flippant Skrevet 15. juni 2007 Del Skrevet 15. juni 2007 Hva med en kombinasjon av pølse og "kjøtt" (i vid, udefinerbar grillforstand) som ikke er rollerburger? Da er nakkekotelett svaret! Mest pga prisen (ca 40kr kiloen er billig) Man tager så: -Nakkekoteletter etter behov -Krydder* -2 plastposer -Rapsolje (foretrukket over olivenolje pga mer nøytral smak) -Syre (sitronjuice, saften av en halv lime, balsamico, etc) Først fjerner man ben og store deler fett fra kotelettene. Så skjærer man dem i pølseaktige strimler og legger til siden. Ta de 2 plastposene og legg den ene inne i den andre. Hell oppi 3-4 spiseskjeer rapsolje, passelig med syre og krydderet. Krydderet kan være så mangt: en billig tandooriblanding fra den lokale innvandrerbutikken, med litt salt, pepper og honning; dijonsennep, honning og chili; fersk basilikum, oregano, kumin og (litt) kanel; bare grillkrydder? Når marinaden er på plass i posen kan du legge strimlene oppi. Blås så opp den innerste posen og lukk den litt så du har litt velterom på innsiden. Rist så livsskiten ut av posen så strimlene er helt dekket av marinaden. Når det er gjort kan du presse luften ut, lukke posen og legge den på benken eller i kjøleskapet, avhengig av hvor lenge det er til du skal bruke den. Når engangsgrillen er varm, er det bare å slenge dem på. Har du brukt honning vil sukkeret karamelliseres, noe som ser jævlig bra ut og smaker bedre. Ferske pitabrød (varmet på grillen), pølsebrød, lompe eller bare på en tallerken med en bakt potet funker bra. Billigere enn de fleste pølser er det også! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå