Gå til innhold

Ølbrygging: Sukker? Lys sirup? Mørk sirup?


Anbefalte innlegg

Hei. Har teknt å lage mine førstre liter øl om noen dager, men har noen spørsmål:

 

- Hvilket europris-sett vil dere anbefale? Har litt erfaring; laget fersken & kiwi-vin.

 

- Har lest at sukker (spesielt rafinert) er et stort no-no når det gjelder vin/øl legging. Gir visst en kjemisk smak på varen. Vet at malt er det beste man kan bruke angående ølbrygging, men er sirup en grei middelvei? Lys sirup koster 7-8kr for 500g... Er det malt i lys sirup? Lurt å bruke dette som substitutt for sukker?

 

Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Øl lages av 4 deler:

Malt

Humle

Vann

Gjær

 

Malt får man ved å ta korn og la det gro til spirene er ca. 1,5 ganger lengre enn kornene. Som regel brukes bygg til de fleste øltyper. Man bruker også hvete, mais, ris osv, men til andre øltyper. Eterpå skal malten behandles termisk. Noen timer i 60 grader for pils, men i Guinness bruker man 10% malt som er skikkelig kaffebrent - da er temperaturen høyere.

 

Sukker og syrup har ingenting å gjøre i ølproduksjonen! Kun hvis du skal lage en øltype som har 15% alkohol eller mer. Kan noen drikke det?

Lenke til kommentar
Hvorfor vil du ikke bruke malt?

8946787[/snapback]

 

Dyrt, vanskelig å få tak i.

8946933[/snapback]

Du skal ikke lage tusenvis av liter i første omgang? Så vanskelig er det vel heller ikke å skaffe, jeg mener de har det stående i helsekostavdelingen hos Rimi.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...