Gå til innhold

Beste måte å lage hamburger?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

jeeeez... en 4 år gammel tråd er vekket til live.. lol

 

Så lenge tråden eksisterer og er ulåst så er det ikke noe iveien for å igjenoppta en død tråd isteden for å lage en ny en..

 

Men ontopic: Malt kjøttfarse som er krydret og stekt etter min egen smak, gjerne med hvitpepper, litt hvitløk og chili er det beste! :9

Karbonader er fyfy..

Endret av SnapShoot
Lenke til kommentar

Tenkte jeg skulle lage burger i kvell. Hva er bra å ha i selve deigen? Tenkte på karbonadekjøttdeig, heinz ketchup, tabasco (grønn/rød?), pepper, salt. Noe annet som kan anbefales? Noen bra dressinger som passer til?

En eggeplomme eller to burde du ha ;) Og rød tabasco!

 

Hvorfor eggeplomme egentlig? Er det for at burgeren ikke skal "smuldre" i stykker, eller har det noe med smak å gjøre?

Lenke til kommentar

Tenkte jeg skulle lage burger i kvell. Hva er bra å ha i selve deigen? Tenkte på karbonadekjøttdeig, heinz ketchup, tabasco (grønn/rød?), pepper, salt. Noe annet som kan anbefales? Noen bra dressinger som passer til?

En eggeplomme eller to burde du ha ;) Og rød tabasco!

 

Hvorfor eggeplomme egentlig? Er det for at burgeren ikke skal "smuldre" i stykker, eller har det noe med smak å gjøre?

Er for å holde den sammen ja ;)

Lenke til kommentar

bruk hele egget da mann...

og en stoor ss med peanuttsmør funker fjell.. og litt sennep

 

500g kjøttdeig

1ss matolje

4ss vann

1 egg

1ss peanuttsmør

1-2 ts sennep

1 ts tabasco

1 ss spisskumin

salt pepper

 

og har du flytende hønsekraft\oksekraft\grønnsakskraft så ha 1 ss med det i også :D

 

bruker du karbonadedeig ville jeg brukt mer bindemiddel i form av potetmel, egg, brødkrum

 

der har du nok til 3 gode burgere

Endret av toazty
Lenke til kommentar

Er det nok fett i deigen, holder den fint sammen uten bindemiddel som egg. Storfekjøttdeig fra butikk ligger vel på rundt 15-17%, mener jeg å huske. Svin og kylling er langt lavere.

 

Er ikke helt fan av egg i burgeren, men for å få i litt mer fett og god smak, kjør litt finmalt, skikkelig bacon i deigen når man har i krydder og snask. Ellers ser jeg at ingen nevner urter. Dill og finmalt stangselleri funker sykt godt i burgere, samme med sylteagurk og rødbeter (som nevnt over).

Lenke til kommentar

karbonadedeig : 8% fett

kjøttdeig : 14% fett

familiedeig : 18% fett

 

dette er max tall, den familiedeigen er jeg litt usikker på men tror det er 18%

 

men en kan jo droppe egg i deigen da, brukes mest som bindemiddel,

der kan enn jo bruke potetmel eller brødkrum.

 

sylteagurk og rødbeter skal jo på burgeren ikke inni :p

(bruker selv det når ejg lager karbiser , men ikke burgere , da har jeg det på )

Lenke til kommentar

Prøvde meg på noen burgere i går, men det gikk ikke så bra. Prøvde først med en pakke kjøttdeig (350gram?), et helt egg, en del tabasco + salt og pepper. Deigen ble ekstremt flytende. Var veldig vanskelig å forme burgerne. Deretter prøvde jeg med to pakker og 1 egg, men det var fortsatt for bløt blanding.

 

Selve stekingen var enda verre. Tok evig lang tid å steke dem. Burgerne så klare ut på sidene, og hadde vært lenge i panne, men når jeg tok et tygg så var det flytende masse inni :p Synes ikke burgerne var for tykke heller. Her trengs det en del øving :)

Endret av Teac
Lenke til kommentar

Har laget gode burgere slik jeg:

Blandet karbonadedeig med et par spiseskjeer smelta smør/margarin og diverse krydder (biffkrydder funker bra, inneholder salt så det trenger du ikke ha i tillegg). Blandet for hånd, forma og stekt. Ikke noe mer hokus pokus enn som så! Fettet som er inni kjøttet fra før gir det enda mer smak når det smelter på innsiden.

Endret av Nator
Lenke til kommentar

God kjøttdeig / karbonadedeig, cheddar-ost og skikkelig dressing. Dressingen er kanskje det viktigste. Bensinstasjoner og gatekjøkken lar deg ofte kjøpe en flaske hvis de har litt ekstra på lager. Jeg jobbet på en Statoil, og vi tok 25 kr for en stor Idun hamburgerdressing. Den er så utrolig mye bedre enn de i butikken.

Lenke til kommentar

Prøvde meg på noen burgere i går, men det gikk ikke så bra. Prøvde først med en pakke kjøttdeig (350gram?), et helt egg, en del tabasco + salt og pepper. Deigen ble ekstremt flytende. Var veldig vanskelig å forme burgerne. Deretter prøvde jeg med to pakker og 1 egg, men det var fortsatt for bløt blanding.

 

Selve stekingen var enda verre. Tok evig lang tid å steke dem. Burgerne så klare ut på sidene, og hadde vært lenge i panne, men når jeg tok et tygg så var det flytende masse inni :p Synes ikke burgerne var for tykke heller. Her trengs det en del øving :)

det må blandes ordentlig, helst med maskin, eller så kreves det et godt håndarbeid :p

 

1 egg pr halv kg , er perfekt, men håper du tar å lager en ny burger en dag, etter oppskriften jeg gav deg lenger oppe, og håper du kan gi en tilbakemelding..

har laget 20kg slik masse hver uke i 5 år nå, og har vel ikke fått annet enn skryt..

 

men husk at du ikke må ha bånn guffe på plata, det tar ca 6-7 min å steke burgeren om den er passe tykk.. kan også ferdigstekes i stekeovn..

Lenke til kommentar

Prøvde meg på noen burgere i går, men det gikk ikke så bra. Prøvde først med en pakke kjøttdeig (350gram?), et helt egg, en del tabasco + salt og pepper. Deigen ble ekstremt flytende. Var veldig vanskelig å forme burgerne. Deretter prøvde jeg med to pakker og 1 egg, men det var fortsatt for bløt blanding.

 

Selve stekingen var enda verre. Tok evig lang tid å steke dem. Burgerne så klare ut på sidene, og hadde vært lenge i panne, men når jeg tok et tygg så var det flytende masse inni :p Synes ikke burgerne var for tykke heller. Her trengs det en del øving :)

det må blandes ordentlig, helst med maskin, eller så kreves det et godt håndarbeid :p

 

1 egg pr halv kg , er perfekt, men håper du tar å lager en ny burger en dag, etter oppskriften jeg gav deg lenger oppe, og håper du kan gi en tilbakemelding..

har laget 20kg slik masse hver uke i 5 år nå, og har vel ikke fått annet enn skryt..

 

men husk at du ikke må ha bånn guffe på plata, det tar ca 6-7 min å steke burgeren om den er passe tykk.. kan også ferdigstekes i stekeovn..

Den skal jeg prøve :) Det blir neste helgs prosjekt. Jeg tenkte litt på biff når jeg stekte. Høy varme og kort steking på hver side. Det egnet seg visst ikke til burgere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...