JimL Skrevet 7. juli 2007 Del Skrevet 7. juli 2007 Så jeg trenger hjelp! Noen som har noen gode ideer til hva som er mulig å få til? Er snakk om alt fra frokost til kvelds her. Allergi-liste: Egg Melk Nøtter Rødt kjøtt Sjokelade Frokost: Ingen ideer! Frokostblanding utgår, grovbrød og stekt egg utgår, osv. Middag: Kylling, ris, wokmix Kvelds: Ingen ideer! Frokostblanding utgår, grovbrød og stekt egg utgår, osv. Lenke til kommentar
Fritz0r Skrevet 7. juli 2007 Del Skrevet 7. juli 2007 heh, høres ut som om det er morra mi du skal mekke mat til, hun har og allergi mot alt utenom kylling og ris Snakk med vedkommende, hør hva dem vil ha, kan være de har "mindre" allergier mot noen av sakene og de kan og vil fremdeles ha det. feks. mutters er gal etter fisk....."Jansons fristelse" er ganske godt. Lenke til kommentar
JimL Skrevet 7. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 7. juli 2007 (endret) heh, høres ut som om det er morra mi du skal mekke mat til, hun har og allergi mot alt utenom kylling og ris9021242[/snapback] Neida, tviler jeg nå sterkt på. Hun har nå ikke nevnt at hun har unger i hvert fall men sånn mer seriøst, ville helst overraske med å ha en del "ideer" i forkant så tar imot gode ideer med takk ^^ Endret 7. juli 2007 av JimL Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 8. juli 2007 Del Skrevet 8. juli 2007 (endret) Er det snakk om melkeallergi, altså allergi mot melkeproteinet, eller er det snakk om laktose(melkesukker)-intolleranse? Om det er sistnevnte kan du fint bruke laktosereduserte meieriprodukter. Til middag går vel svin(hvitt kjøtt) kylling, forskjellige typer fisk, potetretter risretter, skalldyr... Vær kreativ. Tenk basic, begynn fra scratch og ikke tenk hele retter. Tenk først type råvare(f.eks pasta), så hva du vil gjøre med den(F.eks pasta de parma). Hvis du gjør det, og ikke bare tenker Pasta de parma, så vil du lettere klare å skille mellom retter hun tåler, og retter hun ikke tåler Brød kan hun jo fint spise... Ser ikke helt hvor du får det i fra at hun ikke kan spise grovbrød? MÅ jo ikke være nøtter for at brødet skal være grovt ;-) Endret 8. juli 2007 av SumSar Lenke til kommentar
toazty Skrevet 8. juli 2007 Del Skrevet 8. juli 2007 med mindre hun har gluten allergi da.. men der finnes også glutenfrittbrød.. anbefaler at du kjøper det hos en baker.. er 90% sikker på at du driter deg ut hvis du baker selv.. Lenke til kommentar
JimL Skrevet 8. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 8. juli 2007 SumSar: Mistenker at det brødgreia er mer stahet o.l. Kanskje hun har fått vel mye spesialbehandling som barn eller noe. Ellers kjempepost, takk for den Toazty: Å? Noe spesielt med å bake glutenfritt da? Lenke til kommentar
toazty Skrevet 8. juli 2007 Del Skrevet 8. juli 2007 mange av oppskriftene du finner rundtom er møkk, og de pakkene de Toro selger.. de er iallefall møkk... , Lenke til kommentar
Gamlemor Skrevet 8. juli 2007 Del Skrevet 8. juli 2007 Kan vel spise pasta til middag? Hva med spaghetti carbonara? Tomatsuppe funker som kveldsmat, gjerne med makaroni. Frokost var litt værre Salat mqed pasta og merkelig dressing er ganske populært har jeg lagt merke til, vet ikke helt hvor godt det egner seg til frokost, men skader ikke å foreslå i hvert fall Lenke til kommentar
toazty Skrevet 8. juli 2007 Del Skrevet 8. juli 2007 carbonara er med melk , fløte, ost, bacon\skinke , så hvis ho e allergisk mot melkeprodukter er vel ikke dette det beste.. Lenke til kommentar
Gamlemor Skrevet 8. juli 2007 Del Skrevet 8. juli 2007 Sant ... Tenkte bare på at det var bacon i det. Lenke til kommentar
hanvar Skrevet 8. juli 2007 Del Skrevet 8. juli 2007 (endret) Husk også at pasta veldig ofte inneholder egg.. Endret 8. juli 2007 av hanvar Lenke til kommentar
toazty Skrevet 8. juli 2007 Del Skrevet 8. juli 2007 hater slike mennesker som er allergisk mot alt.. det burde finnes en universal sprøyte alle barn får når de blir født , slik at de tåler all mat gir 1000kr til den som finner opp en slik vaksine Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 9. juli 2007 Del Skrevet 9. juli 2007 (endret) SumSar:Mistenker at det brødgreia er mer stahet o.l. Kanskje hun har fått vel mye spesialbehandling som barn eller noe. Ellers kjempepost, takk for den Toazty: Å? Noe spesielt med å bake glutenfritt da? 9028589[/snapback] Hvis du bestemmer degfor å bake glutenfritt brød, så kan jeg annbefale deg å bruke noe som heter fiberhusk. Det gjør hele prosessen litt lettere. Fiberhusk gjør at brødet blt luftig. I vanlig brød fungerer gluten som et "bindemiddel" som fanger gassen som skapes av gjæringsprossessen. Uten gluten, evt. annet "bindemiddel" som fiberhusk eller egg, vil brødet bli flatt og tungt. I tillegg så anbefaler jeg deg å sjekke om det er melkeallergi, eller laktoseinntoleranse hun har. Er det sistnevnte vil det lette jobben din betraktelig. Endret 9. juli 2007 av SumSar Lenke til kommentar
toazty Skrevet 9. juli 2007 Del Skrevet 9. juli 2007 fiberhusk ja.. hmm.. har jeg aldri hørt om, og jeg som har jobba med mat i mange år.. hmm.. det skal bestilles inn og prøves takk for det Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 9. juli 2007 Del Skrevet 9. juli 2007 Hehe. Frisk ut av VK1 restaurant og matfag, og noe av det siste vi hadde var et selskap for en gruppe glutenallergikere. Og kjenner til irritasjonen over folk som er allergisk mot alt ja. Selvfølgelig skal de få mat, men hvorfor akkurat på restauranten jeg jobber, og akkurat mens jeg har vakt? Forresten: Ca. 1 SS fiberhusk per halvkilo mel mener jeg det var. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 9. juli 2007 Del Skrevet 9. juli 2007 kjenner til det, alltid en eller annen kødd i brylluper også som MÅ ha noe annet pga allergi, da jeg av og til skriker høyt på kjøkkenet , "WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET" ( men ikke slik at gjesten hører det.. ) Lenke til kommentar
Hjertevarm Skrevet 9. juli 2007 Del Skrevet 9. juli 2007 Et veldig kjent problem. dessverre veldig mange som har det. Det er ikke lett for de selv, vertskap eller noen...og det er ikke moro for de å være til bry heller. Men her er en nettside med gode råd og ikke minst en god kokebok. Kanskje du finner hjelp der? http://utenmelk.com/ Lykke til! Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 9. juli 2007 Del Skrevet 9. juli 2007 Et veldig kjent problem. dessverre veldig mange som har det.Det er ikke lett for de selv, vertskap eller noen...og det er ikke moro for de å være til bry heller. Selvfølgelig er det ikke morro for dem å være til bry. Det er ikke så ille som vi framstiller det nå om noen kommer som har allergier/sykdommer. Men når man er invitert i f.eks et bryllup, så velger å ikke si i fra på forhånd at man har en intolleranse, så skjønner jeg veldig godt kokkenes frustrasjoner. Er ikke bare bare å trylle fram en saus som ikke er jevnet med mel, eller et glutenfritt brød, eller en saus uten fløte, om man ikke har fått noen beskjed om at man må være obs på slike ting. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå