Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Den store bilpleietråden!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå var det endelig varmt nok til at det fristet å gi bilen en skikkelig runde med vask og voks - selv om det var en relativt kald fornøyelse. Lå vel på rundt 7 grader når jeg holdt på med voksen, og det er litt for kaldt til at den er lett å jobbe med.

 

-Prickbort

-NXT såpe

-NXT Tech Wax 2.0

-Gold class trim detailer

-Bug & tar wipe (vareprøve)

 

Det er utrolig hvor godt NXT voksen holder seg; la på i høst og etter vasken beadet den fremdeles godt på sidene og panseret, og det hang igjen småtendenser til sheating på panseret. Ikke ille for en voks som ble lagt i fjorhøst, som har vært gjennom mange mil på diverse tvilsomt føre - etter vasken var lakken så glatt at det var bare å legge ny voks uten noe ekstra styr. Godt forarbeid før vinteren får man igjen for når man skal ta igjen bilen når det blir vår.

 

Selv om jeg aldri fikk vasket hjulene før jeg la de unna for vinterlagring, så løsnet skitten utrolig fort. Nanolotus felgforsegling er virkelig verdt bryet.

 

Lakken har berget seg bra gjennom vinteren. Panseret er fremdeles så og si perfekt . Den er fremdeles helt glatt selv under listene på sidene. Men, på taket oppdaget jeg et par ekle småriper. Velment hjelp med piazavakost til snøfjerning i en bakgård på en snøfull dag har skylden. Klarte ikke å få stoppet den i tide...

 

Resultatet er ganske greit, spesielt tatt i betrakning at bilen faktisk er 13 år gammel.

 

 

post-58847-1270917617,371_thumb.jpg

 

post-58847-1270917626,7088_thumb.jpg

post-58847-1270917633,8_thumb.jpg

post-58847-1270917646,7754_thumb.jpg

post-58847-1270917660,6103_thumb.jpg

 

Lenke til kommentar

Jaggu meg digg å få tatt vårrengjøringa nå! Slenge om til sommerdekk og ta en skikkelig vask av lakken, som den har lengtet etter i hele vinter.

 

- Spyle vekk det meste med høyttrykk

- Vaske for hånd med NXT såpe

- Tørke ømfintlig

- Slenge på NXT Tech Wax 2.0

- Dekkfornyer på matter og dekk

 

Et bra utgangspunkt før vi virkelig tar claying og polering med maskin senere denne våren!

 

:wee:

Lenke til kommentar

Jeg skaffet meg Deep Crystal serien til Meguiars da jeg aldri hadde prøvd de produktet fra Meguiars før. Men jeg syns polishen var tung å få vekk. Jeg måtte virkelig jobbe hardt, kan kanskje ha noe med tempen? Det var bare 9-10 grtader ute. Har aldri slitt sånn med å få av polish før. Hvordan er deres erfaring på dette produktet/punktet?

Lenke til kommentar

Blir min aller første vårpuss om ganske lenge her oppe i kalde nord =/. Har lest og forstått det meste, men har ett spørsmål. Kan frontruta også ha såkalte twirls? Ser gjennom ruta spesielt på kveldstid mot lysstolper sånne spindelvevslignende sirkler (nesten hypnotiserende) og kan dette fjernes på noen måter?

Lenke til kommentar

Hey!

 

Hva anbefales det å ha på såpetanken på høytrykkspyleren? Har bare et vanlig munnstykke + et roterende som alle selgerne maser om at kan ta lakken på bilen...

 

Etter omlag ti år tok nemlig den gamle Kärcheren kvelden, så røk på en ny 3.80. Virker egentlig mer skranglete enn den gamle, men det er vel kanskje slik utviklingen er...

Lenke til kommentar

Blir min aller første vårpuss om ganske lenge her oppe i kalde nord =/. Har lest og forstått det meste, men har ett spørsmål. Kan frontruta også ha såkalte twirls? Ser gjennom ruta spesielt på kveldstid mot lysstolper sånne spindelvevslignende sirkler (nesten hypnotiserende) og kan dette fjernes på noen måter?

Det kan la seg gjøre ja, men nesten verdt å sjekke ut hva du må ut for en ny frontrute. Sjekk ut i forsikringspapirene,, og se hvor mye du må betale i egenandel. Mest sannsynlig 2000kr. Da får du ei kless ny rute, og problemene er borte!

 

MEN det finnes jo midler til dette også. Har sett på rutepolering, og det er en helt annen teknikk. Har dog ikke polert ruta mi selv, untatt NanoLotus ruterens og forsegling. Denne koster rundt 3-400kr på Scandicshine, men den tar ikke swirlsene.

 

Om du skal polere ruta di, MÅ du nok ha en "vinkelsliper" poleringsmaskin med litt fart i. Det krever litt kraft å polere ei rute. Så du får regne på det, om du gidder å betale i produkter og maskin (om du ikke har) eller bare skifte ruta.

Lenke til kommentar

Takk for svar AnaXyd, dette er en ganske gammel bil (15 år). De swirlene eller ripene va da jeg kjøpte bilen i februar i år, men dette var ikke noe jeg tenkte på da jeg kjøpte den. Så det er vell ikke noe jeg får på forsikringen, siden det ikke er noe fare for trafikksikkerheten, bare noe j...i hypnotiserende mot gatelys :hmm:

 

Har aldri polert eller brukt sånn maskin på bil før, så dette er vell litt for viderekomne?

Endret av Samegerilja
Lenke til kommentar

Krever mer enn bare litt fart for å polere ruta di. Det er en grunn til at man benytter diamant til å kutte i glass.

 

Det at den er så hard som den er vil si at du må gå ganske hardt på for å fjerne nok til å fjerne ripene, og da vil du kanskje også ende opp med en matt glassrute, og matthet fjernes som kjent ved å gå på med mildere midler. Og hvor lett blir det å polere opp noe så hardt som glass ved å bruke milde midler? :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...