Kaplan Skrevet 14. april 2015 Del Skrevet 14. april 2015 Lamborghini Trattori har for øvrig ingenting med Automobili Lamborghini, som lager bilene, å gjøre, selskapene ble bare grunnlagt av samme person. Traktorene produseres av SAME Deutz-Fahr, som kjøpte traktorbrandet av Ferruccio Lamborghini på 70-tallet. 1 Lenke til kommentar
Nedward Skrevet 14. april 2015 Del Skrevet 14. april 2015 (endret) Satt nettopp og snoket litt på Japan i Google Earth. Så kom jeg over noe rart som ligger i havet. Er det noen som har en god idé om hva dette kan være? https://www.google.no/maps/@35.2959867,139.831604,6001m/data=!3m1!1e3<- link til stedet i Google Maps. Edit: Jeg spekulerer på om det kanskje kan være bølgebrytere i forbindelse med et vern mot tsunamier. Men jeg finner ikke noe lignende på andre steder langs kysten, så det virker litt rart at det ikke finnes andre steder om det skulle være vern mot tsunamier. Endret 14. april 2015 av Nedward Lenke til kommentar
Quote Skrevet 14. april 2015 Del Skrevet 14. april 2015 Her er noe jeg fant på Street View: https://www.google.no/maps/@35.442258,139.907069,3a,15y,72.13h,82.51t/data=!3m4!1e1!3m2!1sYvnHoGUWBw8pyX8ndz7mbQ!2e0 Usikker på hva det er, men det er flere båter som ligger nært ihvertfall. 1 Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 14. april 2015 Del Skrevet 14. april 2015 Er nok noe oppdrett av et slag. Hvis man kikker litt til høgre i mengden helt øverst så ser man en båt som virker å dra de inn på en eller annen måte. 1 Lenke til kommentar
2ball_ Skrevet 14. april 2015 Del Skrevet 14. april 2015 (endret) Det der irriterte meg noe sykt, men jeg fant ut av det til slutt, mener jeg Sjøgress! ...It is the nation's second largest producer of corn.[25]Rice is also grown, and seaweed, specifically nori, is harvested in large quantities from Tokyo Bay. http://en.wikipedia.org/wiki/Chiba_Prefecture#Agriculture Bilder fra googlesøk: Seeweed cultivation Edit: Slenger med et lite spørsmål jeg ikke helt fant svaret på: Blir periodiske vannprøver av drikkevann offentlig tilgjengelig? Hvor kan man i så fall finne disse? Lurer litt på hva som finnes i drikkevannet mitt, da spesiellt fluor innhold. Har funnet ut at fluoridering av drikkevann ikke praktiseres i Norge, men det kan jo selvsagt forekomme naturlig. Endret 14. april 2015 av 2ball_ Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 14. april 2015 Del Skrevet 14. april 2015 Prøv å søk på <din kommune> drikkevann. https://www.trondheim.kommune.no/drikkevann/ 1 Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Hvorfor har vi store og små bokstaver? Hva er vitsen? Lenke til kommentar
Hansien Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Store bokstaver brukes for å lettere signalisere starten på enn setning og person- og stedsnavn. Lenke til kommentar
del_diablo Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Det er ingen logikk i små og store bokstaver. Det er nå sånn en gang at man begikk det valget. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Grunnen til at vi har store og små bokstavar er vell fordi det skulle være lettare å skrive? Altså at alfabetet opprinnelig berre bestod av store bokstavar, men sidan det var tungvindt å skrive med store bokstavar så blei det utvikle alternative måter å skrive bokstavane på, små bokstavar i tillegg til dei store. Kvifor vi ikkje kvitta oss med dei store bokstavane og kun brukte små bokstavar veit eg ikkje, men det er mulig at det var ein praktisk måte å vise kor settninga starta på fram til det blei vanlig å bruke tegnsettning for å skille settningane frå kvarandre. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Hvorfor kommer espresso i så små doser? Er det virkelig utenkelig at noen ønsker koppen full? Er den så mye sterkere enn vanlig kaffe at man ikke bør drikke en hel kopp? Skuffende å betale full pris for et fingerbøl med kaffe. Jeg trodde først at automaten var i ustand, men det er mange år siden nå. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Hvorfor kommer espresso i så små doser? Er det virkelig utenkelig at noen ønsker koppen full? Er den så mye sterkere enn vanlig kaffe at man ikke bør drikke en hel kopp? Skuffende å betale full pris for et fingerbøl med kaffe. Jeg trodde først at automaten var i ustand, men det er mange år siden nå. Det enkle svaret er vell at det er tradisjon å servere espresso på denne måten. Mykje på same måte som at ein serverer vin i stettglas, te i store koppar, snaps i shotglas, osv. Men det har nok også med at espresso er ganske bitter og dermed egner seg best i små dosar. Til tross for at espressoen smaker bittrare enn vanlig kaffe så inneheld den faktisk mindre koffein enn vanlig kaffe. 1 kopp med vanlig trakterkaffe inneheld mellom 65-120 mg med koffein medan ein kopp med espresso berre inneheld 30-50 mg koffein. Dersom ein ser på volum så vil ein desiliter med traktekaffe inneholde ca tre gongar så mykje koffein som ein desiliter med espresso. Så det har nok enkelt og greit med at det store fleirtallet av italienerane foretrakk å drikke espresso frå små koppar slik at dette etterkvart blei standaren. I tillegg så er det tidkrevande å lage espresso, så kanskje ein serverer små mengder fordi det ikkje skal gå så lang tid frå ein starter å lage til ein har kaffen i koppen? 1 Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 (endret) Det har sine røtter fra landbruket i Italia. Arbeiderne trengte en rask måte å få i seg en kopp kaffe på, og Espresso ble svaret. Kilde: Nei Endret 15. april 2015 av Skurupu Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Til tross for at espressoen smaker bittrare enn vanlig kaffe så inneheld den faktisk mindre koffein enn vanlig kaffe. 1 kopp med vanlig trakterkaffe inneheld mellom 65-120 mg med koffein medan ein kopp med espresso berre inneheld 30-50 mg koffein. Dersom ein ser på volum så vil ein desiliter med traktekaffe inneholde ca tre gongar så mykje koffein som ein desiliter med espresso. Disse to tallene henger ikke sammen om du med "kopp" mener de vanlige koppestørrelsene for traktekaffe og espresso? AtW Lenke til kommentar
Mixy Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Til tross for at espressoen smaker bittrare enn vanlig kaffe så inneheld den faktisk mindre koffein enn vanlig kaffe. 1 kopp med vanlig trakterkaffe inneheld mellom 65-120 mg med koffein medan ein kopp med espresso berre inneheld 30-50 mg koffein. Dersom ein ser på volum så vil ein desiliter med traktekaffe inneholde ca tre gongar så mykje koffein som ein desiliter med espresso. 100g kaffe: 40mg koffein 100g espresso: 212mg koffein Det du sier er altså ikke riktig. Det er over 5x så mye koffein i espresso som i vanlig kaffe. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Til tross for at espressoen smaker bittrare enn vanlig kaffe så inneheld den faktisk mindre koffein enn vanlig kaffe. 1 kopp med vanlig trakterkaffe inneheld mellom 65-120 mg med koffein medan ein kopp med espresso berre inneheld 30-50 mg koffein. Dersom ein ser på volum så vil ein desiliter med traktekaffe inneholde ca tre gongar så mykje koffein som ein desiliter med espresso. Disse to tallene henger ikke sammen om du med "kopp" mener de vanlige koppestørrelsene for traktekaffe og espresso? AtW Her samanliknar eg ein typisk espressokopp med ein typisk kaffekopp. Altså ei servering med kaffe som enten er en liten kopp med espresso eller en stor kopp med trakterkaffe. Til tross for at espressoen smaker bittrare enn vanlig kaffe så inneheld den faktisk mindre koffein enn vanlig kaffe. 1 kopp med vanlig trakterkaffe inneheld mellom 65-120 mg med koffein medan ein kopp med espresso berre inneheld 30-50 mg koffein. Dersom ein ser på volum så vil ein desiliter med traktekaffe inneholde ca tre gongar så mykje koffein som ein desiliter med espresso. 100g kaffe: 40mg koffein 100g espresso: 212mg koffein Det du sier er altså ikke riktig. Det er over 5x så mye koffein i espresso som i vanlig kaffe. Min i ein liten kopp med espresso så bruker ein typisk 7-9 gram espressokaffe, medan i ein kopp med trakterkaffe så bruker ein ca 30 gram med kaffe. Så sjølv om espressokaffeen per gram inneheld mykje koffein så bruker ein også mindre kaffe per servering, slik at 1 espressokopp inneheld ca 3,2 mg koffein (ca 7 mg dersom det er en sterk dobbel espresso), medan ein typisk kopp med trakterkaffe inneheld ca 60-65 mg med koffein. Så skal du holde deg våken så får du i deg omtrent den samme koffein mengden om du drikk ein kopp med trakterkaffe, eller i staden velger å ta 10 dobble espressokoppar. Eller reknar eg heilt feil? Men fyller du Moccamasteren med espressokaffe så blir det supersterk kaffe. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Dere har begge rett. Dere bare prater forbi hverandre. Mixy snakker om koffeininnhold per vektenhet, Avatar snakker om koffeininnhold per kopp. Man fyller et mye mer vektenhet kaffe i en traktekaffe-kopp enn i en espresso-kopp. Hvis målet er å drikke like mye vektenhet kaffe så får man i seg mye mer koffein om man velger espresso, men hvem i all verden går in for å drikke samme vektenhet kaffe? Folk drikker vel en kopp av det ene like fort og ofte som en kopp av det andre. Det hadde sett noe merkelig ut om to møttes på café og den ene bælmer nedpå 10 kopper espresso for å nå 3 desiliter, mens den andre nyter 2 kopper a 1,5 dl traktekaffe. Lenke til kommentar
rankine Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 (endret) Til tross for at espressoen smaker bittrare enn vanlig kaffe så inneheld den faktisk mindre koffein enn vanlig kaffe. 1 kopp med vanlig trakterkaffe inneheld mellom 65-120 mg med koffein medan ein kopp med espresso berre inneheld 30-50 mg koffein. Dersom ein ser på volum så vil ein desiliter med traktekaffe inneholde ca tre gongar så mykje koffein som ein desiliter med espresso. 100g kaffe: 40mg koffein 100g espresso: 212mg koffein Det du sier er altså ikke riktig. Det er over 5x så mye koffein i espresso som i vanlig kaffe. Min i ein liten kopp med espresso så bruker ein typisk 7-9 gram espressokaffe, medan i ein kopp med trakterkaffe så bruker ein ca 30 gram med kaffe. Så sjølv om espressokaffeen per gram inneheld mykje koffein så bruker ein også mindre kaffe per servering, slik at 1 espressokopp inneheld ca 3,2 mg koffein (ca 7 mg dersom det er en sterk dobbel espresso), medan ein typisk kopp med trakterkaffe inneheld ca 60-65 mg med koffein. Så skal du holde deg våken så får du i deg omtrent den samme koffein mengden om du drikk ein kopp med trakterkaffe, eller i staden velger å ta 10 dobble espressokoppar. Eller reknar eg heilt feil? Men fyller du Moccamasteren med espressokaffe så blir det supersterk kaffe. Mengdene som mixy oppgir er for ferdig brygget kaffe, ikke i kaffen før man brygger den. Derfor blir det som mixy sier, man får i seg 5x mer koffein om man drikker samme volum espresso som kaffe Endret 15. april 2015 av rankine Lenke til kommentar
Mixy Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Min i ein liten kopp med espresso så bruker ein typisk 7-9 gram espressokaffe, medan i ein kopp med trakterkaffe så bruker ein ca 30 gram med kaffe. Så sjølv om espressokaffeen per gram inneheld mykje koffein så bruker ein også mindre kaffe per servering, slik at 1 espressokopp inneheld ca 3,2 mg koffein (ca 7 mg dersom det er en sterk dobbel espresso), medan ein typisk kopp med trakterkaffe inneheld ca 60-65 mg med koffein. Så skal du holde deg våken så får du i deg omtrent den samme koffein mengden om du drikk ein kopp med trakterkaffe, eller i staden velger å ta 10 dobble espressokoppar. Eller reknar eg heilt feil? Men fyller du Moccamasteren med espressokaffe så blir det supersterk kaffe. Tallene er som rankine skriver for ferdig brygget kaffe. Ikke pulveret eller bønnene som brukes. En espressoshot inneholder 77mg koffein. Jeg vet ikke hvor du tar dine tall fra, men det virker ikke veldig underbygget. 30gram kaffe for en vanlig kaffekopp er utrolig mye. Jeg ser oftes 65-90g kaffe/l som anbefalt mengde. På en 2dl kopp gir det da rundt 15g kaffe. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 15. april 2015 Del Skrevet 15. april 2015 Mulig jeg har spurt om noe lignende før, men hvem tar hånd om avfallet* på mest miljøvennlig måte, renovasjonsselskapet eller avløpsselskapet? Altså, hva er best for miljøet av å kvitte seg med disse tingene i do/vasken eller i søppelposen? Avfallet: Tacosaus med mugg, kaffegrut, hvitsaus uten fiskeboller, hybelkaniner, dopapir med snørr, oppkast, brødsmuler og små akvarieplanter. (Det var det jeg kom på av organisk avfall som jeg kan tenke meg kan gå begge veier) Jeg resonerer slik: Avløpet gir som oftest miljøvennlig transport med tyngdekraft som drivkraft frem til rensestasjonen, i stedet for dieseldrevne spesiallastebiler. Rensestasjonen henter ut faste gugge med filtre som behandles og blir til jord. Nokså liten miljøbelastning slik jeg ser det. Renovasjonsselskapet må frakte rundt på ekstra masse med dieselbiler dersom slikt avfall går den veien. Der vil det antagelig fraktes videre til et sted det lages jord av det. NB: Jeg tror vi rotet oss bort i diskusjon om økonomi og hygiene sist vi diskuterte dette. Nå spør jeg bare om miljøbelastning. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå