Gå til innhold

WoW på USB minnepinne?


Anbefalte innlegg

Fikk en ide, siden WoW er veldig disk-intensivt og leser mye fra disk hele tiden, spesielt når en entrer en av hovedbyene eller steder med mye spillere. Hvordan hadde det vært å lagt hele WoW-katalogen på en litt stor usb-minnepinne? Jeg mener, den lave søketiden vil jo få ting til å gå lynfort. Er det noen som har prøvd dette?

 

Spørsmålet er vel om man får det inn på "bare" 8gb, eller om en må ha 16gb plass. Uansett er jo ikke så fryktelig dyrt for en 16GB minnepinne...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har hatt WoW mappen min på ekstern harddisk og reinstallert PC'n min. Var bare å starte opp wow.exe etterpå uansett hvor den ble kopiert til. Mulig den skriver et eller annet til C:\, men det skjer i såfall uten at en trenger tenke på det.

 

Vitsen med å kjøre på minnepinne er uansett å få opp ytelsen noe. Disk er jo den aller største flaskehalsen i en PC i dag. Minne, CPU og skjermkort har en som regel mer enn nok av i en helt normal PC, om den ikke er veldig gammel.

Lenke til kommentar

USB 2.0 har jo maksimal overføring på 480mbit/s, som gir 60MB/s. SATA standarden starter jo på 150MB/s, men diskene er generelt alt for trege til å kunne levere i nærheten av den hastigheten. Har bruk ekstern USB-disk mye og aldri hatt merkbare hastighets- eller stabilitetsproblemer. USB 1.1 er ikke aktuelt å vurdere en gang da det tilhører "steinaldern".

 

De raskeste minnepennene i dag klarer overføre ca 30-34MB/s (lese), som ikke er revolusjonerende raskt på papiret, sammenlignet med en moderne harddisk. Men dette er noe som KUN gjelder hvis man leser en stor fil. Hvis det er snakk om mange små filer, kommer plutselig den ELENDIGE søketiden til dagens disker inn og spiser opp all fordel. Hvorfor tror du man får bedre wow-ytelse ved å defragmentere? Wow består jo tross alt av en haug småfiler.

 

Men det jeg lurte mest på var om noen faktisk har prøvd å kjøre wow fra noen form for flash-drive/SSD og ikke fra fysisk disk. Og om det gir merkbare forbedringer...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...