Han Far Skrevet 6. juni 2015 Del Skrevet 6. juni 2015 Grunnen til at du må bruke milo er ikke at ull ikke tåler vann, men at ull ikke tåler vanlig vaskemiddel. Som inneholder enzymer som bryter ned biologisk materiale. Hva med temperatur? Riktignok regner det aldri så varmt, men ull vasket på 40 grader tar jo skade av det. Og hva med sentrifugering? Kan en sau som løper i ring fort nok eller ruller ned en skrent få skadet ulla av det? Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 6. juni 2015 Del Skrevet 6. juni 2015 Alle klær tar skade av å vaskes. Ull skades ikke nevneverdig av å vaskes på 40.... Har enda ullfrotte fra militæret. Like fin. Vaskes alltid på 40. 1 Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 6. juni 2015 Del Skrevet 6. juni 2015 Grunnen til at du må bruke milo er ikke at ull ikke tåler vann, men at ull ikke tåler vanlig vaskemiddel. Som inneholder enzymer som bryter ned biologisk materiale. Hva med temperatur? Riktignok regner det aldri så varmt, men ull vasket på 40 grader tar jo skade av det. Og hva med sentrifugering? Kan en sau som løper i ring fort nok eller ruller ned en skrent få skadet ulla av det? Ull er jo omtrent det samme som hår, ja man kan skade hår og pels av å falle ned en skrent, det vokser som regel ut igjen. AtW 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 6. juni 2015 Del Skrevet 6. juni 2015 Ull krymper først og fremst på grunn av bevegelser/omrøring under høy temperatur. Desto høyere temperatur og mer omrøring, jo mer krymper det, men begge deler må være sammenfallende. Det er altså helt ok for ulla å helle kokende vann på det i en bøtte så lenge det får stå i ro til det er kjølig igjen. I kaldt vann kan man sentrifugere og røre veldig mye på ulla mange ganger uten at det krymper nevneverdig. 1 Lenke til kommentar
Reeve Skrevet 6. juni 2015 Del Skrevet 6. juni 2015 Alle klær tar skade av å vaskes. Ull skades ikke nevneverdig av å vaskes på 40.... Har enda ullfrotte fra militæret. Like fin. Vaskes alltid på 40. Den ser kanskje like fin ut, men den isolerer mest sannsynlig ganske mye dårligere nå, enn da den var ny. Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 6. juni 2015 Del Skrevet 6. juni 2015 Marginalt. Og det mener eg. Den ble litt tynnere det første året, men siden det har reduksjonen stagnert. 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 6. juni 2015 Del Skrevet 6. juni 2015 (endret) På restaurant; letter man arbeidet for dem på kjøkkenet om flere bestiller samme rett? Eller er det likegyldig om folk bestiller forskjellige retter? Endret 6. juni 2015 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
Lami Skrevet 6. juni 2015 Del Skrevet 6. juni 2015 Skal være likegyldig om de lager alt fra scratch. Vil og tror at de gjør det. Poteter får de ferdig på 10-15mins, så vet ikke om disse er halvkokt eller hva. Lenke til kommentar
master air Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Ved at alle bestiller samme rett kan man lette arbeidet for kjøkkenet ved at det krever mindre planlegging for når de forskjellige rettene må begynnes for at alt skal bli ferdig samtidig. Utover det så vil det ikke være så stor forskjell. Før restauranter åpner har kjøkkenet gjort klart så mye som mulig, sånn at det bare er å sette på kjelen/stekepannen når noen bestiller noe. Lenke til kommentar
Mixy Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Hva inneholder denne blandingen? Er det bare vanlig luft under trykk, evt filtrert? Det er uttak for oksygen og lystgass (brukes ikke) i tillegg til dette uttaket Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Hva inneholder denne blandingen? Er det bare vanlig luft under trykk, evt filtrert? Det er uttak for oksygen og lystgass (brukes ikke) i tillegg til dette uttaket 21% oksygen, 79% nitrogen. http://slv.no/_layouts/Preparatomtaler/Spc/11-8474.pdf 1 Lenke til kommentar
aklla Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Hva brukes den til egentlig? Vanlig luft er det jo overflod, selv inne på sykehus, skulle tro det var unødvendig med en vanlig slange med luft... Lenke til kommentar
Mixy Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Hva inneholder denne blandingen? Er det bare vanlig luft under trykk, evt filtrert? Det er uttak for oksygen og lystgass (brukes ikke) i tillegg til dette uttaket 21% oksygen, 79% nitrogen. http://slv.no/_layouts/Preparatomtaler/Spc/11-8474.pdf Så de har fjernet argon og en del andre gasser? Lenke til kommentar
M98kF1 Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 (endret) [...] Så de har fjernet argon og en del andre gasser? Nix, det betyr at det er (trykk)luft av medisinsk kvalitet, Dvs at kompressoren m/tilhørende filtre som leverer luft på dette uttaket sertifiseres/godkjennes/testes til hva nå som er spesifikasjonene for "medisinsk luft". Tipper det stort sett går på oljerester, fuktighet og CO og CO2-innhold. Edit: og om det er levert fra trykkluftflasker er det krav til selve flaskene og. Både utvendig (slik at du får rene, fine og hvite flasker som er lette å vaske/rengjøre/desinfisere inn på operasjonssalen og ikke rustne skitne og stygge flasker fulle av møkk og bekterier) og innvendig slik at det ikke er rester fra tidligere bruk til andre (kanskje giftige) gasser, rust, halve O-ringer og olje og vann og annet nedi der. Endret 7. juni 2015 av M98kF1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Det står i linken hva det er og hva det brukes til. Trenger ikke spekulere når det bare er å lese seg fram til svaret. Lenke til kommentar
Mixy Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Det står i linken hva det er og hva det brukes til. Trenger ikke spekulere når det bare er å lese seg fram til svaret. Vel, grunnen til at jeg spurte om de hadde fjernet argon er fordi det er en forenkling jeg har sett flere steder. Man sier luft inneholder 21/79% av oksygen/nitrogen, og utelater argon og andre gasser. Hvis de her kun bruker oksygen/nitrogen er jo det litt spesielt. Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Hva brukes den til egentlig? Vanlig luft er det jo overflod, selv inne på sykehus, skulle tro det var unødvendig med en vanlig slange med luft... En fordel med ekstremt ren luft kan være at den ikke inneholder luftbårne bakterier og slikt, samt at det kan være kjekt å ha presisjonskontroll på hvor mye oksygen en pasient i respirator får. Vel, grunnen til at jeg spurte om de hadde fjernet argon er fordi det er en forenkling jeg har sett flere steder. Man sier luft inneholder 21/79% av oksygen/nitrogen, og utelater argon og andre gasser. Hvis de her kun bruker oksygen/nitrogen er jo det litt spesielt. Hvorfor skulle man tilsette argon? Det er relativt sett dyrt og har ingen biologisk effekt. Ingen vits i å mate pasienten med noe annet enn oksygen og nitrogen. Lenke til kommentar
Mixy Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Normal luft inneholder i underkant av 1% argon. De har altså enten fjernet det fra beskrivelsen, eller fjernet det fra luften Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 Normal luft inneholder i underkant av 1% argon. De har altså enten fjernet det fra beskrivelsen, eller fjernet det fra luften Regner sterkt med at medisinsk luft er laget ved å blande ren oksygen og ren nitrogen, ikke ved å filtrere atmosfærisk luft. 1 Lenke til kommentar
Delvis Skrevet 7. juni 2015 Del Skrevet 7. juni 2015 (endret) Kan noen se hva slaks sort plante dette er? Vokser rett bakom her, ganske svær greie. Endret 8. juni 2015 av Delvis Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå