Gå til innhold

Spill og samfunnet


Anbefalte innlegg

har noen vært i det siste på Dagbladet jeg så dette http://www.dagbladet.no/kultur/2007/06/14/503555.html

 

EU vil ha forbud mot voldspill , dette her må jo være en spøk? greit at de syns om det blir for mye blod, men hvis de tror at personger utviker en form får å drepe mennesker i vrikeligheten tar de feil. det er som å spille WoW å drepe en spiller med two-hand axe, men gjør jo ikke det i virkeligheten det har man lite av hjerne celler.

 

personer som spiller voldspill greier jo å se hva som er spill og hva som er virkelighet

 

her har EU ikke tenkt noe igjen hva de sier om spill, men EU har ikke visst at de har en god poltikk :thumbdown:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener at spill kan endre personligheten din, hvis du er interessert og spiller nok. Har et par elever i klassen min som har forandret seg helt de siste to årene de har spilt skytespill.

Men er på ingen måte for strengere aldersgrense eller forbud mot salg.

Lenke til kommentar

jeg har jo noen sånne på skolen å, men jeg mener at de har vel nok hjerne kapasitet til se hva virkelighet er å spill.

 

jeg husker igår , da jeg å noen venner dro ut for å spille fotball å snakke sammen være ute rett og slett. og mange på skolen min spiller WoW eller har spilt, vi skulle få en ut men han ville ikke gå ut fordi han var opptatt på WoW men å prøve å få en dagger(lvl 70 det tar lang tid) han sa han ikke kunne bare gå ut. men det jo ikke noe press på deg til å spille med dem du spiller sammen med, de kan jo ikke bli sure fordi han går ut da har spille gått litt forlangt.

 

jeg har vært det og jeg er glad fordi jeg kontroll og vil slutte med WoW :thumbup:

Lenke til kommentar

Spill som fokuserer på vold bøyer virkeligheten for spilleren på et ubevisst nivå.

Dette virker kanskje litt vagt, men det er en realitet.

Du kan bruke ekstremt mange timer på et spill med regler som går på tvers av samfunnets regler og normer. Det er gøy, resultatet du oppnår står ofte i proporsjon med hvor stor grad du bryter reglene.

Her er det farlig, fordi det "banker-inn-i-skallen" på deg at ved å anvende helt syke teknikker oppnår du mye.

 

Det ble gjort forsøk med gamere hvor de scannet hjerneaktiviteten, resultatet var ganske likt det S.W.A.T medlemmer opplever en vanlig dag på jobb. Sansene blir kjerpet, adrenalin er deilig.

 

Alt som oppleves kan man drømme om, alle vet at man bearbeider dagensinntrykk på nattestid.

Problemet er at hjernen skiller ikke mellom spill og virkelighet når dagens inntrykk behandles.

 

Så... sånn teoretisk-sett, er det ikke så veldig rart at dataspill kan endre atferden til mennesker.

Spørsmålet er:

Kan behovet for underholdning tilfredstilles på en alternativ måte i stor nok grad, slik at man beholder gamere uten å tape penger?

 

Hvis man svarer på det med ja, selvfølgelig med en grundig markedsanalyse.

Vil man eliminere behovet for "akkurat" den typen spill som krysser linjene.

Type: Manhunt

 

Det gjelder forsovidt en veldig liten gruppe spill, som nevnt over, Manhunt.

Spill som BF2, Half-life2 er ingen fare.

Dette er spill man ikke kan trekke private assosiasjoner med, og utgjør dermed ikke samme type fare.

 

For all del, bare spekulering. :D

Endret av Frysning
Lenke til kommentar
Jeg mener at spill kan endre personligheten din, hvis du er interessert og spiller nok. Har et par elever i klassen min som har forandret seg helt de siste to årene de har spilt skytespill.

Men er på ingen måte for strengere aldersgrense eller forbud mot salg.

8863873[/snapback]

De var tretten, nå er de femten, og så har de FORANDRET seg? Nææææææhmen! Hva kan det være for noe? :p

Lenke til kommentar

Flotters. Det er alt for lett for unger å få tak i voldelige dataspill. Jeg etterlyser en holdningskampanje, for at foreldre ikke skal kjøpe blod, vold og spenning til barnehageunger. Å bli strengere på salg retningslinjene rundt aldersgrenser kunne også spilt en viktig rolle.

 

Fordi om voldsspill ikke fører til flere drapsmenn, er det dermed sagt at de er sunt for sinnet? Jeg synes voksne mennesker burde få gjøre som de vil selv, men at barn ikke skal sitte time ut og time inn og skyte, rane og drepe folk på skjermen.

Lenke til kommentar

Det jeg tror kommer til å skje hvis de forbyr salg av voldsspill i EU, er at salg over nettet kommer til å vokse kraftig, og hvis de "sensurerer" nettet slik at en gjennomsnittlig bruker ikke får til å kjøpe voldsspill over nett, så kommer pirat kopieringen til å bli enda større rundt disse områdene så framt det ikke har noen måntlig avgift eller noe, slik som world of warcraft.

 

Mer piratkopiering, vil jo da resultere i mindre penger til å utvikle nye spill (?) som kanskje ikke handler om vold i hele tatt, og dermed blir det færre spill som lanseres, både voldelige og ikke-voldelige spill.

 

Men som sagt tidligere, så er det veldig lett å få kjøpt voldsspill for barn, så jeg tror det ville vært bedre om EU hadde kommet med en lov som skjerpet inn aldersgrensene og salg av spill til personer under aldersgrensen. ... etter litt lesing i db.no artikkelen så jeg at det var det de ville ha;

Sterke krefter ønsket å ty til lovforbud for å hindre salg av slike spill til barn

 

Men hvis de ska "bekjempe" de helt,

- Det er en bred enighet om at mye mer må gjøres for å bekjempe voldelige data- og tv-spill over hele Europa
så tror jeg de kommer til å få store problemer, og mange irriterte folk etter seg.

 

Og det kommer alltid til å være et stort marked for voldelige spill, så jeg tviler på at spill produsentene slutter å lage voldsspill frivillig.

Lenke til kommentar

jeg tror folk sjønner at du ikke gir et 18 år grense spill etil en 4 åring eller 12 det sier seg selv, det jo mange som får 16 års grense med det jo ikke så voldelige da.

men mange enebarn får jo nesten at det pekker på, og det ligger jo litt å psykologien da. A foreldre vil gi barna deres det de ikke kunne få, det er en terori.

det ligger mye psykologi i dette tema

Lenke til kommentar

Det er mange ting som fører til flere drap enn spill, tenk på alt vi måtte gjøre ulovelig hvis vi skulle slått ned på alt som kan føre til drap......alkohol, TV, radio, penger, damer etc. Uff det virker som EU vil ha et samfunn lignende det vi så i Equilibrium, det er skremmende med slike poltikere som hele tiden skal "beskytte" de "uvitende massene" fra "fæle ting" som spill.

Endret av Dark Archon
Lenke til kommentar

Dataspill er en kunstform. Å sensurere kunst er i mine øyne direkte lavpannet. Problemet er i mine øyne at forhandlerne i mange tilfeller ikke overholder aldersgrensebestemmelsene (er det et ord?) når de selger spill. Har et spill 18 års aldersgrense så er det klart at det ikke er myntet på barn.

Lenke til kommentar
...aldersgrensebestemmelsene (er det et ord?)

8879164[/snapback]

Det er det nå ;)

 

Jeg er nok enig med deg i at spill er kunst, spørsmålet er bare hva som skal til for å endre praksis, når den er så etablert som den er nå. Man kan jo ikke nekte voksne mennesker å kjøpe spillene, men man kan fortelle dem at de ikke er beregnet på barn.

Lenke til kommentar

Jeg tror en skal være mentalt svak om man blir veldig påvirket av et spill slik at en ender opp med å begå voldshandlinger man ellers ikke ville gjort.

 

Jeg har selv spilt ganske mye til tider, og jeg har absolutt ingen problemer med å skille realitet og virtualitet. Jeg synes spill type "mindless-killing-spree" er herlige for å slappe av, mens jeg i person prøver å unngå basketak som best jeg kan. Dette er forøvrig også hvordan jeg ser mine spillende kamerater. De liker å kunne drepe alt på skjermen, men i virkeligheten hjelper det deg ikke å drepe.

 

Hvis man er en ikke voldelig person, spiller litt spill, og går ut for å drepe tilfeldige personer vil jeg si en er veldig mentalt svak og burde ikke fått lov til å spille noe annet enn Josefines søndagstur.

Lenke til kommentar
Jeg tror man må være syk i hodet i utgangspunktet for å kunne bli så påvirket av voldsspill at man skyter noen.

8874886[/snapback]

indeed. Spillet utløser en reaksjon som kommer til å komme en gang i livet uansett. Tror jeg ...

8876564[/snapback]

 

Det tror ikke jeg :hrm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...