sinnaelgen Skrevet 30. august 2013 Del Skrevet 30. august 2013 "Tenke sjæl" med Trond Viggo , i stedet har vi et formyndersamfunn. Da er de jo litt pussig at man har tiltatt rus-brus Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 30. august 2013 Del Skrevet 30. august 2013 Hvorfor sier man "onkel politi"? Er det pga. onkel Richard fra Pelle Politibil? 1 Lenke til kommentar
Grankongen Skrevet 30. august 2013 Del Skrevet 30. august 2013 (endret) Hvorfor får man mørke linjer under øynene når man blir sliten/trøtt? Endret 31. august 2013 av Grankongen Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 31. august 2013 Del Skrevet 31. august 2013 Hvorfor sier man "onkel politi"? Er det pga. onkel Richard fra Pelle Politibil? Uttrykket er nok mye eldre enn Pelle politibil. Jeg vet ikke, men det er mulig at det er inspirert av "Uncle Sam" som uttrykk for de amerikanske myndighetene. Onkel har jo også tradisjonelt vært en hederstittel, brukt om mennesker i familien og vennekretsen som ikke rent familiært var onkel. Så onkel politi antyder jo at politiet er snille og vil passe på oss. Geir 2 Lenke til kommentar
Gloria Skrevet 31. august 2013 Del Skrevet 31. august 2013 Gir luftbobler i sjokoladen en annerledes smak? Lenke til kommentar
StormEagle Skrevet 31. august 2013 Del Skrevet 31. august 2013 Gir luftbobler i sjokoladen en annerledes smak?Jeg vil si definitivt ja. Ikke basert på noe annet enn min egen smak riktignok.Prøv selv og smak på stratos vs annen sjokolade og jeg tror du vil komme til samme konklusjon. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men man ser jo det samme i mye annen mat med luft også som sjokolademouse, pisket krem, osv. Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 31. august 2013 Del Skrevet 31. august 2013 Blir jo vanskelig å avgjøre at det er lufta som lager annen smak hvis man skal sammenligne med en annen sjokolade? Man må jo evt. sammenligne med stratos sjokolade uten luft.... Lenke til kommentar
aklla Skrevet 31. august 2013 Del Skrevet 31. august 2013 Er nok mer pga konsistensen enn direkte pga smaken. Sjokolade uten luft er hard og smelter ikke på tunga på samme måte. Den blir mer porøs med luft. Konsistensen teller på den totale opplevelsen av sjokoladen, ikke så mye smaken. Lenke til kommentar
Nedward Skrevet 31. august 2013 Del Skrevet 31. august 2013 (endret) Blir jo vanskelig å avgjøre at det er lufta som lager annen smak hvis man skal sammenligne med en annen sjokolade? Man må jo evt. sammenligne med stratos sjokolade uten luft.... Finnes Freia melkesjokolade med og uten bobler. Min mening er at de smaker likt, men oppleves litt forskjellig. Den med bobler føles myk ut og "smelter på tunga" mens den uten føles hard ut og smelter ikke på tunga. Endret 31. august 2013 av Nedward Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 31. august 2013 Del Skrevet 31. august 2013 Dere kunne sameligne det med kvikklunsj siden den har en lignede konsistent . men består for det meste av kjeks Lenke til kommentar
aklla Skrevet 31. august 2013 Del Skrevet 31. august 2013 Dere kunne sameligne det med kvikklunsj siden den har en lignede konsistent . men består for det meste av kjeks Sammenligne stratos med kvikklunsj for å se om boblene utgjør noe forskjell? 1 Lenke til kommentar
StormEagle Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 (endret) Blir jo vanskelig å avgjøre at det er lufta som lager annen smak hvis man skal sammenligne med en annen sjokolade? Man må jo evt. sammenligne med stratos sjokolade uten luft.... Nei man trenger jo bare å sammelikne med en tilsvarende sjokolade med samme ingredienser (i forhåpentligvis samme blandeforrhold). Stratos er en melkesjokolade som hovedsakelig da består av sukker, tørrmelk og kakao smør. Så å sammenlikne den med en annen melkesjokolade burde vel holde. Men det kan jo være forskjeller i blandeforhold og også hvilke aromaer som tilsettes. Så det beste og enkleste vil vel være å smelte en stratos også la den størkne igjen i en form av samme tykkelse som opprinnelig også smake denne i forhold til den originale stratosen. For da er det jo ihvertfall nøyaktig samme ingrediensene og blandingsforholdet som er i den. Og boblene blir vel forhåpentligvis borte når man smelter den og rører litt. Dere kunne sameligne det med kvikklunsj siden den har en lignede konsistent . men består for det meste av kjeks Det gir jo absolutt ingen mening... Den inneholder jo kjeks og det blir dermed en totalt annen smak... Endret 1. september 2013 av flesvik Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 Melkesjokolade med og uten bobler hadde eg glemt ut. Den kunne funket. Stratos med en annen sjokolade med tilnærmet samme ingredienser burde si seg selv at blir feil? Ser forøvrig for meg tre fire sider nå der Elgen forsvarer sitt kvikk lunsj prosjekt..... 4 Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 Melkesjokolade med og uten bobler hadde eg glemt ut. Den kunne funket. Stratos med en annen sjokolade med tilnærmet samme ingredienser burde si seg selv at blir feil? Ser forøvrig for meg tre fire sider nå der Elgen forsvarer sitt kvikk lunsj prosjekt..... Ikke overdriv. Det var et forslag fra min side siden kvikklunsjen også er porøs Lenke til kommentar
aklla Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 Ikke overdriv. Det var et forslag fra min side siden kvikklunsjen også er porøs Isopor er også porøst, og passer like dårlig for å finne ut om luften i stratosen gjør at den smaker bedre. Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 Isopor er også porøst, og passer like dårlig for å finne ut om luften i stratosen gjør at den smaker bedre. Hvorfor drar du inn noe som er uspiselig her ? Det er tross alt mat man snakker om , ikke alt tenkelig som kan holde på luft 1 Lenke til kommentar
Patrick123 Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 Er det mulig å finne ut hvilken post her på forumet som har fått flest plusser noensinne? 1 Lenke til kommentar
''' Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 Isopor og vanlig plast smaker jo faktisk ganske forskjellig, da. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 (endret) Hvorfor drar du inn noe som er uspiselig her ? Det er tross alt mat man snakker om , ikke alt tenkelig som kan holde på luft Se for deg følgende eksperiment, du skal finne ut om stratos er best med eller uten bobler. Du tar da en stratos og en kvikklunsj, smaker på begge. Er stratosen best med eller uten bobler? Hvordan hjalp kvikklunsjen, noe helt annet enn det man vil teste, til? Jeg liker ikke kvikklunsj, men liker stratos, man man da konkludere med at stratos er bedre med bobler, selv uten å ha smakt det? Kvikklunsjen er til like mye hjelp som isopor her, da det ikke er 2 forskjellige ting man skal teste, men samme ting med og uten luft, for å finne ut om lufta utgjør forskjell på smaken. Endret 1. september 2013 av aklla Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 (endret) Om du bare skal sammenligne smaken på selve sjokoladen, med og uten bobler, kunne man jo fjerne kjeksen fra Kvikklunsj. Kjedelig pirkearbeid, men fullt mulig. Å sammenlikne disse to er sannsynligvis et bedre forslag, siden de kommer fra samme produsent. Men det er ingen garanti for at oppskriften er nøyaktig den samme. Kan hende at varianten med bobler inneholder noen ekstra ingredienser for å kunne oppnå den rette konsistensen, i tillegg til luftboblene. Endret 1. september 2013 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå