Gå til innhold

konfigurer et program til å ikkje koble til nett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nå vet jeg ikke helt hva slags use case du har, men kanskje du ønsker noe som ligner Systrace? Alternativt kanskje TuxGardian kan passe (dette er nok hakket mer brukervennlig)?

 

Redigert: kan jo legge til at jeg ikke har testet noen av disse selv.

8925773[/snapback]

 

ja det var noe sånt eg tenkte

takk for svar

 

men når eg var innpå tuxguardian så eg at det stod:

If you want to stop backdoors and rootkits which modify the expected behavior of your applications from accessing the network;

 

Har alltid lurt på ka rootkits er?

Lenke til kommentar

Rootkits, ja. I all hovedsak og enkelt forklart handler det om å bruke exploits av en eller annen type som gir en root-tilgang til noen som ikke burde hatt det, for deretter gjøre slemme ting samtidig som man skjuler sine spor så man ikke blir oppdaget av sysadmin. Det klassiske eksempelet er vel at en inntrenger/bruker i tillegg til å installere sine slemme saker også modifiserer/erstatter binærfilene for de verktøyene som root vanligvis ville kunne brukt for å oppdage at noe var galt (f.eks. modifisere ps, who, netstat etc).

 

Om du har et rootkit installert kan du altså ikke stole på at verktøyene dine forteller sannheten, det skal helst gjøre at malware'n som kjører blir "usynlig". Enkelte seriøse sysadmins vil derfor kanskje beregne og ta vare på en hash-sum (SHA1 e.l) av binærfilene sine rett etter en fersk installasjon, slik at han siden kan bruke denne sjekksummen for å avgjøre om noen har fiklet med verktøyene/programmene.

 

Det er litt forskjellige forklaringer ute å går siden det er mange angrepsvinkler og -metoder. Wikipedia har i hvert fall en ganske god artikkel om emnet, om du er interessert: Rootkit.

Endret av kommers
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...