sinnaelgen Skrevet 1. juli 2014 Del Skrevet 1. juli 2014 (endret) Mennesket er en utrolig kompleks skapning, som kan utrette fantastiske ting. Men noen av oss presterer å plukke opp etter hunden, og la hundeposen ligge igjen på fortauet. Har det vært forsket på atferden til slike folk? Hvorfor pakke inn puddingen, om man ikke skal kaste den? Da råtner den jo ikke. Jeg har tre teorier : 1. De hadde tenkt å kaste posen, men etter å ha båret den et stykke gav de opp å finne søppelkasse. 2. De tror de gjør det lettere for renholdsvesenet å rydde opp ved å pakke den inn. 3. De går og nynner på trololo-sangen. er det ingen som bruker slike lenger ?: http://www.google.no/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=Mqfx0jfk-OgNeM&tbnid=7_GrvLcx1CkmVM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fanimail.no%2Fbajspasar-biodog-15-st.html&ei=Qr6yU9rLHYe9ygPD_YGYAg&bvm=bv.69837884,d.bGQ&psig=AFQjCNEQLOuUcypF2rLPf-jlPudJk4OkzQ&ust=1404309416303742 Endret 1. juli 2014 av den andre elgen Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 1. juli 2014 Del Skrevet 1. juli 2014 Jeg har tre teorier :Jeg har en fjerde. 4. Posen er av typen som er nedbrytbar i naturen. Så da pakker de inn dritten, og kaster den bort fra veien og inn i grøfta ellerno. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 1. juli 2014 Del Skrevet 1. juli 2014 (endret) 3. Noen ser dem, da plukker de opp bæsjen. Når de er ute av syne, kaster de den igjen.Btw, dette er jeg helt sikker på, for den var en fyr som innrømte i avisa at han gjorde dette. No shit. Eller rettere sagt, shit. Når jeg var ute å gikk nettopp så kom jeg forbi en hundebæsj midt i stien. 50 meter senere lå det en plastpose i grøfta. På vei tilbake, 50 meter i andre retning lå det også en plastpose i grøfta. Helt sikkert samme hunden, og samme mannen. Endret 1. juli 2014 av Tåkelur Lenke til kommentar
Delvis Skrevet 2. juli 2014 Del Skrevet 2. juli 2014 Ekvator: Det var under en fotball VM kamp forleden jeg lærte noe nytt. Og det var altså at ved Ekvator, der den kampen ble spilt, går sola ned kl 18 på denne tid av året. Stusset på at det var mørkt så tidlig midt på sommeren der, som jeg regnet som syden. Men da er vel ikke Ekvator akkurat syden likevel da? Leste og skjønte noe men ikke alt. Og det jeg lurer på er, om det er sånn der at det er hverken sommer eller vinter, er det alltid likt? Og er det mørkt tidlig alltid? Og er det bare to dager i året det er anderledes ( virket som to dager; Vårjevndøgn og høstjevndøgn står sola opp kl 12, mens alle andre dager kl 6? Nei det må vel være en misforståelse ?) Men er det altså varmt og ca sommer likt hele året der? Må jo være litt trist at sola går ned så tidlig da. Men kanskje Ekvator er fint sted å være? Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 2. juli 2014 Del Skrevet 2. juli 2014 12 timer dag, 12 timer natt, året rundt. Ingen sesonger, i hvert fall ikke slik vi tenker på sesonger. Det kan være for eksempel regnsesonger. Lenke til kommentar
Kjøleskap Skrevet 3. juli 2014 Del Skrevet 3. juli 2014 Ekvator: Det var under en fotball VM kamp forleden jeg lærte noe nytt. Og det var altså at ved Ekvator, der den kampen ble spilt, går sola ned kl 18 på denne tid av året. Stusset på at det var mørkt så tidlig midt på sommeren der, som jeg regnet som syden. Men da er vel ikke Ekvator akkurat syden likevel da? Leste og skjønte noe men ikke alt. Og det jeg lurer på er, om det er sånn der at det er hverken sommer eller vinter, er det alltid likt? Og er det mørkt tidlig alltid? Og er det bare to dager i året det er anderledes ( virket som to dager; Vårjevndøgn og høstjevndøgn står sola opp kl 12, mens alle andre dager kl 6? Nei det må vel være en misforståelse ?) Men er det altså varmt og ca sommer likt hele året der? Må jo være litt trist at sola går ned så tidlig da. Men kanskje Ekvator er fint sted å være? På ekvator er det sommer og jevn temperatur hele året. Temperaturen varierer heller ikke så mye. Ta Singapore som et eksempel. Der er det kun 16,6 grader forskjell på laveste og høyeste temperatur som er målt noensinne. Det blir heller ikke ekstremt varmt. Høyeste temperatur målt i Singapore er 36, som bare er 0,4 over varmerekorden til Norge, og to grader under varmerekorden til Sverige. Som Skurupu påpekte er også lengden på døgnet stabil året rundt, med 12 timer dag og 12 timer natt, men en annen stor forskjell fra her hjemme er at skumringen varer mye kortere. Fra sola går ned tar det omtrent en halvtime før det blir mørkt, mens i Norge kan det ta opptil to timer, avhengig av hvor du bor. Ekvator er nok et fint sted å være på ferie, men jeg ville aldri ha bodd der. Dessuten ligger det mye lenger sør enn "syden" 1 Lenke til kommentar
Delvis Skrevet 3. juli 2014 Del Skrevet 3. juli 2014 Fra sola går ned tar det omtrent en halvtime før det blir mørkt, mens i Norge kan det ta opptil to timer, avhengig av hvor du bor. HmH, artig. Tror kanskje jeg hadde likt meg der. Men er det alltid på samme tid sola står opp og går ned, altså rundt 6 og 18 hele året? Eller varierer de tidspunktene noe særlig? Lenke til kommentar
Kjøleskap Skrevet 3. juli 2014 Del Skrevet 3. juli 2014 Fra sola går ned tar det omtrent en halvtime før det blir mørkt, mens i Norge kan det ta opptil to timer, avhengig av hvor du bor. HmH, artig. Tror kanskje jeg hadde likt meg der. Men er det alltid på samme tid sola står opp og går ned, altså rundt 6 og 18 hele året? Eller varierer de tidspunktene noe særlig? Tidspunktene for soloppgang og solnedgang kan variere med omtrent en halvtime i løpet av et år, men det er alltid rundt 6 og 18. Lenke til kommentar
Flin Skrevet 3. juli 2014 Del Skrevet 3. juli 2014 Jeg lurer på en ting. Hvorfor er det så mange som tror at deres definisjoner har noe som helst å si? Hvorfor tror folk at de har rett til å definere hva som er krydder eller ikke? Hvorfor tror folk at deres mangel på smaksløker har noe som helst med teknologi og vitenskap å gjøre? Det minner meg på en annen ting jeg har lurt på lenge. Hvorfor er det slik at mange velger å komme med veldig svake utsagn sånn at de kan gjemme seg bak det senere? Er det slik at hvis jeg bruker ord som "nesten" ofte så kan jeg si hva jeg vil? Kanskje ikke veldig snedige spørsmål, men pytt pytt. 1 Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 3. juli 2014 Del Skrevet 3. juli 2014 Går det an å ha "litt" eller "mye" downs syndrom? Jeg har sett folk med downs som er såvidt jeg kan observere helt oppegående, og jeg har sett folk med downs som trenger tilnærmet konstant hjelp og knapt enser hva som skjer rundt seg. Har sistnevnte tilfeller noe i tillegg til downs syndrom, eller kan syndromet utarte seg så forskjellig fra person til person? Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 3. juli 2014 Del Skrevet 3. juli 2014 Er det slik at hvis jeg bruker ord som "nesten" ofte så kan jeg si hva jeg vil?Da kan du si nesten hva du vil. 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 3. juli 2014 Del Skrevet 3. juli 2014 (endret) Går det an å ha "litt" eller "mye" downs syndrom? Jeg har sett folk med downs som er såvidt jeg kan observere helt oppegående, og jeg har sett folk med downs som trenger tilnærmet konstant hjelp og knapt enser hva som skjer rundt seg. Har sistnevnte tilfeller noe i tillegg til downs syndrom, eller kan syndromet utarte seg så forskjellig fra person til person? http://mobil.aftenposten.no/nyheter/iriks/Har-Downs-syndrom---tok-lappen-likevel-6472123.html Denne unge mannen har downs, men fungerer godt nok til å få førerkort. Endret 4. juli 2014 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
Hårek Skrevet 4. juli 2014 Del Skrevet 4. juli 2014 Diskusjonen om krydder er splittet ut til egen tråd. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1611182 Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 4. juli 2014 Del Skrevet 4. juli 2014 Går det an å ha "litt" eller "mye" downs syndrom? Downs syndrom er noe du enten har eller ikke har. Men det finnes varianter der ikke alle celler har et ekstra kromosom 21. Det kalles mosaikk, og dermed vil påvirkningen av det ekstra genmaterialet blir svakere. Evt. kan deler av kromosom 21 feste seg til et annet kromosom, såkalt translokasjon. Så er det med folk med Downs som med "normale" mennesker: Noen er smartere enn andre. De har en vesentlig lavere IQ i snitt, men også der er det forskjell på Einstein og andre... Geir Lenke til kommentar
Itek Skrevet 4. juli 2014 Del Skrevet 4. juli 2014 (endret) Hvorfor er ikke høyvann-lavvann "kurven" mer sinusoidial enn den er? Når jeg ser her, er den nesten lineær mellom topppunkt og bunnpunkt! Endret 4. juli 2014 av Itek Lenke til kommentar
Delvis Skrevet 4. juli 2014 Del Skrevet 4. juli 2014 Er det noe i dette, eller er det bare tull? Forklaringen fra ca. 1.13.50 i denne videoen. "Vin fryses ned. Alt om ikke er alcohol fryser, alcoholen blir liggende på toppen, og du slår toppen av" Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 4. juli 2014 Del Skrevet 4. juli 2014 Det er en teknisk/kjemisk bakgrunn for forklaringen, men den er ikke så enkel som de forklarer den der. Enkelt forklart er det bare helt rene stoffer som har bestemte frysepunkt. Blandinger som vann og etanol har et temperaturområde med kjemisk likevekt mellom fast og flytende fase. Tar vi for eksempel utgangspunkt i vin med ca 12% etanol så begynner frysingen ved rundt -5 grader (de første iskrystallene i vinen) og fullføres først ved -114 grader (siste lomme med væske fryser). Stopper man nedkjølingen et sted i mellom så forblir miksen mellom fast og flytende slik den var helt til temperaturen endres igjen. Det er også sånn at det første som fryser er nesten rent vann, mens de siste dråpene som fryser er ca 93% etanol. Men, det er ikke som filmens forklaring at etanolen blir liggende på toppen. Det blir omtrent som slush-is. Det er mulig å helle ut noe av den gjenværende etanolen hvis man presser slushen som en våt snøkule og samler opp dråpene, men man får ikke ut alt. Det vil også si at man kan "destillere" ved hjelp av spesialbygde fryseapparater. Metoden er ikke kostnadseffektiv sammenlignet med vanlig destillering og er derfor lite brukt. Teknikken brukes riktignok i en del andre industrielle sammenhenger med andre stoffer. Blant annet til rensing av silisium til bruk i prosessorer. 1 Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 4. juli 2014 Del Skrevet 4. juli 2014 Frysedestillering blir også brukt i enkelte øltypar med svært høg alkoholstyrke. På denne måten beheld ein ølsmaken, ved vanlig destillering så smaker det berre whisky. Men det er ikkje ein billege måte å lage sprit på. Lenke til kommentar
delfin Skrevet 5. juli 2014 Del Skrevet 5. juli 2014 Hvorfor er ikke høyvann-lavvann "kurven" mer sinusoidial enn den er? Når jeg ser her, er den nesten lineær mellom topppunkt og bunnpunkt! Den ser mye mer "sinusaktig" ut når jeg søker på andre steder... http://sehavniva.no/sted/Nordland/Bod%C3%B8/Bod%C3%B8~9000003/tidevann.html http://sehavniva.no/sted/M%C3%B8re%20og%20Romsdal/%C3%85lesund/%C3%85lesund~9000023/tidevann.html Det må være noen "rare" lokale forhold? Det logiske er at den skal være omtrent sinusformet... Hvis det er et trangt sund eller noe som hindrer vannet vil det påvirke kurven... Lenke til kommentar
Twinflower Skrevet 5. juli 2014 Del Skrevet 5. juli 2014 Kanskje sampletiden på målingene er mye kortere enkelte steder? Eller at de bare måler topp og bunn? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå