Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Den store bilpleietråden!


Anbefalte innlegg

Ettersom jeg selger bilen om et år og ikke skal ha ny på en stund så kjøper jeg nok ikke en maskin til 4000.

Jeg får se på det etter hvert om jeg kanskje kan bruke noen av maskinene vi har. Vi har en ganske stor DA-maskin kjøpt på biltema, men vet ikke helt om den går for sakte eller ikke til at det funker på rubbing. Har også roterende pussemaskinger (med litt DA), men de går kanskje for fort? Også er jeg litt usikker på om det er mulig å kjøpe sånne pads jeg trenger til den.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pffff, da var vår-poleringa unnagjort, passe sent. Kjøpte bilen i vinter, og jeg kan banne på at den ikke har vært polert på fler år! Tørr, fæl lakk full av sår og dritt! Burde ha rubbet den skikkelig, men da jeg er helt fersk innen bilpleie, lot jeg det vente. Har vasket den grundig, avfettet, clayet og brukt Meguiars tre trins serie. Har ett par små spørsmål:

 

Jeg har akkurat waxet bilen, men skulle gjerne ha vasket den da det har blitt noen fettmerker på vinduene osv.. Kan jeg vaske den med Meguiars Soft wash gel, allerede i morgen? Eller burde jeg la waxen får herde enda lengre? Det stor 12-24 timer på flaska, hva tror dere?

 

Har vasket felgene grundig, men ikke brukt noen felgforsegling enda. Kan jeg bruke vanlig polish og wax, eller burde jeg kjøpe en egen felgforsegling? Lommeboka som snakker her!

Lenke til kommentar

Om det har gått 24t med herdeprosessen, kan du fint vaske den nå. Men husk, sterk såpe tar voksen uansett. Jeg vet ikke hvordan Megs Soft Wash er, men det står vel på pakningen om den tar voks eller ei. Jeg ville ihvertfall ha blandet bittelitt under hva som er anbefalt for å være HELT sikker.

 

Du kan fint bruke vanlig forsegling på felger også. Jeg bruker NXT Tech Wax 2.0 fra Megs overalt, inkludert felger, og dette funker meget bra.

Lenke til kommentar

Vanlig forsegling går greit på felger dersom de er lakkert. Vanlig forsegling fungerer dårlig på ulakkerte felger, da forseglingen er laget for å binde seg til lakk, og ikke metall. Voks fungerer uansett, men man ønsker gjerne en sterkere forsegling på felger.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Holder det med ullpad og 3m fascut plus til utbedring av en "parkeringshus"-flekk med hvit maling på en frontfanger, eller bør jeg våtslipe?

 

Vurderer også lakkering av fangeren, siden bilen har blitt kjørt mye på grusvei, og det vises. Hva koster det typisk å lakkere en normal fanger om jeg tar demontering og nedsliping selv?

Lenke til kommentar

Er sikkert noen steder det er billigere, men man skal være klar over at en klump med clay bruker man veldig mange ganger. Kan somoftest deles opp i vertfall i 2 deler, og hver bit kan brukes veldig mange ganger, avhengig av hvor skittent det man bruker den på er (holder lengre om man får avfettet bilen skikkelig først f.eks slik at mye asfaltpartikler og lignende løsner).

Lenke til kommentar

OK, nå er jeg lat og ikke gidder lese gjennom hele denne tråden, men jeg har fått en del swirls på bilen min i vinter som jeg gjerne vil fjerne.

Jeg tenker på å gå for en DA maskin i stedet for en roterende da jeg er nybegynner på dette når det gjelder maskinpolering og helst ikke vil ødelegge noe da bilen i og for seg er relativt strøken. Tenker å gå for DA maskinen til Biltema (nr. 17-088). Den burde vel holde? Det er jo ikke så altfor ille swirls mener jeg.

 

Så, jeg har jo Audi (A6 2002) så da regner jeg med at det er ganske hard klarlakk på denne. Hvilke pads bør jeg gå for? De grønne eller noe sånt fra Clas Ohlson?

 

Og ikke minst: Hvilket poleringsprodukt egner seg best?

Jeg skal om noen uker legge på lakkbeskyttelse som jeg får blandet av en spesialist (han har desverre ferie samtidig som meg så jeg skulle få en veileder av han på åssen jeg legger det på) så det trenger jeg ikke gjøre nå eller om et par uker når jeg har tenkt til å gjøre dette. :)

Endret av Audi TDI
Lenke til kommentar

Jeg skal være forsiktig med å annbefale produkter, men jeg vet at Scholl/Menzerna/3M/Meguiars er kjente merker blandt entusiaster og da kanskje Scholl og 3M på topp....

 

3M får du kjøpt her:

www.godkjemi.com

 

Og alt det andre får du kjøpt her:

www.scandicshine.no

 

Men vent litt før du kjøper deg DA maskinen på Biltema. Jeg er jaggu ikke sikker på om denne duger til annet en påføring av voks....?

Skal man korrigere lakken så vil jeg tippe den blir litt slapp...

 

Da ville jeg nok heller går for en roterende fra Biltema isteden... men disse har ikke jeg erfaring med.

 

Skal du ha en skikkelig god DA og kanskje en av de beste så bør du nok ta en titt på Flex sin DA maskin som du finner på sistnevnte link over.

Har denne selv og er veldig fornøyd så langt.

 

Flex DA har også tvungen rotering. Det vil si at i motsettning til de fleste andre DA maskiner så går denne rundt og rundt og ikke bare frem og tilbake...

Lenke til kommentar

@ Audi TDI:

Biltema DA duger til mer enn å legge på voks ;) Du får riktignok ikke korrigert like mye som med DA maskin med tvungen rotering, eller roterende maskin. Har selv brukt Biltemaen med tilfredstillende (ikke perfekt)resultat på hard lakk. Brukte da Scholl S03+ og Scholl S40.

 

Scholl fåes som sagt hos Scandicshine.no. Anbefaler da følgende:

- Scholl S03 gold (ny og bedre) med oransje uber pads 4"

- Scholl S40/S30+ med grønn uber pads 4"

 

Ang. S40/S30+ er disse sammen med Biltema DA maskin nokså like. S30+ har litt mer cut og fjerner lettere kjørespor som oppstår ved bruk av roterende maskin. S30+ kan også brukes som et 1stegs produkt med roterende maskin sammen med oransje Scholl pad. Både S40 og S30+ gir et meeeeget blankt resultat. :)

 

Husk å gå over bilen med clay før du gyver løs med maskinen da ;)

Lenke til kommentar

Takker!

 

Bør jeg rubbe først eller holder det med polering? Jeg er ganske grønn på dette området da dette er helt nytt for meg. :p

Scholl S03 gold er en grov polish som vel går under det du kaller rubbing.

Scholl S40/30+ er fin polish som brukes til å få opp glansen og ev. fjerne kjørespor etter grov polish.

 

Håper det ble litt klarere nå :)

 

Anbefaler deg også å lese denne: bilpleie for dummies 2.0.

Lenke til kommentar

Hvis det er den Audi'n i avataren din du skal korrigere med Biltema 2-hoder, så... lykke til :!:

 

Knallhard lakk er tøft nok å korrigere med roterende, med DA.. jaja, alt går når man bruker nok tid. Så etter noen dager/uker, kan det vel blir bra :cool:

 

Kjøp deg roterende først som sist, og spar tid og penger. Torshov har en Skil roterende til en rimelig penge (rett over tusenlappen) og den tror jeg er noe av det bedre du finner uten å gå opp i proffklassen.

 

Les deg opp på guider for maskinpolering, test litt på et "vrak," og så er du i gang :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har drevet litt på med en bil i dag, og prøvde for første gang clay. Link

 

Bilen jeg drev med var av typen sølv, altså 50% av den norske bilparken kjører med :p. Men har problemer med disse oransje prikkene som ligger igjen i lakken, ser nesten ut som rust. Clayen fjerna det tildels men ikke alt. Bedre ble det, men ikke 100%

Noen tips her?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...