Gå til innhold

Viktigste slag under Napoleons krigene?


Gunfreak

Anbefalte innlegg

hva syns/mener/tror dere var det viktigste slaget under napoleons krigene?

 

selv er jeg ikke sikker.

 

enten Battle of Austerlitz, da den viste at napoleon kunne knuse sine europeiske motstandere og var herre over europa noe som varte frem til 1812.

 

Ellers var Trafalgar da det effektiv fjerte faren for invarsjon av england og gjorde at England egentlig kunne sitte tilbake og trekke tråder uten å frykte et ekte tap ovenfor napoleon.

 

 

og sist men ikke minst Waterloo, ikke bare fordi den satte en stopper for napoloen en gang for alle, men det var begynnelsen på det store britiske rike, England fikk fortjent eller ufortjent æren for seieren, england var også nesten urørt av krigen og var det eneste industrielle landet i verden, de hadde total kontroll på verdens havet, noe de ville ha helt frem til WW1.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var den russiske kampanjen som svekket Napoleon nok til at Storbritannia og resten av Europa fikk sjansen til å slå ham. På under et år mistet Napoleon over 500,000 mann, i hovedsak på grunn av den russiske kulden. En stor del av disse var garvede veteraner som utgjorde den harde kjerne i hans hær, og det ville ta LANG tid før han kunne bygge seg opp igjen etter et slikt tap, noe de allierte utnyttet. Folkeslaget ved Leipzig var begynnelsen på slutten for Napoleon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...