Liberalistiske Samebror Skrevet 3. januar 2011 Del Skrevet 3. januar 2011 (endret) Burger: Deig: 1 pakke karbonade/kjøttdeig 2 eggeplomme Salt og pepper 1,5 ts dijonsennep 3 ss ketchup/BBQ-saus Litt tabasco Alt attåt: Burgerbrød Salat Tomat Sylteagurk Cheddarost Bacon Endret 8. januar 2011 av Chef Samebror Lenke til kommentar
toazty Skrevet 5. januar 2011 Del Skrevet 5. januar 2011 jeeeez... en 4 år gammel tråd er vekket til live.. lol Lenke til kommentar
Teac Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 Tenkte jeg skulle lage burger i kvell. Hva er bra å ha i selve deigen? Tenkte på karbonadekjøttdeig, heinz ketchup, tabasco (grønn/rød?), pepper, salt. Noe annet som kan anbefales? Noen bra dressinger som passer til? Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 Tenkte jeg skulle lage burger i kvell. Hva er bra å ha i selve deigen? Tenkte på karbonadekjøttdeig, heinz ketchup, tabasco (grønn/rød?), pepper, salt. Noe annet som kan anbefales? Noen bra dressinger som passer til? En eggeplomme eller to burde du ha Og rød tabasco! Lenke til kommentar
Icetears Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 (endret) jeeeez... en 4 år gammel tråd er vekket til live.. lol Så lenge tråden eksisterer og er ulåst så er det ikke noe iveien for å igjenoppta en død tråd isteden for å lage en ny en.. Men ontopic: Malt kjøttfarse som er krydret og stekt etter min egen smak, gjerne med hvitpepper, litt hvitløk og chili er det beste! :9 Karbonader er fyfy.. Endret 8. januar 2011 av SnapShoot Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 Tenkte jeg skulle lage burger i kvell. Hva er bra å ha i selve deigen? Tenkte på karbonadekjøttdeig, heinz ketchup, tabasco (grønn/rød?), pepper, salt. Noe annet som kan anbefales? Noen bra dressinger som passer til? En eggeplomme eller to burde du ha Og rød tabasco! Hvorfor eggeplomme egentlig? Er det for at burgeren ikke skal "smuldre" i stykker, eller har det noe med smak å gjøre? Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 Tenkte jeg skulle lage burger i kvell. Hva er bra å ha i selve deigen? Tenkte på karbonadekjøttdeig, heinz ketchup, tabasco (grønn/rød?), pepper, salt. Noe annet som kan anbefales? Noen bra dressinger som passer til? En eggeplomme eller to burde du ha Og rød tabasco! Hvorfor eggeplomme egentlig? Er det for at burgeren ikke skal "smuldre" i stykker, eller har det noe med smak å gjøre? Er for å holde den sammen ja Lenke til kommentar
Teac Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 Jeg trodde karbonadedeig var det beste. Mer % kjøtt. Ikke det vanlig kjøttdeig liksom. Hvor mange egg i forhold til antall gram karbonadedeig/kjøttdeig? Noen som har en grei oppskrift på dressing? Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 2 plommer pr pakke kjøttdeig bruker jeg Lenke til kommentar
toazty Skrevet 8. januar 2011 Del Skrevet 8. januar 2011 (endret) bruk hele egget da mann... og en stoor ss med peanuttsmør funker fjell.. og litt sennep 500g kjøttdeig 1ss matolje 4ss vann 1 egg 1ss peanuttsmør 1-2 ts sennep 1 ts tabasco 1 ss spisskumin salt pepper og har du flytende hønsekraft\oksekraft\grønnsakskraft så ha 1 ss med det i også bruker du karbonadedeig ville jeg brukt mer bindemiddel i form av potetmel, egg, brødkrum der har du nok til 3 gode burgere Endret 8. januar 2011 av toazty Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Er det nok fett i deigen, holder den fint sammen uten bindemiddel som egg. Storfekjøttdeig fra butikk ligger vel på rundt 15-17%, mener jeg å huske. Svin og kylling er langt lavere. Er ikke helt fan av egg i burgeren, men for å få i litt mer fett og god smak, kjør litt finmalt, skikkelig bacon i deigen når man har i krydder og snask. Ellers ser jeg at ingen nevner urter. Dill og finmalt stangselleri funker sykt godt i burgere, samme med sylteagurk og rødbeter (som nevnt over). Lenke til kommentar
toazty Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 karbonadedeig : 8% fett kjøttdeig : 14% fett familiedeig : 18% fett dette er max tall, den familiedeigen er jeg litt usikker på men tror det er 18% men en kan jo droppe egg i deigen da, brukes mest som bindemiddel, der kan enn jo bruke potetmel eller brødkrum. sylteagurk og rødbeter skal jo på burgeren ikke inni (bruker selv det når ejg lager karbiser , men ikke burgere , da har jeg det på ) Lenke til kommentar
Teac Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 (endret) Prøvde meg på noen burgere i går, men det gikk ikke så bra. Prøvde først med en pakke kjøttdeig (350gram?), et helt egg, en del tabasco + salt og pepper. Deigen ble ekstremt flytende. Var veldig vanskelig å forme burgerne. Deretter prøvde jeg med to pakker og 1 egg, men det var fortsatt for bløt blanding. Selve stekingen var enda verre. Tok evig lang tid å steke dem. Burgerne så klare ut på sidene, og hadde vært lenge i panne, men når jeg tok et tygg så var det flytende masse inni Synes ikke burgerne var for tykke heller. Her trengs det en del øving Endret 9. januar 2011 av Teac Lenke til kommentar
Nator Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 (endret) Har laget gode burgere slik jeg: Blandet karbonadedeig med et par spiseskjeer smelta smør/margarin og diverse krydder (biffkrydder funker bra, inneholder salt så det trenger du ikke ha i tillegg). Blandet for hånd, forma og stekt. Ikke noe mer hokus pokus enn som så! Fettet som er inni kjøttet fra før gir det enda mer smak når det smelter på innsiden. Endret 9. januar 2011 av Nator Lenke til kommentar
Dux ducis Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 God kjøttdeig / karbonadedeig, cheddar-ost og skikkelig dressing. Dressingen er kanskje det viktigste. Bensinstasjoner og gatekjøkken lar deg ofte kjøpe en flaske hvis de har litt ekstra på lager. Jeg jobbet på en Statoil, og vi tok 25 kr for en stor Idun hamburgerdressing. Den er så utrolig mye bedre enn de i butikken. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Prøvde meg på noen burgere i går, men det gikk ikke så bra. Prøvde først med en pakke kjøttdeig (350gram?), et helt egg, en del tabasco + salt og pepper. Deigen ble ekstremt flytende. Var veldig vanskelig å forme burgerne. Deretter prøvde jeg med to pakker og 1 egg, men det var fortsatt for bløt blanding. Selve stekingen var enda verre. Tok evig lang tid å steke dem. Burgerne så klare ut på sidene, og hadde vært lenge i panne, men når jeg tok et tygg så var det flytende masse inni Synes ikke burgerne var for tykke heller. Her trengs det en del øving det må blandes ordentlig, helst med maskin, eller så kreves det et godt håndarbeid 1 egg pr halv kg , er perfekt, men håper du tar å lager en ny burger en dag, etter oppskriften jeg gav deg lenger oppe, og håper du kan gi en tilbakemelding.. har laget 20kg slik masse hver uke i 5 år nå, og har vel ikke fått annet enn skryt.. men husk at du ikke må ha bånn guffe på plata, det tar ca 6-7 min å steke burgeren om den er passe tykk.. kan også ferdigstekes i stekeovn.. Lenke til kommentar
Teac Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Prøvde meg på noen burgere i går, men det gikk ikke så bra. Prøvde først med en pakke kjøttdeig (350gram?), et helt egg, en del tabasco + salt og pepper. Deigen ble ekstremt flytende. Var veldig vanskelig å forme burgerne. Deretter prøvde jeg med to pakker og 1 egg, men det var fortsatt for bløt blanding. Selve stekingen var enda verre. Tok evig lang tid å steke dem. Burgerne så klare ut på sidene, og hadde vært lenge i panne, men når jeg tok et tygg så var det flytende masse inni Synes ikke burgerne var for tykke heller. Her trengs det en del øving det må blandes ordentlig, helst med maskin, eller så kreves det et godt håndarbeid 1 egg pr halv kg , er perfekt, men håper du tar å lager en ny burger en dag, etter oppskriften jeg gav deg lenger oppe, og håper du kan gi en tilbakemelding.. har laget 20kg slik masse hver uke i 5 år nå, og har vel ikke fått annet enn skryt.. men husk at du ikke må ha bånn guffe på plata, det tar ca 6-7 min å steke burgeren om den er passe tykk.. kan også ferdigstekes i stekeovn.. Den skal jeg prøve Det blir neste helgs prosjekt. Jeg tenkte litt på biff når jeg stekte. Høy varme og kort steking på hver side. Det egnet seg visst ikke til burgere. Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 14. januar 2011 Del Skrevet 14. januar 2011 Steketips: Ikke trykk på burgerne med stekespaden, da renner saften ut og de blir tørre. Husker det var en lokal burgersjappe som solgte "the beast" - det var 2x 333g burgere Lenke til kommentar
Medisin Skrevet 14. januar 2011 Del Skrevet 14. januar 2011 Prøv en elvisburger! Anbefales på det sterkeste. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå