Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Bensinen er mer brannfarlig i en mer fri tilverelse, foreksempel om du hadde helt det på et bål ville det nok antent raskere en diesel, diesel antennes forøvrig letter under trykk.

 

EDIT: temperatur og mengden oksygen avgjør også hvor hurtig stoffene vil antennes.

 

EDIT2:

- Bensin har en mye høyere brennbarhet enn diesel. Dessuten fordamper bensin lettere. Dermed kan det danne seg eksplosiv gass om bord, forteller Almås.
Endret av JallaMario
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva skjer når man blir "tett" i nesa?

Og hvorfor påvirker det hva man smaker? (Man smaker mindre når man er tett i nesa..)

 

Fordi store deler av "smak" egentlig er lukt. Prøv å hold deg for nesa når du spiser, så merker du fort at ting smaker mye mindre.

Lenke til kommentar
Hva skjer når man blir "tett" i nesa?

Og hvorfor påvirker det hva man smaker? (Man smaker mindre når man er tett i nesa..)

 

Fordi store deler av "smak" egentlig er lukt. Prøv å hold deg for nesa når du spiser, så merker du fort at ting smaker mye mindre.

Det er helt riktig, men det er lettere å si det at det vi kjenner som smak faktisk er en aroma av det vi har i oss. Aroma er en blanding av smak og lukt, med absolutt mest lukt
Lenke til kommentar
La oss si at vi har:

 

- 1 dm^3 med Aluminium som er 50 grader Celsius.

- 1 dm^3 med jern som er 50 grader Celsius.

 

(Altså like varme) begge oppholder seg i et rom på 25 grader celsius.

Vil begge gi fra seg like mye watt i en tidsperiode på f. eks et minutt?

Praktisk talt: Ja

 

Men skal man finregne forferdelig nøye på det så blir det nok en liten forskjell av flere grunner:

- Aluminium leder varme bedre enn jern og vil dermed lettere lede varme fra innsiden og ut mot overflaten

- Jern har høyere varmekapasitet per volum enn aluminium

 

Ellers så avhenger regnestykket av formen, fargen og ruheten på overflaten i forbindelse med varmestråling og fri konveksjon (luftstrømning på grunn av varme)

Lenke til kommentar
Hva er kokepunktet til hud?

Ved ca 100°C koker vannet bort, ved ca 3-400°C koker fettet bort. Det som blir igjen da blir forkullet (svidd/sort). Ribbesvor (grisehud) tilberedes på omtrent 200-250 °C avhengig av hvor sprø man vil ha svoren og hvor høy risiko man tar for at den blir svidd.

Lenke til kommentar
Vil minnekort/flash noen gang erstatte optiske lagringsmedier?(cd,dvd,Blu-ray osv.)

Nå har optiske lagringsmedia noen fordeler som ikke flash kan erstatte men jeg tror absolutt det er mulig om ikke så alt for mange år. F.eks koster minnekort helt ned til 50 kr for 1G nå og det er mer enn det en CD rommer. I tillegg er den mindre og mer fleksibel med tanke på overskriving og enklere å designe for bruk med kameraer og mye annet. Minnekort i DVD-størrelse (4-8GB) koster nå 200-400 kr. Minnekort i BD og HD-DVD-størrelse er ennå lite tilgjengelig og dyrt. Minnekort ligner teknisk og logisk sett litt mer på disketter enn optiske plater men likevel klarte optiske medier å erstatte diskettene ganske bra. Derfor tror jeg flashminne også kan erstatte optiske lagringsmedier etter hvert. Men ikke ennå. Kanskje ikke før om 10 år for musikkbransjen og videobransjen. Både kamerabransjen og videokamerabransjen har omfavnet flashminne som sitt lagringsmedie. Databransjen har delvis tatt det i bruk (minnepinner), men bruken kan absolutt utvides. I mp3-spillere har flash nesten erstattet harddisker fullstendig. (eksempel med 32GB).

 

Det gjenstår at programvarebransjen tar i bruk flash mer for programmer som selges. Trykkekostnadene for optiske media er så lave at det skjer neppe med det første. Lagringsplassen på DVD er også god nok for det aller meste av programvare.

 

Ellers så vil nettlagring bli en sterk utfordrer til lokal lagring etter hvert som nettlinjene blir stadig raskere. Nettlagring vil trolig forbli basert på harddisker det neste tiåret og muligens ennå lengre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...