Timeo Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 (endret) Hvorfor synes folk flest at kjøttprodukter smaker bedre enn fiskeprodukter? Det er jo proteiner begge deler, og like næringsrikt? Endret 16. august 2008 av Bellicus Lenke til kommentar
Astralnoise Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hvilke tekstilfarger var vanlige i tidlig middelalder i Europa? Hvilke fantes ikke? Lenke til kommentar
Thantophobia Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hvorfor synes folk flest at kjøttprodukter smaker bedre enn fiskeprodukter? Det er jo proteiner begge deler, og like næringsrikt? Nå har vel ikke proteininnholdet særlig mye å si på smaken? Lenke til kommentar
Astralnoise Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hvorfor synes folk flest at kjøttprodukter smaker bedre enn fiskeprodukter? Det er jo proteiner begge deler, og like næringsrikt? Nå har vel ikke proteininnholdet særlig mye å si på smaken? Tjaaa. Kanskje ikke på kjøtt, men definitivt i bakverk. Uansett, er det ikke fettinnhold og type som avgjør mye av smaken? Veldig mye av det man kjenner av kjøttsmak sitter i fettet. Det er derfor kjøttkraft smaker så godt. Lenke til kommentar
Timeo Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hvorfor synes folk flest at kjøttprodukter smaker bedre enn fiskeprodukter? Det er jo proteiner begge deler, og like næringsrikt? Nå har vel ikke proteininnholdet særlig mye å si på smaken? Det må jo være en grunn til at tungen en programmert til å foretrekker visse smaker. Tungen gir beskjed til hjernen at "mmm dette var jammen god mat". Hvorfor gir ikke tungen beskjed om dette i like stor grad når det gjelder fiske-kjøtt og f.eks. ku-kjøtt? Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 (endret) Menneskets instinkt sier at jo fetere mat, jo bedre, da får man nok energi til å jakte på neste dyr. For flere tusen år siden spiste man ikke mange ganger i uka, da var det veldig viktig å spise "usunt" dvs. energirik mat Endret 16. august 2008 av khaffner Lenke til kommentar
Argument Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hvorfor synes folk flest at kjøttprodukter smaker bedre enn fiskeprodukter? Det er jo proteiner begge deler, og like næringsrikt? Sikker på at folk flest synes det? Det kan ha med vaner å gjøre, hvordan kjøttet eller fisken tilberedes, og selvfølgelig hva slags dyr det er i fra. Hvis jeg hadde spist biff 4 dager på rad, hadde jeg satt stor pris på en fiskemiddag. Lenke til kommentar
Thantophobia Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 (endret) Hvorfor synes folk flest at kjøttprodukter smaker bedre enn fiskeprodukter? Det er jo proteiner begge deler, og like næringsrikt? Nå har vel ikke proteininnholdet særlig mye å si på smaken? Det må jo være en grunn til at tungen en programmert til å foretrekker visse smaker. Tungen gir beskjed til hjernen at "mmm dette var jammen god mat". Hvorfor gir ikke tungen beskjed om dette i like stor grad når det gjelder fiske-kjøtt og f.eks. ku-kjøtt? Nå er ikke tungen på et SÅ lavt primitivtnivå at det som er best/var best for kroppen er det som smakes best. Noen liker Troika, mens andre foretrekker Stratos. Det er veldig individuelt hva vi liker.. Dette gjelder jo alt fra hvordan vi liker det motsatte kjønn, til om vi liker sove på ryggen eller på magen. Ser ikke helt at det må være en spesiell grunn eller årsak til at det er sånn. Endret 16. august 2008 av Thantophobia Lenke til kommentar
Pels Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hvorfor synes folk flest at kjøttprodukter smaker bedre enn fiskeprodukter? Det er jo proteiner begge deler, og like næringsrikt? Nå har vel ikke proteininnholdet særlig mye å si på smaken? Det må jo være en grunn til at tungen en programmert til å foretrekker visse smaker. Tungen gir beskjed til hjernen at "mmm dette var jammen god mat". Hvorfor gir ikke tungen beskjed om dette i like stor grad når det gjelder fiske-kjøtt og f.eks. ku-kjøtt? Kommer kanskje også på hvordan man tilbereder maten. Lenke til kommentar
discostu Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Jeg har hørt at hva man liker og ikke liker faktisk er genetisk. Ta amerikanere som et eksempel. De har jo drikken dr.pepper og godteri/tyggegummi med kanelsmak. Jeg hater begge disse produktene og skjønner ikke hvordan folk liker noe så horribelt. De fleste jeg kjenner mener også det samme, men amerikanere elsker det. Hvorfor? Fordi de er genetisk skap til å like det. Har også hørt at amerikanere ikke takler salmiakksmak, noe nordmenn syns er godt. Noen fler som har hørt dette? Lenke til kommentar
TCRW Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Jeg har hørt at hva man liker og ikke liker faktisk er genetisk.Ta amerikanere som et eksempel. De har jo drikken dr.pepper og godteri/tyggegummi med kanelsmak. Jeg hater begge disse produktene og skjønner ikke hvordan folk liker noe så horribelt. De fleste jeg kjenner mener også det samme, men amerikanere elsker det. Hvorfor? Fordi de er genetisk skap til å like det. Har også hørt at amerikanere ikke takler salmiakksmak, noe nordmenn syns er godt. Noen fler som har hørt dette? Når du spør om amerikanerene er genetisk skapt til å like det så tviler jeg egentlig ekstremt sterkt på det. Tror det mer er smak og behag. Har aldri hørt noe om den salmiakksmaken.. Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Jeg har hørt at hva man liker og ikke liker faktisk er genetisk.Ta amerikanere som et eksempel. De har jo drikken dr.pepper og godteri/tyggegummi med kanelsmak. Jeg hater begge disse produktene og skjønner ikke hvordan folk liker noe så horribelt. De fleste jeg kjenner mener også det samme, men amerikanere elsker det. Hvorfor? Fordi de er genetisk skap til å like det. Har også hørt at amerikanere ikke takler salmiakksmak, noe nordmenn syns er godt. Noen fler som har hørt dette? Amerikanere utvandret jo fra Europa for ikke så lenge siden, så dersom amerikanere elsker det finnes det også noen i Europa som elsker det, dersom det er genetisk betinget. Lenke til kommentar
TCRW Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Jeg har hørt at hva man liker og ikke liker faktisk er genetisk.Ta amerikanere som et eksempel. De har jo drikken dr.pepper og godteri/tyggegummi med kanelsmak. Jeg hater begge disse produktene og skjønner ikke hvordan folk liker noe så horribelt. De fleste jeg kjenner mener også det samme, men amerikanere elsker det. Hvorfor? Fordi de er genetisk skap til å like det. Har også hørt at amerikanere ikke takler salmiakksmak, noe nordmenn syns er godt. Noen fler som har hørt dette? Amerikanere utvandret jo fra Europa for ikke så lenge siden, så dersom amerikanere elsker det finnes det også noen i Europa som elsker det, dersom det er genetisk betinget. Så sant, så sant,- men tviler på at det er genetisk betinget. Lenke til kommentar
OKai Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hva man liker eller ikke liker er nok mest hva man er blitt vant med. Det er jo slik her i Norge også. Her jeg bor er potetball/raspeballer noe av det beste man kan bli servert til middag, mens de fleste østlendinger ikke kan fordra det. Lenke til kommentar
Argument Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hva man liker eller ikke liker er nok mest hva man er blitt vant med. Det er jo slik her i Norge også. Her jeg bor er potetball/raspeballer noe av det beste man kan bli servert til middag, mens de fleste østlendinger ikke kan fordra det. Tror jeg må si meg enig her. Inuitter (eskimoer) spiser rå flesk og kjøtt fra sel og hval. Tviler på at dette er noe jeg liker. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Jeg er ikke enig. Fysisk smak fra tunga er noe annet enn den psykologiske effekten av vane og fordommer. Mat som man tenker på som ekkel kan godt smake nydelig eller vice versa. F.eks ser jeg ikke bort i fra at kakkerlakker kan være knasende godt selv om de ser ekle ut. Eller at noen konfektbiter smaker så fælt at jeg må spytte de ut igjen, selv om de så aldri så lekre ut når de var på vei mot munnen. Lenke til kommentar
SirDrinkAlot Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Jeg er ikke enig. Fysisk smak fra tunga er noe annet enn den psykologiske effekten av vane og fordommer. Mat som man tenker på som ekkel kan godt smake nydelig eller vice versa. F.eks ser jeg ikke bort i fra at kakkerlakker kan være knasende godt selv om de ser ekle ut. Eller at noen konfektbiter smaker så fælt at jeg må spytte de ut igjen, selv om de så aldri så lekre ut når de var på vei mot munnen. hvordan kan du ikke være enig i det når det er empirisk bevist at folk over hele verden liker og missliker forskjellige ting utifra hvilken kultur de er oppvokst i osv... dessuten er argumentene du kommer med ikke i noen motsettning til hva som var først påstått. Lenke til kommentar
Argument Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hvorfor, og hvordan lager de gule popkorn på kinoen? Lenke til kommentar
€uropa Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hva er oddsen for å få tvillinger, trillinger, firlinger, femlinger, sekslinger og sjulinger? Går det ann å få flere enn det på en gang? Lenke til kommentar
Sewero Skrevet 16. august 2008 Del Skrevet 16. august 2008 Hvorfor, og hvordan lager de gule popkorn på kinoen? Er vel pga smøret de bruker antar jeg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå