Jotun Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Nei, man må vite hvem som har kjørt. Dog, det er snakk om å endre disse reglene. Gjøre eieren ansvarlig for boten. Det burde være en smal sak å kreve de pengene fra han som kjørte. Litt verre med fengselstraff. Det kan sette vennskap på prøve det Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Nei, man må vite hvem som har kjørt. Dog, det er snakk om å endre disse reglene. Gjøre eieren ansvarlig for boten. Det burde være en smal sak å kreve de pengene fra han som kjørte. Litt verre med fengselstraff. Det kan sette vennskap på prøve det Da blir det morsomt når eieren av et firma må betale boten de ansatte har forsaket når de kjørte med firmabilen. hva med alle de utenlandske sjåførene som driver å råkjører her i landet ? Lenke til kommentar
Bare Bank Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Skal ikke se bort i fra at dårlige forhold på vei og føre har noe med saken å gjøre. Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 (endret) Da blir det morsomt når eieren av et firma må betale boten de ansatte har forsaket når de kjørte med firmabilen. Det er da ikke noen forskjell fra i dag? Firmaet får boten i dag og de, og spørsmål om hvem som kjørte. De kan velge å ikke avsløre det, skylde på ting og tang, men som regel er det like greit å gi dem videre til rette vedkommende. En busskollega fra den tiden fikk bot når han ble tatt i fotoboks med buss. Tide visste hvem som kjørte den bussen på det tidspunktet og bildet var tydelig og klart. Forskjellen blir nok bare at selskapet vil få boten uansett etter en evt endring og det blir mer opp til selskapet og finne ut hvem som kjørte. Med mindre det er kjørt så fort at lapp etc skal inn. Da blir det vel politi sak av det e.l Endret 10. august 2013 av Jotun Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Det er det siste du skrev om er hele poenget Men nå vil nok disse reglen bare gjelde for norske bilførere. sik at man ikke får stoppe slike gærninger som ha som kjørte traileren som brant opp i denne tunnelen Lenke til kommentar
KoKo_ Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Hvor lang tid tar det fra en artikkel fra en nettavis blir lagt ut til den blir synlig i et google-søk? Lenke til kommentar
Bare Bank Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 så lang tid som det tar google edderkoppen å kravle over nettsiden. http://en.wikipedia.org/wiki/Web_crawler 1 Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Så her om dagen så jeg at forskere hadde laget hele hamburgere kun ved hjelp av klonede celler. Hvordan har de greid det? Er det helsemessig forsvarlig å spise og ikke minst, vil det si at fremtiden vil bringe dette til standarden for alle kjøttvarer? Kom spesielt til å tenke på den nylige skandalen med findus og hestekjøtt i lasagne, og så tenkte jeg at dette kunne være noe av det samme, spesielt dersom det viser seg at det vil være rimeligere å produsere (noe de også mente i reportasjen). Er generelt skeptisk til klonede ting (dyr, mennesker, planter), og langt mer til det, nå det gjelder matvarene vi spiser. Kjøttet er dyrket, ikke klonet. Kort sagt så tar man stamceller fra ku og dyrker dem frem til å bli kjøtt. Det vil i praksis si at det blir mulig å produsere kjøtt med mye lavere ressursforbruk, slik at det blir mindre press på dyrket mark. Det er definitivt forsvarlig å spise slikt kjøtt. Ved gode rutiner er det mye enklere å redusere mengden sykdommer i en fabrikk enn ute i det fri. Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Vil det i praksis være mye lavere ressursforbruk? Isåfall hvor mye? Er det billigere per areal å dyrke feks sukker som kan brukes til cellemedium enn det er å gresse en ku? (per kilo produsert burger) AtW 1 Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Jeg fant ikke en god kilde på det i farta. Det nærmeste jeg kom fra washington post: "“At the global level, if all meat would be lab-grown, the greenhouse gas emissions could be reduced by 80 percent, and the water use by 90 percent,” says Hanna Tuomisto of the European Commission Joint Research Centre, who researches potential environmental impacts of lab-grown meat." På Scientific American ser jeg at blant annet "alge-ekstrakt" ble brukt som energikilde. Logisk sett virker det mer effektivt å dyrke frem muskulatur direkte enn at musklene skal drive og flytte rundt på en hel ku. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 10. august 2013 Del Skrevet 10. august 2013 Klonede celler er i utgangspunktet helsemessig det samme som å spise kjøtt fra "tvillingen" det ble klonet fra. Men jeg skriver i utgangspunktet fordi risikoen for sykdommer blir nok lavere hvis det kommersialiseres. Miljømessig vil det antagelig bli mindre miljøbelastende (CO2, metan, areal, kraftfor, regnskog, penicillin, plantevernmidler, miljøgifter etc) Skandalen med Findus var at hestekjøttet ikke var opplyst om på pakken og at dokumentasjon på kjøttets opprinnelse og papirer på god produksjon manglet. Hestekjøtt er en delikatesse og som regel både rent, sunt, godt og langt mer miljøvennlig (klimagassen metan) enn f.eks storfekjøtt. Hadde bare Findus fylt ut innholdsfortegnelsen og dokumentert kjøttet (noe de senere gjorde) så hadde det ikke vært noen sak. For å si det sånn, jeg kjøper gjerne hestekjøtt og gjerne fra findus, men jeg vil ha riktig innholdsfortegnelse og vite at kjøttet er dokumentert riktig. For ordens skyld: Lasange lager jeg alltid selv fordi jeg synes det blir langt bedre enn ferdigproduktene (uansett hvor hvor godt dokumentert det er). Klonet er som en kopiert digital fil. Identisk med originalen. Spar heller bekymringene til miljøgifter, klimabelastningen, arealbelastningen, regnskogbelastningen og det naturlige mangfoldet man får av å fortrenge blant annet rovdyr og mange planter og insekter som omtales som "fiender" av landbruk. Se for eksempel på den globale reduksjonen av bier som følge av plantevernmidler. Det er mye fornuftig å bekymre seg for, men hestekjøtt og kloning bør ikke være blant de. 5 Lenke til kommentar
dabear Skrevet 11. august 2013 Del Skrevet 11. august 2013 (endret) Hvor mange gram sukker/glukose er det til en hver tid i blodet? Anta en normal person uten diabetes eller andre sykdommer. Feks en person på 180cm, og feks 85kg tung. Anta også et gjennomsnitt på de 24 siste timene. Prøvd å google dette uten hell. Endret 11. august 2013 av dabear Lenke til kommentar
ClarkGable Skrevet 11. august 2013 Del Skrevet 11. august 2013 (endret) Hvor mange gram sukker/glukose er det til en hver tid i blodet? Anta en normal person uten diabetes eller andre sykdommer. Feks en person på 180cm, og feks 85kg tung. Anta også et gjennomsnitt på de 24 siste timene. Prøvd å google dette uten hell. http://en.mte.cz/con...&mg=&count_it=1 Prøv denne converteren.Normalverdi svinger fra ca. 4-8 mmol/l. Så blir det vel x antall liter blod i kroppen, som er ca. 5.5. Endret 11. august 2013 av ClarkGable Lenke til kommentar
ClarkGable Skrevet 11. august 2013 Del Skrevet 11. august 2013 http://en.mte.cz/con...&mg=&count_it=1 Prøv denne converteren.Normalverdi svinger fra ca. 4-8 mmol/l. Så blir det vel x antall liter blod i kroppen, som er ca. 5.5. 0.5 gram ca? Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 0.5 gram ca? 6mmol/l*5.5l = 33mmol, eller 3.3gram om jeg ikke mistar meg? Lenke til kommentar
ClarkGable Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 (endret) 6mmol/l*5.5l = 33mmol, eller 3.3gram om jeg ikke mistar meg? Helt sikkert rett. Satt på jobb, litt trett. Endret 12. august 2013 av ClarkGable Lenke til kommentar
kjellms Skrevet 14. august 2013 Del Skrevet 14. august 2013 Nei om dere regner med 6 mmol/L og 5,5 L blod blir det altså 33 mmol. Det tilsvarer i gram: 180 g/mol * 0,033 mol = 5,9 g Lenke til kommentar
Multiverktøy Skrevet 14. august 2013 Del Skrevet 14. august 2013 Til dere som kjører motorsykkel. Bremser dere ned når dere kommer til fotobokser, eller bare ignorerer dere dem og kjører videre som vanlig for dere kan jo ikke bli tatt uansett siden dere ikke har skilt foran? alle her jeg bor er sier at fotobokser ikke fanger opp mc Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 14. august 2013 Del Skrevet 14. august 2013 alle her jeg bor er sier at fotobokser ikke fanger opp mc De gjør vel stort sett ikke det, men det er vel antakelig snakk om en tuning av innstillingene, mer enn noen teknisk umulighet. Det er jo ikke ønskelig å måtte forholde seg til bilder av MCer som man må sortere igjennom. AtW Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 14. august 2013 Del Skrevet 14. august 2013 Til dere som kjører motorsykkel. Bremser dere ned når dere kommer til fotobokser, eller bare ignorerer dere dem og kjører videre som vanlig for dere kan jo ikke bli tatt uansett siden dere ikke har skilt foran? Jeg har nok hatt for vane å bremse ned. Kanskje fordi jeg kjører bil også, og det nettopp er blitt en vane. Går ikke boten til kjøretøyet og ikke personen på sånne bokser? Du - det vil si bileieren - får et brev først der det står at du står som eier av bil med reg nummer xxxxxx og at den er tatt i fotoboks. Så får du 14 dager på deg til angi føreren dersom det ikke var deg. Gjør du ikke det får du et forenklet forelegg i posten, som du må undertegne på at du vedtar og returnere. Og så kommer selve forelegget. Dersom du ikke vedtar forelegget så blir saken anmeldt, og da blir det en straffesak. Du kan også selv be om at det blir en straffesak. (Kan vel kanskje være aktuelt dersom det ikke var du som kjørte, men ikke vil sladre direkte...) Jeg hadde nok betalt og så tatt saken på tomannshånd. Men nå har jeg ingen som jeg ikke stoler såpass på som jeg ville lånt bort bilen til. Litt verre er det selvsagt hvis overskridelsen er stor og gir prikkbelastning. Geir Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå