Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+45613274

 

 

Drar spørsmålet til flesvik litt videre. Betaler radiokanaler noe som helst for musikken de spiller av, er de også pålagt til å si hvilken låt/artist det er?

Alle som kringkaster (radio, TV, strømming), publiserer offentlig (poster musikk på nettsider) eller kommersielt fremfører annens musikk er pålagt å betale rettighetshaverne.

http://www.tono.no/kunder/

 

Selv et amatørkor som arrangerer en konsert der publikum må betale adgangsavgift (for å dekke lokalleia), må betale til rettighetshaverne (via TONO eller GRAMO).

Skjer dette i praksis?

Lenke til kommentar

 

Hva med trubadurer på lørdagspuben? 

Selvsagt må de også betale. De fleste puber betaler nok en årslisens, da trenger ikke trubadurene selv å opptre.

 

 

Så hver trubadur må selv melde inn antall ganger de har spilt Postgirobyggets "idyll" og betale 10 kr per gang eksempelvis?

Hvem fører kontroll?

Lenke til kommentar

Tono fører kontroll. Det holder at stedet betaler lisens, trubaduren betaler ikke noe ekstra.

 

Edit:

Priser for fremføringer live av verker der Tono forvalter rettighetene: http://www.tono.no/kunder/konsert-underholdning/

 

Serveringssteder: http://www.tono.no/kunder/overnatting-servering/

 

Det virkelig slemme med Tono er at de gir inntrykk av at de forvalter rettighetene til all musikk ("TONO er en profesjonell, naturlig og helt nødvendig samarbeidspartner for alle som arrangerer konserter i Norge."). Selvsagt helt feil, de forvalter kun rettighetene til sine medlemmer.

Endret av Emancipate
Lenke til kommentar

Selv en ungdomskole som holdt avslutningsforestilling fikk en advokat fra Tono på nakken. De ble truet med enten betale trippel pris for ikke å ha betalt lisens på forhånd, eller bli saksøkt. Jeg tror de klarte å få nåde til slutt etter at saken ble belyst i media og Tono fikk kritikk for sin torpedovirksomhet så de fikk et "særskilt unntak".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Ok, Men hva er det snakk om. -50C + vind? Eller annen overføringsform? Nysjerrig

2) blåse kald luft over varene, gjerne med snedige løsninger for bær/erter o.l (f.eks så sterk luftstrøm at bærene svever fritt)

 

Ferdigprodukter som kjøtt eller fiskestykker som selges frossen blir gjerne kjølt ned i en spiralfryser, eller som de gjerne kaller det i industrien, gryrofryser. Det er et fryserom med et transportband som går i en sprial (derav gyro) oppover eller nedover i rommet for å øke lengden på på bandet og dermed tiden produktet tilbringer i rommet, slik at det blir frossent. Det kan sikkert gjøres på andre måter også. Poenget med et transportband i spiral er bare arealbruk. Du kunne like gjerne brukt en lang tunnel. Men da bruker du mye gulvplass også.

Luften må sirkuleres av vifter, eller så blir det ikke særlig effektivt. Da blir bare fordamperen kald uten at rommet forøvrig blir særlig nedkjølt. Sammenlign gjerne med en vifteovn.

Den varmer opp rommet betydelig mer effektivt ved å sirkulere luften kontra når den står i ro.

 

double_spiral_quick_freezer.jpg

 

 

Platefrysere er også brukt, men kanskje i mindre grad i forbindelse med produksjon av forbrukerpakninger. Da trenger man ikke å sirkulere luften. Disse trenger heller ikke å stå i noe eget rom. Ganske vanlig på fiskebruk for å fryse ned slog og avskjær som skal bli fiskemel og ombord i fiskebåter for å fryse ned fisk i blokker.

 

mmcvertical3_1.jpg

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Definér hva du legger i høyesterettsinnkrevere?

Når en sak har kommet til høyesterett, sånn når privatpersoner eller bedrifter, har utestående betalinger og firmaet de skylder penger har gått til høyesterett for å få tilbake betalingen - derav innkreverfolk som krever inn betalingen i form av møte opp hos personen/bedriften og kreve tilbake i penger eller samle inn gods til tilsvarende verdi.

Endret av Lami
Lenke til kommentar

Kan man, i mangel av bedre ord, "ødelegge" vann ved å koke det opp flere ganger? Tidligere i dag brukte jeg vannkokeren, men fikk aldri tid til å bruke vannet før det måtte varmes opp på nytt, og dette skjedde vel 4-5 ganger. Etter den siste gangen fikk vannet en litt rar, men markant lukt. Er det kanskje vannkokeren som burde byttes ut?

Lenke til kommentar

Hvis vannkokeren setter bismak på vannet etter mange gangers oppkoking så bør du gi den en rensetablett til avkalking. Syre (Sitronsaft eller eddik) + godgjøring over natta skal også fungere bra, bare husk å skyll godt og kok og kast vannet noen ganger etterpå for å fjerne smaken.

 

Hvis det er plastsmak så ville jeg vurdert en ny koker med metallbeholder.

Lenke til kommentar

Ifølge denne grafikken blir man bestrålt med 5µSv når man får røntgenbilde hos tannlegen. 

 

Det er ca 230 arbeidsdager i et år. En tannlege(tannpleier?) utfører eksempelvis 8 røntgen per dag. Det blir 9200µSv = 9.2mSv sendt ut fra røntgenapparatet mot pasient på ett år. For tannlegen/tannpleieren er nok dette tallet drastisk lavere, da de ikke sitter i stolen selv.

 

En tannlege/tannpleier ville da bli utsatt for en liten brøkdel av hva en atomkraftverkarbeider blir utsatt for.

 

Min tannlege går alltid ut av rommet og tar røntgenbildet utenfra. Er denne sikkerheten strengt tatt nødvendig? Er veggene lagd av noe som beskytter mot stråling?

 

Eller er det meg eller kilden min som ikke stemmer?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...