Han Far Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 Antal mm nedbør regnes som smeltevann. Som tommelfingerregel kan du gange med 10, men det kommer an på hvor løs eller kram snøen er. 2 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274 Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 Når det står det kommer 10 mm nedbør og det er snø, menes det 10 mm høyt med snø da, eller betyr det vann og at det blir en annen høyde i snø? Is åfall hvor høyt? https://www.yr.no/artikkel/hvor-mye-sno-er-en-millimeter-nedbor_-1.12703580 Lenke til kommentar
aklla Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 Jeg tror det er mest for tjenerganger og sånt, men det har selvsagt også en del andre praktiske fordeler.Joda. Men i bildet over, to rom avdelt av en tykk vegg med vinduer på venstre side og en dør midt på veggen. Neppe store behovet for at tjenere skal gå de meterene fra veggen som ikke syntes på høyresiden og frem til døren.. Tjenerganger vil være mer logisk å evt. ha i veggen til høyre for rommene. Mulig pga strukturellt ja. Lenke til kommentar
-trygve Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 Nedbørsmengden oppgis som flytende mengde. Hvor stor snødybde man ender opp med avhenger av hvor våt snøen er, men med mindre den er veldig våt pleier en faktor 10 å gi et fornuftig estimat på snødybden. 2 Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 Jeg fant artikkelen bildet var fra, og det virker jo som om det ikke er slik med andre vegger i bygningen: Billionaire US hedge fund tycoon buys UK’s most expensive terraced home for £95MILLION Det kan jo være en trapp inne i den veggen, en som går opp over døren til neste etasje, og/eller en som går ned til den under. Geir Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 (endret) Eidsvollbygninga er full av sånne hemmelige tjenerganger, tjenertrapper. Kan sikkert også brukes til lagring, kjøkkenheis, innfelte pengeskap osv. Jeg sjekket bildene av bygget, men finner ingen ytre tegn på hvorfor veggen er så tykk. Endret 23. januar 2019 av Simen1 Lenke til kommentar
KoKo_ Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 Er laser er laser, uansett hva det brukes til, bare forskjellig fokus, effekt og bølgelengde. Eller er det andre parametere? Hvor galt kan en laseroperasjon på øyet gå, om men har litt feil innstillinger? Eller er det ikke en relevant fare? Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 Laser er kompliserte saker, og det er mye som hoppes over av fysikkforelesere. Det enkleste for lekfolk å forstå er om den er pulset eller kontinuerlig. Pulsede lasere har energien fordelt i korte pakker med høyere intensitet. De kan vare mellom femtosekunder og flere hundre millisekunder, avhengig av hvordan pulsen genereres. Det enkleste er å slå på strømmen kun i korte perioder, for å unngå skade pga oppvarming. Andre strategier som kan brukes er Q-switching og mode locking, som man kan lese om selv hvis man vil. I praksis er mange kontinuerlige lasere pulset, enten på grunn av ustabilitet eller utilsiktet Q-switching. Vift på en gammel laserpeker og se om den lager en strek eller stiplet linje, noen blir stiplede. Prisen på laderen er gjerne omvendt proporsjonal med pulslengden. Noe annet er bølgelengden. Alle lasere kan tunes litt, stort sett ved oppvarming. For mange er tunbarheten veldig liten, bare noen pikometer, men lasere kan også lages veldig fleksible, opptil flere hundre nanometer. Dette er komplisert og koster mye penger. Alle lasere har også en linjebredde, altså et spektrum som ikke bare er én skarp bølgelengde. Bredden kan være fra noen attometer til noen nanometer. Bredden er relatert til hvor lenge det elektromagnetiske feltet vil være sammenlignbart med en idealisert sinusbølge, som vi kaller koherenstiden. Koster ikke nødvendigvis så sjukt mye. Mange lasere er også i praksis multimode, det vil si at de har flere bølgelengder samtidig, veldig nært hverandre. Uønsket i sammenhenger hvor man virkelig bryr seg, som telekom og kjemisk analyse. Koster litt penger å få kontroll på. Hvis man setter alt dette sammen kan man få noen morsomme dingser. For eksempel, hvis man har en mode locked laser med pulser på under pikosekundet, veldig skarpe linjer og god tunbarhet kan man lage en frekvenskam. Dette er en laser med opptil flere millioner av bølgelengder som sendes ut samtidig, i korte, identiske pulser som kommer med en repetisjonsrate lik avstanden mellom frekvensene. Disse er nyttige blant annet for ekstremt nøyaktig bestemmelse av frekvenser, og har blitt brukt til å identifisere eksoplaneter. Nobelprisen i fysikk i 2005 ble gitt for utviklingen av frekvenskammer. Det meste av dette har ingenting med laseroperasjon å gjøre. 9 Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 23. januar 2019 Del Skrevet 23. januar 2019 Eidsvollbygninga er full av sånne hemmelige tjenerganger, tjenertrapper. Kan sikkert også brukes til lagring, kjøkkenheis, innfelte pengeskap osv. Har vært på oppdrag i et sånt hus en gang i min ungdom. Der måtte vi gå kjøkkeninngangen for å komme inn, og det var egne trapper og lønnganger for tjenestefolket. Eller for at tjenestepiken skulle kunne snike seg usett opp til husets herre, som en av mine kolleger formulerte det... Geir Lenke til kommentar
Cutthroat Bill Skrevet 24. januar 2019 Del Skrevet 24. januar 2019 I poser med saus- og kakepulver hvor man må ha i melk, smør, egg osv, gjelder kaloriene som er oppført på posen bare pulveret, eller ferdig blandet vare? Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 25. januar 2019 Del Skrevet 25. januar 2019 Det gjelder ferdig vare. Hvis det er før pleier det å stå noe ved siden av som indikerer det. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 25. januar 2019 Del Skrevet 25. januar 2019 Grunnen til at vi har kalorimengde på varene er for å gi kunden info som kan brukes, de skal mest sannsynlig ikke spise dette tørt så da er det mest logisk å ha oppført kalorier for ferdig lagd vare for forbrukere. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 25. januar 2019 Del Skrevet 25. januar 2019 Står det ikke ofte formulert som "Næringsinnhold, ferdig vare"? Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 25. januar 2019 Del Skrevet 25. januar 2019 (endret) Kanskje i senere tid for å forklare ting bedre, før trengte man ikke å påpeke at enkelte varer fremdeles kanskje er bra selv om de er gått ut på dato og at man burde lukte og kanskje smake på ting før man kaster det og nå har det dukket opp 'best før men ikke dårlig etter' datostempling. Endret 25. januar 2019 av BuffyAnneSummers Lenke til kommentar
Laserbeam Skrevet 28. januar 2019 Del Skrevet 28. januar 2019 Hva skjer med menneskekroppen når man blir skremt? Blir adrenalin bygd opp i blodet for å aktivere "flykt eller forsvar" instinktet? Eller er jeg helt på bærtur nå? Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 28. januar 2019 Del Skrevet 28. januar 2019 Fight or flight er mer relevant når du er i fare. Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 28. januar 2019 Del Skrevet 28. januar 2019 Er ikke det det samme? Å bli skremt, og å tru man er i fare? Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 28. januar 2019 Del Skrevet 28. januar 2019 (endret) Jeg ELSKER skrekkfilmer. Horror is my thing. Jeg ELSKER å bli skremt (når pulsen stiger og hjertet banker fort osv) men, som en som også har angst og som føler fight og flight selv om det ikke er en ekte fare der veldig ofte (også fra erfaringen av å ha vært i situasjoner hvor livet mitt har vært i fare, som er dessverre ikke sjeldent) så er det ikke det samme selv om de virker veldig like ved første øyekast. Jeg vet ikke nok om hva som skjer i kroppen til å forklare det tekniske, jeg kan bare fortelle deg hvordan det oppleves for meg. Å være redd for at busemannen skal ta deg de sekundene fra når du slår av lyset og løper til senga er ikke sammenlignbart med å virkelig føle at du er i livsfare. Basically; du kan være skremt uten å være i livsfare. Endret 28. januar 2019 av BuffyAnneSummers Lenke til kommentar
Minus Skrevet 2. februar 2019 Del Skrevet 2. februar 2019 Joda. Men i bildet over, to rom avdelt av en tykk vegg med vinduer på venstre side og en dør midt på veggen. Neppe store behovet for at tjenere skal gå de meterene fra veggen som ikke syntes på høyresiden og frem til døren.. Tjenerganger vil være mer logisk å evt. ha i veggen til høyre for rommene. Mulig pga strukturellt ja. Kan det være to bygg med litt avstand omgjort til ett? At det før var et smug mwllom byggene og at det er to yttervegger mot hverandre? Lenke til kommentar
Flin Skrevet 4. februar 2019 Del Skrevet 4. februar 2019 Kan det være to bygg med litt avstand omgjort til ett? At det før var et smug mwllom byggene og at det er to yttervegger mot hverandre? Hva med design? Kanskje de bare likte hvordan det så ut. Jeg sier ikke at de tykke veggene ikke har noen hensikt, men det er iallefall mulig at ingen praktiske hensyn ble tatt når de bygde det slik. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå