Lami Skrevet 8. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 8. desember 2014 Hvorfor tar posten så lang tid for tiden? Selv om det er juletider, så skal vel ikke tiden fra Oslo til Bergen med trailer/tog elns, bruke 5 dager vel? Lenke til kommentar
Sexylubb1 Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Veldig mange fler pakker kombinert med dårlig vær fører til et visst etterslep. Det er nok ikke særlig god økonomi i å utvide bilparken hos posten i disse få ukene hvor det topper seg med leveranser. 1 Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 PostNord brukte nå et døgn pådro posten har brukt nesten en uke på... Lenke til kommentar
-trygve Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Hvor godt synkronisert er de ulike musikerne i et (symfoni)orkester? Hvor godt synkronisert må de være for at det skal høres "riktig" ut? Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Sync, eller rytme om du vil, styres jo av dirigenten. Musikerne følger hans rytme for å sørge for at alle spiller de riktige tonene på de riktige tidspunktene. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Jeg leste i adresseavisen at en sevitrise ble provosert over at gjestene la servietten (og tannpirkere) på tallerkenen etter at de var ferdige med å spise. Men hvor skal man ellers legge det? Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Hvor godt synkronisert er de ulike musikerne i et (symfoni)orkester? Hvor godt synkronisert må de være for at det skal høres "riktig" ut?De trenger ikke å være så veldig godt synkronisert for at man skal høre hva som spilles, mens dess bedre timing musikerne har, dess bedre høres det ut. Det er derfor noen orkester er mer prestisjefylt enn andre. Lenke til kommentar
Battaman Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 @Tåkelur I søpla. Eller på bordet. Lenke til kommentar
Lami Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Serviettene er det mange som bruker om igjen da, siden det er av stoff Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 (endret) Hvorfor ikke på tallerken? Da slipper man sausflekker på bordet. Er det fordi kelneren skal stable mange skitne tallerker når han rydder? I så fall: hvor vil han ha matrestene? Endret 9. desember 2014 av Mannen med ljåen 1 Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 @Tåkelur I søpla. Eller på bordet. Å legge det på duken er respektløst overfor neste gjest. Man skal ikke ha ting som har vært borti munnen på duken av hygienemessige årsaker. Da må dessuten servitrisen plukke det opp, istedenfor å bare helle det fra tallerkenen og ut i søpla. Å forvente at 30 stk skal reise seg og gå på leting etter en søppelkasse mellom hovedrett og dessert/kaffe blir litt for drøyt på en finere restaurant. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Hvorfor ikke på tallerken? Da slipper man sausflekker på bordet. Er det fordi kelneren skal stable mange skitne tallerker når han rydder?"Fordi det er respektløst overfor kokken." Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Hvordan er det respektløst overfor kokken å legge servietten på tallerken etter at man har spist? 1 Lenke til kommentar
Dragavon Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Hvordan er det respektløst overfor kokken å legge servietten på tallerken etter at man har spist? Kva som er skikk og bruk er kulturelt betinget. Dersom det er satt frem små tallerker til avfall skal man legge det der. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Hvordan er det respektløst overfor kokken å legge servietten på tallerken etter at man har spist?Det var det som sto i artikkelen. Jeg synes ikke det. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Er det noen kjempegod grunn til at man ikke måler vinkler som en brøk av en sirkel, der 1 = 360 grader, 1/4 = 90 grader, 1/2 = 180 grader, osv? Det virker merkelig å ha egne enheter for vinkelmål. Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Er det noen kjempegod grunn til at man ikke måler vinkler som en brøk av en sirkel, der 1 = 360 grader, 1/4 = 90 grader, 1/2 = 180 grader, osv? Det virker merkelig å ha egne enheter for vinkelmål. I matematikk/fysikk bruker man gjerne radianer, der en sirkelomkrets er 2*pi, det er endel mer fornuftig. AtW Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Snakker vi om ei kulturell greie i andre land? Jeg har ikke så mye greie på skikk og bruk i andre land. Jeg forsøker bare å legge rotet mitt på en måte som sparer tid for servitøren. Hvis restauranten kildesorterer avfallet sitt, eller servietten skal vaskes og gjenbrukes, virker det logisk at de ikke ønsker serviett oppi sausen. Hvis alt går i restavfallet, er det vel bare en fordel å ha alt på tallerken..? På billigere steder der man har diiigre søppelbøtter (McDonald´s osv) bruker jeg disse. 1 Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Ja, dette er kun kultur. Fenomenet kom jeg også over i en bok, der en russer la servietten på fatet, og japaneren ble stille sjokkert, før japaneren snøt seg i lommetørket og la det tilbake i lommen noe som sjokkerte russeren like mye (eller var det omvendt). Lenke til kommentar
Twinflower Skrevet 9. desember 2014 Rapporter Del Skrevet 9. desember 2014 Er det noen kjempegod grunn til at man ikke måler vinkler som en brøk av en sirkel, der 1 = 360 grader, 1/4 = 90 grader, 1/2 = 180 grader, osv? Det virker merkelig å ha egne enheter for vinkelmål. I matematikk/fysikk bruker man gjerne radianer, der en sirkelomkrets er 2*pi, det er endel mer fornuftig. AtW For å ikke snakke om hvor mye mer fornuftig det hadde vært om pi ble definert med utgangspunkt i radius istedenfor diameter. Da hadde man sluppet hele "2pi"-fenomenet som går igjen stort sett alle steder man bruker pi i forbindelse med sirkler og radianer. [les mer] Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå