Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817324

Når glassmøbler "eksploderer" sier produsenten at dette er sånn som skjer med herdet glass, og kommentarfelten er pepret med folk som skriver "Idioter, det eksploderer ikke, det er ikke farlig. Sånn er herdet glass". Hvorfor skjer ikke dette med glass i f.eks. fly og ubåter? Tydeligvis er det mulig å unngå.

Mess-Bjørn opplevde at dusj kabinettet sprakk....skummelt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Opplæringsvideoen het sikkert Hjelp! Vi oversetter filmtitler. :D

Ja , kanskje det :p

 

Hong Kong original tittel : "The kid in pier" eller "Strike a blow for freedom"

US tittel : "Chinese Hercules"

Tysk tittel : "Gozakko"

 

Gozakko høres mer ut som navnet på en wrestler , lol.....

 

Er det ikke sånn at japanske titler forteller mer om filmens plott , f.eks "James Bond i Japan" heter no sånt som "007 vs skurk i vulkan" ?

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Hvis man komprimerer et JPEG-bilde med 80% kvalitet flere ganger etter hverandre med overskriving hver gang, vil kvaliteten på bildet etter f.eks 20 overskrivinger være lavere enn etter første ?

Selvsagt. Kvaliteten blir lavere hver gang, uansett om du har 100% kvalitet. Det kalles "lossy" kompresjon.

 

Bruk png hvis du vil ha "lossless" kompresjon. Kvaliteten bevares 100% uansett hvor mye du lagrer (med mindre du stiller inn 256 farger eller noe annet åpenlyst dumt).

Lenke til kommentar

Hvis man komprimerer et JPEG-bilde med 80% kvalitet flere ganger etter hverandre med overskriving hver gang, vil kvaliteten på bildet etter f.eks 20 overskrivinger være lavere enn etter første ?

Ja, JPEG er såkalt "lossy" komprimering, det betyr at det forsvinner informasjon når du komprimerer og at denne informasjonen ikke kan regenereres på noe pålitelig vis. les mer her og her. Også en video:

Lenke til kommentar

 

Hvis man komprimerer et JPEG-bilde med 80% kvalitet flere ganger etter hverandre med overskriving hver gang, vil kvaliteten på bildet etter f.eks 20 overskrivinger være lavere enn etter første ?

Selvsagt. Kvaliteten blir lavere hver gang, uansett om du har 100% kvalitet. Det kalles "lossy" kompresjon.

 

Bruk png hvis du vil ha "lossless" kompresjon. Kvaliteten bevares 100% uansett hvor mye du lagrer (med mindre du stiller inn 256 farger eller noe annet åpenlyst dumt).

Jeg vet at JPEG er lossy, men syntes ikke dette er selvsagt.

Når du lagrer første gang med f.eks 80% har du allerede fjernet en del informasjon og "avrundet" pikselfarger etc.

Når man deretter lagrer dette bildet på nytt så undret jeg på om algoritmene ville se at dette allerede var gjort istedenfor å ytterligere forringe bildet.

 

Hva om man holder på å redigere et bilde og for sikkerhetsskyld trykker ctrl-s hver gang man justerer på noe, da vil man i følge deg forringe bildet mer og mer til man i ytterste konsekvens sitter igjen med en gjørme av farger ?

Lenke til kommentar

Hva om man holder på å redigere et bilde og for sikkerhetsskyld trykker ctrl-s hver gang man justerer på noe, da vil man i følge deg forringe bildet mer og mer til man i ytterste konsekvens sitter igjen med en gjørme av farger ?

Kanskje det ikke forringes hvis du ikke justerer på noe overhodet, og du bruker samme program til å lagre. Men om du endrer noe: Ja.

 

ofbE2iw.jpg

Endret av Emancipate
Lenke til kommentar

De fler plassene har man festeavgift de første tjue årene også.

Det er mulig gravferdsloven §19 må tolkes slik at for å være sikker på å kunne forlenge/inngå festeavtale ved fredningstidens utløp, så må det betales avgift også for de første 20. Om "de fleste" praktiserer det slik går jeg ikke nærmere inn på.

Lenke til kommentar

Jeg lurer på en ting angående lyspærer og lamper!

Si du har en vanlig lampe som du bruker 40W lyspære på, er det noe i veien for å bruke en lyspære med sterkere / svakere effekt enn 40W? 

Jeg begynte å lure på dette når jeg skulle skifte lyspære hos en kamerat og han sa at det måtte være 40W pære, ingenting annet. 

Har det noe å si så lenge sokkelen er av samme størrelse? Eneste forskjellen er vel at det kanskje lyser litt kraftigere jo høyere effekt du har, og levetiden blir vel kanskje litt lavere?

Lenke til kommentar

Vi Mennesker er i mere eller mindre grad glad i krydder , eller snarere sagt glad i å smaksette maten vi spiser med krydder (og  mineraler).

 

hva kommer det av at vi likker sukker veldig god ?

hva kommer det av at vi likker salt ?

hva kommer det av at vi likker fett , elelr smaken umami ?

hva kommer det av i at også noen er veldig glad i surt og bitter , mens andre er mindre glad i disse smakene ?

 

og så oppfatter vi det forskjellig i tillegg

 

kommer det bare  av ovulasjonen der man måtte snake seg til riktig mat man fatt ute i naturen , eller er det andre årsaker ?

smaken Umami var ihvertfall her i landet også lenge ukjent for de flest  

Lenke til kommentar

Mange lamper er merket med hvor mange watt de tåler.

Om nattlampa di tåler max 40w, og du setter inn ei 60w lyspære, så kan det være en brannfare.

Om sokkelen passer vil det virke, men det kan ta fyr etter hvert.

 

Du kan bruke sparepærer for å få mer lys.

 

9221431885854_4008321655264_179733_jpg.j

Denne bruker 14w men lyser som 60w.

Blendende kraftig for ei nattlampe, men helt trygt. Den bruker bare 14w, og lampa tåler 40w.

 

Antall watt angir pæras strømforbruk, og dermed også pæras varmeutvikling.

Sparepæra i eksemplet bruker 14w, men lyser som ei gammeldags 60w pære.

Det er bare 14w varme.

Å angi lysstyrke i watt er kundevennlig, for da finner du en som likner det du er vant til.

Men det er også fullstendig uvitenskaplig.

Lumen er en måleenhet for lysstyrke. Den på bildet har 740 lumen.

 

Kameraten din synes kanskje 60w er ubehagelig mye. Eller kanskje lampa hans ikke er godkjent for mer.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi Mennesker er i mere eller mindre grad glad i krydder , eller snarere sagt glad i å smaksette maten vi spiser med krydder (og  mineraler).

 

hva kommer det av at vi likker sukker veldig god ?

hva kommer det av at vi likker salt ?

hva kommer det av at vi likker fett , elelr smaken umami ?

hva kommer det av i at også noen er veldig glad i surt og bitter , mens andre er mindre glad i disse smakene ?

 

og så oppfatter vi det forskjellig i tillegg

 

kommer det bare  av ovulasjonen der man måtte snake seg til riktig mat man fatt ute i naturen , eller er det andre årsaker ?

smaken Umami var ihvertfall her i landet også lenge ukjent for de flest  

 

De forskjellige smakssansene angir ting som er viktige for at kroppen skal fungere og få i seg nok næring eller for å advare mot giftige ting. Umami, salt og søtt er viktige smaker, for å få i seg protein og karbohydrater. Bittert og surt er vel opprinnelig smaker man ikke "skal" like, da de kan indikere gift.

Lenke til kommentar

 

Vi Mennesker er i mere eller mindre grad glad i krydder , eller snarere sagt glad i å smaksette maten vi spiser med krydder (og  mineraler).

 

hva kommer det av at vi likker sukker veldig god ?

hva kommer det av at vi likker salt ?

hva kommer det av at vi likker fett , elelr smaken umami ?

hva kommer det av i at også noen er veldig glad i surt og bitter , mens andre er mindre glad i disse smakene ?

 

og så oppfatter vi det forskjellig i tillegg

 

kommer det bare  av ovulasjonen der man måtte snake seg til riktig mat man fatt ute i naturen , eller er det andre årsaker ?

smaken Umami var ihvertfall her i landet også lenge ukjent for de flest  

 

De forskjellige smakssansene angir ting som er viktige for at kroppen skal fungere og få i seg nok næring eller for å advare mot giftige ting. Umami, salt og søtt er viktige smaker, for å få i seg protein og karbohydrater. Bittert og surt er vel opprinnelig smaker man ikke "skal" like, da de kan indikere gift.

 

mange er jo også glad i pepper ( i en eller flere former ) , selv om det i utgangspunktet visstnok skulle være der for forsvare planten mot å bli spist.

Da er det jo litt pussig at vi mennesker faktisk  er glad i de smakene det gir 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...