ArmenMinAU Skrevet 26. april 2009 Forfatter Del Skrevet 26. april 2009 Jeg tror du tar feil War. Det er jo fett man har i kroppen. Karbohydratene er det som holder på fettet. No carbs, no fat. Lenke til kommentar
War Skrevet 26. april 2009 Del Skrevet 26. april 2009 (endret) Nei, er nok du som er på bærtur, dette har jeg holdt på med i 10 år nå. Fortsatt dette som gjelder: Med en høy insulinfølsomhet vil man føle seg mye bedre, mer energi og få trykk i musklene etter du har spist karbohydrater, dvs stabile energinivåer. Dem som faller under dette vil føle seg helt ræva (fysisk og psykisk)på en ketosediett og for å ungå dette er minimumsgrensen ca 100g karbohydrat pr dag. De med lav insulinfølsomhet vil reagere helt motsatt og oppleve store energisvingninger etter et måltid med karbohydrater og bli kjempetrøtt og slapp. På en lavkarbodiett vil denne gruppen føle seg i kjempe god form, fysisk og psykisk og da vil dietten bestå av mere protein og fett for å veie opp kalorienen man ikke får i seg fra karbohydraten. Det finnes ingen forskjeller i resultatene på lavkarb eller ikke så lenge det totale kcalunderskuddet er likt, det er kun hvordan man opplever dietten som er forskjellen. Det man fungerer best på, klarer man å holde ut hele løpet. Endret 26. april 2009 av War Lenke til kommentar
blackbrrd Skrevet 26. april 2009 Del Skrevet 26. april 2009 Synes det er interessant med folk som har gått ned 8kg på 2 uker. 1 kg kroppsfett inneholder ca 7000 kcal. En mann i kontorjobb som ikke trener forbrenner ca 2500-3000 kcal. For å gå ned 8kg kroppsfett ved null inntak av mat (0 kcal) trenger man da: 7000*8 = 56000 / 3000 = 18,7 dager. Er rimelig sikker på at hvis du man går ned 8 kg på 2 uker har man mistet mye vann og endel muskel-masse, ikke bare fett. Ser ikke poenget med å haste-slanke seg på denne måten. Jeg hadde prøvd å legge meg på ca 500 kcal kalori-underskudd hver dag, noe som gjør at du tar av ca 1/2kg pr uke. Det blir 6kg iløpet av 3 måneder, eller 24kg iløpet av ett år. Kalori-underskuddet kan man fikse ved: a) Kosthold (spise mindre) b) Trene (mer) c) Trening og kosthold (trene litt og spise litt mindre) Alternativ b) og c) har begge fordelene av at du føler deg bedre, mens alternativ a) tar kortere tid. Alle alternativene krever selvdisiplin. Lenke til kommentar
War Skrevet 26. april 2009 Del Skrevet 26. april 2009 (endret) Er rimelig sikker på at hvis du man går ned 8 kg på 2 uker har man mistet mye vann og endel muskel-masse, ikke bare fett. Stemmer, på den måten går man plutselig opp 2kg over natta, svinger veldig paralellt med væskeinntaket. Med mindre man veier 200kg+ så er 7000kcal i underskudd eller 0,5 -1kg i uka ned det man burde ligge på om man vil beholde muskelmassen. Med en fettklype så finner man også ut om det er fett eller masse som reduseres. Endret 26. april 2009 av War Lenke til kommentar
ArmenMinAU Skrevet 26. april 2009 Forfatter Del Skrevet 26. april 2009 (endret) Jeg fokuserte uansett aldri på kaloriunderskudd når jeg gikk ned 15 kg på 1 mnd. Trente ikke engang. Og jeg hadde prøvd den andre metoden med vanlig sunt kosthold + trening flere ganger i uka. Langt ifra like effektivt. Det er jo bevist at karbohydratene holder på fettet i kroppen. Uten karber har ikke fettet noe å binde seg til. Og uansett så er det sunnere å kjøre lavkarb, enn f.eks. lavfett der man får store kostholdsmangler i forhold til lavkarb. Dessuten sies det jo også at det er mange som ikke får utbytte av trening, men kun diett. Selv om man prøver å brenne kalorier altså. Endret 26. april 2009 av ArmenMinAU Lenke til kommentar
War Skrevet 26. april 2009 Del Skrevet 26. april 2009 (endret) En diett som ikke er lavkarb har 25-30% av kcal fra fett og er ikke noen lavfettdiett. 15kg på 1 mnd, uten å trene så kan man sverge på at 50% var muskelmasse. 1 uke før konkurranse er lavkarb et triks for å få ut masse væske, helt rippet, 10kg ned. Men dette går opp igjen dagene etterpå. Endret 26. april 2009 av War Lenke til kommentar
bandreas Skrevet 26. april 2009 Del Skrevet 26. april 2009 Hvilken type trening (+mengde) er best egnet til en lowcarb diett? Tenker oppsett her nå. 3 cardio i uka f.eks? Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 26. april 2009 Del Skrevet 26. april 2009 Med tanke på slankingen vil bare cardio gjøre underskuddet større, i og med at du gjør forbruket større. Du får samme effekt av å spise mindre (det antall kcal du ville ha forbrent på cardio). Husk å tren styrke for å beholde muskelmasse. Lenke til kommentar
War Skrevet 26. april 2009 Del Skrevet 26. april 2009 Høy intensitet + lavkarbo fungerer skjelden godt sammen på en diett. Lenke til kommentar
Alekz88 Skrevet 27. april 2009 Del Skrevet 27. april 2009 Jeg vil anbefale å prøve et kort, men effektivt styrkeprogram. Som War sier, så er ikke veldig høy intensitet veldig ideelt på en lavkarbodiett. Kjør et program med alle basisøvelsen, delt på feks tre økter i uka Det er også anbefalt å få gått seg raske turer iløpet av dagen, dette kan man gjøre til og fra feks jobb. Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 27. april 2009 Del Skrevet 27. april 2009 Hvorfor er ikke høy intensitet bra på lavkarbodiett? Lenke til kommentar
Freddy K Skrevet 27. april 2009 Del Skrevet 27. april 2009 Høyt intensitet fungerer fint, så lenge treningsmengden holdes lavt. Lenke til kommentar
Alekz88 Skrevet 27. april 2009 Del Skrevet 27. april 2009 Nettopp. På lavkarbo vil du ikke ha det lille ekstra for å pushe deg, som du ellers ville hatt på et normalt kosthold. Lenke til kommentar
War Skrevet 27. april 2009 Del Skrevet 27. april 2009 Man trener ikke myo-reps sammen med 4x4 på lavkarbo, treffer man ikke veggen da burde man satse som proff. Lenke til kommentar
isaac elric Skrevet 28. april 2009 Del Skrevet 28. april 2009 mener som sagt at lavkarb har funket bra på leddene mine. økte inntaket av animalske produkter, spesielt fisk, egg og fugl. nå kan jeg trene igjen, noe jeg ikke kunne før. gikk naturligvis ikke ned i vekt, siden jeg er slank fra før. men jeg har aldri kjent noe forskjell på energien enten jeg har vært på lavkarb eller ikke. akkurat nå spiser jeg ganske variert. 70 % av mat inntaket mitt kommer fra økologiske produkter. økologisk smør, økologisk rugbrød, økologisk melk, økologiske grønnsaker osv. osv. følger en diett basert på weston a. price's observasjoner. økt inntak av animalske produkter hvorav det meste er økologisk. er nok stuck med leddproblemer resten av livet, men tror nok jeg skal greie å holde smerten på en ganske lavt nivå hvis jeg fortsetter slik som jeg gjør nå. for mer info om weston a price, se her weston price, en oversett pioner og http://www.westonaprice.org/ kjørte vel litt off topic nå. skitt au Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 28. april 2009 Del Skrevet 28. april 2009 akkurat nå spiser jeg ganske variert. 70 % av mat inntaket mitt kommer fra økologiske produkter. økologisk smør, økologisk rugbrød, økologisk melk, økologiske grønnsaker osv. osv.Alt jeg ser her er "dyrt, dyrt, dyrt", men selvsagt, har du leddplager og dette er beste løsning og du har penger du kan bruke... Så skal ikke jeg stoppe deg, men ikke faen om jeg får mine foreldre til å kjøpe økologisk ^^ (selv om det sikkert er best, om man har leddplager eller ikke) Lenke til kommentar
kerh Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Hvorfor er ikke høy intensitet bra på lavkarbodiett? Jeg kan forestille meg at det skyldes at muskler i hvile fortrekker fett som energi kilde, mens aktive/hardt arbeidende muskler bruker karbohydrater som energikilde. Virker det å slanke seg ved å spise lite/ingen karbohydrater? Så klart det gjør!! Kroppen din er spikke pine nødt til å få i seg karbohydrater, når du ikke gir den det gjennom maten vil kroppen ta fra der det er lagret, og hvor er det?? Jo i fettet Du vet at om du har et kcal underskudd og spiser innen for den grensen bare karbohydrater så vil kroppen hente like mye fra fettet/gå like mye ned i vekt som om man spiser det samme kaloriene i fett eller protein? ( ikke at det er optimalt) ja Lenke til kommentar
kerh Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 mener som sagt at lavkarb har funket bra på leddene mine. økte inntaket av animalske produkter, spesielt fisk, egg og fugl. nå kan jeg trene igjen, noe jeg ikke kunne før. gikk naturligvis ikke ned i vekt, siden jeg er slank fra før. men jeg har aldri kjent noe forskjell på energien enten jeg har vært på lavkarb eller ikke. akkurat nå spiser jeg ganske variert. 70 % av mat inntaket mitt kommer fra økologiske produkter. økologisk smør, økologisk rugbrød, økologisk melk, økologiske grønnsaker osv. osv. følger en diett basert på weston a. price's observasjoner. økt inntak av animalske produkter hvorav det meste er økologisk. er nok stuck med leddproblemer resten av livet, men tror nok jeg skal greie å holde smerten på en ganske lavt nivå hvis jeg fortsetter slik som jeg gjør nå. for mer info om weston a price, se her weston price, en oversett pioner og http://www.westonaprice.org/ kjørte vel litt off topic nå. skitt au Sliter med leddene som i gikt? Har lest at personer med gikt bør holde seg unna svinekjøtt da det kan forverre gikten. Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Begynte med lavkarbo i dag, veldig spent på hvordan det vil gå. Var kjipt å ikke kunne spise poteter til middag Lenke til kommentar
ArmenMinAU Skrevet 4. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2009 Etterhvert blir du vant med det, så ser du hvor meningsløst det er å spise karbo. Sure noen få her og der i ny og ne, men av og til føler jeg bare at det ikke er verdt det. Karboene smaker ikke så godt som man håpte på, og man hadde klart seg uten Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå