjøre CAS 2.0 på 200MHz ved orginalspenning, det er det flere tester som viser. Det som også kommer frem i tester, er at 256MB utgaven av disse brikkene generelt er bedre til overklokking og tåler mer enn 512MB utgavene.

 

Jeg ville ikke nølt et sekund med å kjøpe brikkene med Winbond modulene. Selv om disse er litt "overkill" på Granit Bay chipsettet. (Med mindre du skal klokke FSB noe fryktelig…)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...