Emancipate Skrevet 5. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 5. juli 2016 Det er begrenset med plass inne på en butikk, de må velge hva de skal ta inn. Jeg tror også du får kjøpt den på nille. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 6. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 6. juli 2016 Spiser måkene i byene noe annet enn søppel? Lenke til kommentar
Noxhaven Skrevet 6. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 6. juli 2016 Om søppel er det samme som proteiner, fett og karbohydrater som ikke er holdt av et menneske så spiser de en del søppel ja. Men de spiser en god del fisk også, ikke bare søppel. Derfor finner du de som regel i nærheten sjøen. Spørsmål, om du fisker og får napp, slår ihjel fisken og legger den ved siden av deg, mens du fortsetter å fiske så tar måke og spiser den fisken du har dratt opp. Spiser måken da fisk eller søppel? 1 Lenke til kommentar
Twinflower Skrevet 6. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 6. juli 2016 Hvorfor er det ikke sprinkleranlegg i lange tunneler? Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 6. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 6. juli 2016 Hvorfor er det ikke sprinkleranlegg i lange tunneler? Fordi biler har tak og dermed er vanntette Det enkle svaret er nok at det ikkje blir ansett som lønnsomt utifrå eit kost/nytte reknskap. I tillegg er det ein rekke utfordringar med sprinkleranlegg som må overvinnast. Blant anna så fungerer kombinasjonen av sprinkler og røykventilering dårlig. Norske tunnelar er stort sett basert på at røyken skal ventilerast ut av tunnelen, for å få til dette må røyken være varm og fluktig. Tilsetter ein vatn i form av eit sprinkleranlegg så blir røyken avkjølt og pressa nedover, dette fører til at tunnelen forblir røykfylt og utan sikt. I tillegg så krever eit sprinkleranlegg tilstrekkelig vanntilgang, trykkforsterkning for å få rette trykket, og i tillegg må det være frostsikkert. Alt i alt er det nok både billegare og enklare med vifter. 2 Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 6. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 6. juli 2016 (endret) Er det noen spesiell grunn til utformingen av stabbur i Telemark? Tenker spesielt på den noe snodige formen der første etasje er mye mindre i areal enn andre etasje. https://goo.gl/images/XWx1kN Endret 6. juli 2016 av Jotun Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 6. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 6. juli 2016 Da kunne det jo i hvert fall henge ting under tak, men om det er forklaringen vet jeg ikke. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274 Skrevet 6. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 6. juli 2016 For at uvedkommende (dyr) ikke skal komme seg inn. Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 7. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 7. juli 2016 Er det vanskeligere å komme seg inn i en mindre firkant enn en større? De stod på stolper for å unngå å få dyr inn. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 7. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 7. juli 2016 Kva er det som gjer at forråtnelsesprosessen startar nesten med ein gong på frukt som har fått ein kakk, som f.eks. ved å falle ned frå kjøkkenbenken? Lenke til kommentar
Noxhaven Skrevet 7. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 7. juli 2016 Søylene som stabburet står på er for å hindre flest mulig gnagere fra å komme seg inn ja, men det er også for å heve bygget opp fra bakken siden hensikten med bygger er å lagre mat over lang tid, det er fuktighet i bakken og fuktighet fører til forråtnelse som igjen dreper hele hensikten med bygget. Om stabburet har loft eller ikke er veldig individuelt, men de som hadde loft lagret varer som er ekstra følsomme når det kommer til fukt, som f.eks korn, mel, salt etc. I den smalere underetasjen så ble varene hengt opp under taken (spekemat/tørket kjøtt) eller lagret i tønner på gulvet. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 7. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 7. juli 2016 Kva er det som gjer at forråtnelsesprosessen startar nesten med ein gong på frukt som har fått ein kakk, som f.eks. ved å falle ned frå kjøkkenbenken?Når et eple får en støtskade blir det fort brunt der. Det brune er ikke forråtnelse (nedbryting av bakterier) med oksidasjon (altså mer som rust). Normalt er fruktsafta inne i cellene, som har stive vegger. Når frukta får seg en kakk kommer fruktsafta ut av cellene og i kontakt med oksygen. Oksygenet gjør at safta "ruster" og blir brun. Når fruktsafta er ute av cellene er det også mye lettere for mugg og bakterier å få tak i den, og feste seg. Dette er også årsaken til at man ikke skal la fryst kjøtt ligge lenge før det brukes. Når det fryses dannes det iskrystaller som punkterer cellene så kjøttsafta renner ut. Denne safta er mat for bakterier, og når den er fritt tilgjengelig vokser bakteriene fort. Korriger meg hvis jeg tar feil. Lenke til kommentar
Gravitass Skrevet 8. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 8. juli 2016 Hvordan er det mulig å "konvertere" svart/hvitt bilder til fargebilder? Har sett en del bilder i det siste der detta har blitt gjort. Finnes det programvare for å gjøre dette eller er det bare "vill" gjetting fra den som gjør det? Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 8. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 8. juli 2016 Hvordan er det mulig å "konvertere" svart/hvitt bilder til fargebilder? Har sett en del bilder i det siste der detta har blitt gjort. Finnes det programvare for å gjøre dette eller er det bare "vill" gjetting fra den som gjør det? Det er to hovedmåter å gjøre dette på, enten manuelt, eller ved lage et fargekart (gradiant map) som erstatter de ulike gråtonene i bildet med farger. Sistnevnte metode finnes innbakt i ulike fotoredigeringsprogram. Her har jeg tatt et gråskalabilde fra nettet og brukt denne funksjonen, der de mørkeste partiene er lilla, mellomtonene er rød og de lyseste gråtone har blitt gule. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 8. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 8. juli 2016 (endret) Hvordan er det mulig å "konvertere" svart/hvitt bilder til fargebilder? Har sett en del bilder i det siste der detta har blitt gjort. Finnes det programvare for å gjøre dette eller er det bare "vill" gjetting fra den som gjør det? Det er gjetting på hva fargene var for noe, ja. Eller så sitter de på informasjon fra andre steder. Med GIMP eller Photoshop kan man tegne på farge ved å lage et lag oppå bildet og fargelegge det laget. Så setter man blend mode til color eller lignende. Jeg tegnet dette og la det oppå det andre laget med blend mode color. Da blir resultatet sånn: Endret 8. juli 2016 av Emancipate Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 8. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 8. juli 2016 Men hvis man vet med sikkerhet hva to av gråtonene representerer, kan man få programmet til å regne seg frem til resten? Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 8. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 8. juli 2016 (endret) Men hvis man vet med sikkerhet hva to av gråtonene representerer, kan man få programmet til å regne seg frem til resten? Ikke egentlig. Alle fargene finnes i ulike lysheter, og i skarpt sollys er f.eks et svart papirark i solskinnet lysere enn et hvitt papirark i skyggen. I eksemplet under har feltene A og B samme gråtone: Endret 8. juli 2016 av SeaLion Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 8. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 8. juli 2016 Jeg skjønner ikke spørsmålet. Er ikke hvordan dette fungerer veldig åpenlyst? Et grått bilde er som gråmaling på en vegg. Det kan males over med farge. Hva er det egentlig dere lurer på? Lenke til kommentar
Sexylubb1 Skrevet 8. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 8. juli 2016 Jeg skjønner ikke spørsmålet. Er ikke hvordan dette fungerer veldig åpenlyst? Et grått bilde er som gråmaling på en vegg. Det kan males over med farge. Hva er det egentlig dere lurer på? Han lurer på om det må gjøres manuelt, altså å velge fargene, eller om det finnes programmer som finner fargene automatisk? Lenke til kommentar
rankine Skrevet 8. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 8. juli 2016 Det forskes på å bruke maskinlæring til å fargelegge svart-hvitt bilder automatisk. Her har noen brukt deep learning for eksempel: http://tinyclouds.org/colorize/ 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå