Gå til innhold

Hvorfor ikke kristen?


Gjest medlem-122015

Anbefalte innlegg

Jeg er ikke kristen men jeg er meldt inn i statskirken og jeg har konfimert meg.

Hvorfor tru på noen som skal ha skapt verden så ille?

Du er medlem av statskirken men ikke kristen? Faktum at du er medlem av statskirken gjør deg kristen og du blir tatt med når vi f.eks teller opp hvor mange kristne vi har i norge. Så jo du er kristen

Det heter at du ikke er religiøs...

Endret av Equerm
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Og melder inn alle som ikke melder seg inn i andre organisasjoner hvert år, joda, jeg er klar over det. Men syntes folk kan finne seg en humanistisk organisasjon eller noe annet i stedet for å bygge opp under statskirken.

9341924[/snapback]

 

Må folk være medlem av noe?

Lenke til kommentar
V-by: Dette er da noe folk har prøvd å gjøre noe med. Selv har min egen far prøvd å melde seg ut av statskirken i hvert fall 3 ganger, nå tror jeg han har gitt opp.

9342055[/snapback]

Jeg tenkte på at det er noe Kirken må ordne opp i.

 

Når jeg meldte meg ut, fikk jeg beskjed om at jeg egentlig aldri skulle ha vert medlem.

Jeg er ikke døpt, ikke konfirmert kirkelig, og ikke foreldre som er medlemmer (bevvist ivvertfall) :p

 

Jeg fikk også en liten tekst om historien om innmelding og slik:

Historie

 

Den norske kirkes medlemsregister ble etablert i 1999 etter en 3-årig prosjektperiode.

 

Registeret skal, ifølge kirkelovens § 3, inneholde alle medlemmer av Den norske kirke samt barn under 18 år dersom en av foreldrene er medlem av kirken. Ved etableringen i 1999 valgte en, i tråd med retningslinjer fra departementet, å ta utgangspunkt i folkeregisteret. Alternativet var en gjennomgang av alle landets kirkebøker og digitalisere alle opplysninger i tilstrekkelig mange år bakover i tid. Dette ble vurdert som for kostnadskrevende.

 

I kirkebøkene ville en finne en oversikt over alle som er døpt og dermed medlem i Den norske kirke.

 

Man valgte å ta utgangspunkt i Folkeregisteret og eliminere de personer som enten har meldt seg ut, hører til andre trossamfunn eller på andre måter har gitt tilkjenne at de ikke ønsker å være medlemmer i Den norske kirke. En slik løsning ville dessverre innebære at et visst antall personer ville stå registrert som medlem i Den norske kirke, kort og godt på bakgrunn av at man i 1999 stod registrert i Folkeregisteret. Denne løsningen ble bestemt av politiske myndigheter og ble den gang fattet mot kirkerådets klare anbefalinger.

 

I årene før og etter 1999 forsøkte man å identifisere så mange ikke-medlemmer som mulig slik at disse kunne slettes fra registeret. Dette ble bl.a. gjort ved registrering av utmeldinger etter 1945, samarbeid med andre tros- og livssynssamfunn, informasjon gjennom annonser og deltaking i den offentlige debatt og utlegging av foreløpige medlemslister to ganger i løpet av 1997. Alle personer av utenlandsk opprinnelse ble også tatt ut av registeret. I underkant av 600.000 personer ble gjennom dette arbeidet tatt ut av registeret. Videre har det vært gjort store anstrengelser over flere år også i de lokale menighetene for å identifisere personer som står feilaktig registrert i medlemsregisteret.

 

Kort om økonomi

 

Den norske kirke er en statskirke og finansieres over statsbudsjett og kommunebudsjetter uten hensyn til medlemstall. Det er et politisk spørsmål hvor stor bevilgning Den norske kirke skal ha, lokalt og sentralt. Medlemsregisteret er således ikke etablert for å danne beregningsgrunnlag for økonomisk driftsstøtte til Den norske kirke.

 

Edit:

Her står det da: Man valgte å ta utgangspunkt i Folkeregisteret og eliminere de personer som enten har meldt seg ut, hører til andre trossamfunn eller på andre måter har gitt tilkjenne at de ikke ønsker å være medlemmer i Den norske kirke.

Som da betyr at folk som aldri har vert medlem, og ikke er medlem i noen andre trossamfunn ble meldt inn...

Endret av V-by
Lenke til kommentar
FÅr ikke kirken støtte pr medlemmer de har da? Da er det sikkert en grunn til at de melder inn alt og alle. Rimelig pengekåte da gitt :)

9342353[/snapback]

Nei, de gjør ikke det. De får penger til det de trenger av lønninger til prester o.l, vedlikehold av kirkebygg osv. Deretter regnes det ut hvor mye de har fått per medlem, og så får andre trossamfunn tilsvarende støtte per medlem. (Kilde: utmeldingsskjemaet du finner på kirken.no).

 

edit: Det vil jo selvsagt ikke si at de ikke tjener på andre måter på å ha så mange medlemmer som mulig (klønete setning).

Endret av anners
Lenke til kommentar

Jeg har alltid vært veldig glad for at foreldrene mine med mor i spissen ikke døpte meg for de ikke ville ta ett valg for meg. Med andre ord har jeg alltid trodd at jeg ikke er medlem av staskirka. Men etter som det jeg leser så kan man ikke være sikker. Er det sant?

 

Og jeg har konfirmert meg borgerlig, vil dette også være avgjørende for at jeg garantert ikke er medlem av staskirka?

Lenke til kommentar
Jeg har alltid vært veldig glad for at foreldrene mine med mor i spissen ikke døpte meg for de ikke ville ta ett valg for meg. Med andre ord har jeg alltid trodd at jeg ikke er medlem av staskirka. Men etter som det jeg leser så kan man ikke være sikker. Er det sant?

 

Og jeg har konfirmert meg borgerlig, vil dette også være avgjørende for at jeg garantert ikke er medlem av staskirka?

9346289[/snapback]

 

Kun dersom du er meldt inn i en eller annen organisasjon.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...