Khaffner Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Men det svir ikke i nesa med en vanlig rap, kun ved brusrap Lenke til kommentar
Xecuter Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Men det svir ikke i nesa med en vanlig rap, kun ved brusrap L4r5 har et godt poeng. Det svir ikke like mye i munnen fordi man er mer vant til det. Første gangen du drakk brus kjente du nok en like ekkel følelse. Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Så det svir i nesa, når man raper brusrap gjennom nesa, kun fordi man ikke er vant til det? Lenke til kommentar
Reeve Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 edit: L4r5, pH'en kan gå helt ned til 1 Nettopp. Da tipper jeg karbondioksiden har lite å si. For om bare noe av det i magesekken fordamper/blir oppløst i luften man raper opp så vil den være ganske sur. Jeg har forresten ikke noe hold for dette utenom ren skjær logikk da. Jeg har hørt at grunnen til at det svir når man drikker kullsyreholdige væsker (brus, sprudlevann etc.), så svir det fordi boblene sprekker på vevet nedover i halsen. Kan være noe lignende når man raper, altså at små dråper med brus som fortsatt har kullsyre i seg, kommer seg opp til nesehulen, hvor den kommer i kontakt med veggene og da begynner de å bruse og sprekke på vevet, som forårsaker smertene. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Kan det skje noe med egget om man koker det for lenge? Altså: Rått --> bløtkokt --> hardkokt --> ??? Det blir grønt og uspiselig. Det blir ikke uspiselig men får en uappetittlig grønnfarge der hviten er i kontakt med plommen. Samt at konsistensen til plommen blir i tørreste laget. Jeg synes _Zeke sin forklaring er den klart mest troverdige hittil. Kullsyre har fått sitt navn fra at kull kan omdannes til dette stoffet ved forbrenning. Syrebetegnelsen er feil siden det ikke er noen syre. (Inneholder ingen hydrogenioner). CO2 ble derimot mistenkt for å kunne gi lavere pH ved kontakt med vann. Det er delvis sant siden OC2 kan påvirke pH-en men det er svært lite. F.eks er et glass vann med én dråpe sitronsaft oppi langt mer syre enn et glass med sprudlevann. Den feile betegnelsen har dessverre hengt med oss i språket i et århundre uten at vi har klart å riste den av oss ennå. På samme måte som ordet surstoff (=oksygen) fortsatt henger med i språket. Korrekt betegnelse på CO2 skal være karbondioksid. Ikke kullsyre. Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 I det svenske språket heter det fortsatt syre og vattenstoff om oksygen og hydrogen, kolsyre om karbondioksyd, kväve (kvelstoff) om nitrogen og så videre. Jeg har sluttet å telle de gangene at "syrbrist i svenske vatten" blir oversatt med at "svenske innsjøer inneholder for lite syre" når norske journalister oversetter til norsk. Lenke til kommentar
A-Jay Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 L4r5 har et godt poeng. Det svir ikke like mye i munnen fordi man er mer vant til det. Første gangen du drakk brus kjente du nok en like ekkel følelse. Jeg kan bekrefte det Jeg vente meg "aldri" til brus som barn fordi jeg unngikk å drikke brus på grunn av denne følelsen. Jeg vente meg til å like brus først rundt 18-19 år Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234 Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 (endret) I det svenske språket heter det fortsatt syre og vattenstoff om oksygen og hydrogen, kolsyre om karbondioksyd, kväve (kvelstoff) om nitrogen og så videre. Jeg har sluttet å telle de gangene at "syrbrist i svenske vatten" blir oversatt med at "svenske innsjøer inneholder for lite syre" når norske journalister oversetter til norsk. Kvæve (nitrogen), nøre (oksygen) Endret 26. juli 2008 av Slettet+9871234 Lenke til kommentar
Aleks Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Min bestemor spurte om noe som jeg kom til å lure litt på. Hvorfår heter det egentlig nynorsk? Den eneste forklarigen jeg kommer opp med er at det liksom var den fornya norsken etter vi hadde litt dansk språk her. Noen som er god i språkhistorie? Lenke til kommentar
Jann - Ove Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 hvor stor forstørrelse trengs for å se enden på en knivsegg? Og hvor får jeg tak i den forstørrelsen uten at det blir dyrt? Lenke til kommentar
Reeve Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Vel, kjøper du et elektronmikroskop er du sikret å kunne si eggen. På eBay fant jeg dette elektronmikroskopet til bare 3500 dollar. Jeg syntes det var en fin pris for et fungerende elektronmikroskop som har 200 000 ganger forstørring. Lenke til kommentar
Arve Systad Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 hvor stor forstørrelse trengs for å se enden på en knivsegg? Og hvor får jeg tak i den forstørrelsen uten at det blir dyrt? Har ingen problem med å sjå eggen på ein kniv utan noko hjelpemiddel. Spørsmålet er berre kor mykje forstørra du vil ha den. Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 I det svenske språket heter det fortsatt syre og vattenstoff om oksygen og hydrogen, kolsyre om karbondioksyd, kväve (kvelstoff) om nitrogen og så videre. Jeg har sluttet å telle de gangene at "syrbrist i svenske vatten" blir oversatt med at "svenske innsjøer inneholder for lite syre" når norske journalister oversetter til norsk. Kvæve (nitrogen), nøre (oksygen) Kremt: Svensk og nynorsk er ikke det samme. Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Min bestemor spurte om noe som jeg kom til å lure litt på. Hvorfår heter det egentlig nynorsk? Den eneste forklarigen jeg kommer opp med er at det liksom var den fornya norsken etter vi hadde litt dansk språk her. Noen som er god i språkhistorie? Nynorsk skulle være den moderne motsetningen til gammelnorsk. Opprinnelig het det landsmål, det var dette nykonstruerte språket som ble omdøpt til nynorsk i 1929. Ivar Aasen regnes som nynorskens far. Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Nynorsk Lenke til kommentar
.Marcus Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Så igjennom et par sider tilbake i tid, må kommentere litt! Gull brukes ikke lengre som valutagaranti, da det finnes altfor lite gull i verden til dette. Dette synes jeg ble satt litt på spissen. Gull brukes da fortsatt som valutagaranti, for eksempel i Federal Reserve Bank of New York og Fort Knox. Det brukes dog i en mye mindre grad enn før, helt klart. Hva skjer hvis en ustoppelig gjenstand møter en urørlig vegg? Aner jeg en liten WoW-referanse her? Nei det gjør du ikke. At WoW har stjålet uttrykket fra andre betyr ikke at dette er en WoW-referanse.Uansett så blir det mest logiske at hvis ikke den urørlige veggen flytter seg så må hele verden flytte seg i stedet. Les mer om paradokset her: http://en.wikipedia.org/wiki/Irresistible_force_paradox Du har da absolutt ikke myndighet til å diktere hva andre folk aner, tenker eller assosierer med et gitt scenarie. Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Hvor fort vil en stor husedderkopp beveget seg om den var på størrelse med et menneske? With speeds clocked at 1.73 ft/s (0.53 m/s), Females can reach 18 mm in length, with males having a slightly smaller body at around 12 mm to 15 mm in length. The female leg span is typically around 45 mm. The leg span of the male is highly variable, with spans between 25 mm to 75 mm being common. (I km/t) Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Skal den være lik høy som et menneske, like bred som et menneske eller like tung som et menneske? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Hvor fort vil en stor husedderkopp beveget seg om den var på størrelse med et menneske? Da ville den nok stått bom stille. De tynne og lange bena ville neppe klart å bære ~80 kg og trolig bare knekt sammen under den. Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 26. juli 2008 Del Skrevet 26. juli 2008 Hva er massetettheten til edderkopptråder? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå