Gå til innhold

Den Kalde Krigen, Sovietunion og usa


spydex1

Anbefalte innlegg

Skal opp i Eksamen om den kalde krigen. Skal fortelle litt om den Kalde Krigen. Jeg vil gjerne vite hvordan dere ville bygget det opp. Skal starte med å fortelle hvrodan den startet. Men hvordan startet den egentlig ? Hvem var Kommunistene og hvem var kapitalisiske ? Kan noen forklare enkelt og greit forskjellen på de to ? Værsåsnill, ikke ig meg link til Wikipeidia eller noe annet, skriv enkelt og greit hva er forskjellen.

 

 

Takk på Forhånd :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den kalde krigen begynte da en felles fiende var så og si fjernet og andre verdenskrig tok slutt. Etablering av FN og atombombene i Japan er sikkert vesentlig. Kommunistene var Sovjet og Stalin. Kapitalistene var Roosevelt/Truman USA og Churchill Storbritania. USA tok over rollen som det tidligere imperiet Storbritania hadde hatt. Storbritania i gjeld, men med USA i ryggen, og Sovjet delte opp Europa i Vest og Øst. Stalin var avhengig av å spre frykt for å holde liv i kommunismen. USA var avhengig av å spre frykt for å holde liv i kapitalismen. :whistle:

Lenke til kommentar

Så er selvfølgelig opprustningen og våpenkappløpet mellom supermaktene USA og Sovjetunionen et viktig tema. Det ble lagd så massive mengder atomvåpen at Jorda kunne bli sprengt i filler 25 ganger... Det var mange spente situasjoner fra slutten av 1940-årene til 1990. Cuba-krisen, Vietnam- og Korea-krigen blant noen av dem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...