Nakmus Skrevet 3. april 2013 Del Skrevet 3. april 2013 (endret) Et litt enklere eksempel er galvansierte spikre, hvor et sinklag påføres jernspikeren, og pga. sink er lenger til venstre enn jern i spenningsrekka, vil sink bli "prioritert" når det kommer til rusting. Altså sinken "offrer" seg for jernet, hvor sinken ruster først, og når all sink er rustet opp, vil jernet begynne også. Man kan gjøre det samme med kobber og jern, hvor jern ligger lenger til venstre enn kobber i spenningsrekka, og vil dermed fungere som en offeranode for kobberet. Endret 3. april 2013 av Hårek Fjernet sitering av innlegget over Lenke til kommentar
kjellms Skrevet 3. april 2013 Del Skrevet 3. april 2013 (endret) Grunnen til at det anbefales å spise ofte er at det kan være lettere å regulere matinntaket da. Magen blir som kjent mett før øynene. Dessuten vil man med jevnt blodsukker kunne holde et jevnere aktivitetsnivå, noe som kan medføre høyere forbrenning. Men man blir fortsatt feit av å sitte på ræva og spise for dårlig og for mye, det er ikke magi dette. Det er jo antakelig et av de viktigste dårlige rådene i norsk og vestlig kostholdspolitikk basert på industrielt landbruk i enorm skala. Nettopp det å holde jevnt høyt blodsukkernivå ved stadig spising av planteprodukter er jo antakelig den viktigste grunnen til høyt insulinnivå og dermed ødeleleggelse av de Langehanske øyer med hensyn til insulinproduksjon, og også sette ned evnen til gukagonproduksjon fordi det ikke er behov for den evnen med jevnt høyt blodsukkernivå. Det er påfallende mange slanke, veltrente personer med godt kosthold som ender opp med diabetes type 2. Noen har også overvekt av samme grunn pluss litt overspising. Dette er det faktisk mange terapeuter, leger, diett- og treningseksperter som har tatt hensyn til ved både treningsmetoder og diettanbefalinger. Og selv sier disse ekspertene at de har gode resultater med klienter, men det blir selvfølgelig oversett fordi det går mot mange moderne kostholdsråd. Man bør rett og slett spise og trene slik at man setter igang glukagonproduksjon og dermed frigjøre glukose fra glykogenlagrene. Ved å fylle på hele tiden bruker man ikke av lagrene. Endret 3. april 2013 av kjellms Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 3. april 2013 Del Skrevet 3. april 2013 Nå må du slutte å tulle. Jeg sier det så strengt fordi enkelte uten kunnskap kan få alvorlig gale ideer av dette og utvikle spiseforstyrrelser eller unødvendig fedme. Fordi folk spiser sjeldnere enn andre betyr det ikke at de blir tykkere! Hos meg er det en klar forskjell, jo oftere jeg spiser jo tykkere blir jeg. Men jeg kan ikke av det slutte hvordan det funker hos andre. Slike ting kan man bare slutte av statistiske undersøkelser på mange mennesker. Les bl a de rapportene Slimda linker til og mange andre. Om du vil kan du kanskje lære noe av denne: http://www.uctv.tv/s...px?showID=16717 Mange ting ved dette kan diskuteres og biokjemien er kompilsert, men Robert Lustig diskuterer flere viktige ting her og det er ingen tvil om at karbohydratene er viktige. Noe annet er at jo oftere folk spiser jo mer karbohydrater og rent sukker (sukrose, glukose, fruktose mm) får de gjerne i seg (kvikklunsj, baguetter, brødskiver, frukt, juice, brus osv). Dette betyr at de Langerhanske øyer produserer insulin nærmest under høytrykk og kontinuerlig. Noe som betyr toppfylling av glykogenlagrene og ombygging til fett. Mens det motsatte, utskillelse av glukagon og spalting av glykogen til blodsukker og sukker i musklene ikke trenger skje fordi man fyller på med lettfordøyelige karbohydrater hele tiden. Kanskje er dette den enkle og åpenbare sammenhengen på at de Langerhanske øyer blir ødelagt/forstyrret/går i dvale og at fedme og sukkersyke øker kollossalt i de vestlige industrialiserte land og særlig i USA. Nå må du slutte å misforstå poegene mine Det er Verd å navne at Tv2 hadde for en tid tilbake en programserie der de skulle hjelpe fok å få bedre helse Da kom det ikke bare fram at mange hadde for dårlig mosjon men flere spiste også for få og store/ fete måltider . jeg husker spesielt at det var en bestyrer på en butikk , han spiste kun en gang i døgnet og det var middag. De andre "måltidene" bestod av røk og kaffe. han var ganske omfangsrik for å si det sånn for at det ikke skulle gå galtt så tenget han hjelp Nå husker jeg ikke nøyaktig når programmene gikk , men jeg tror titeln på serin var "sporty" Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 3. april 2013 Del Skrevet 3. april 2013 Bare fordi det gikk på TV, betyr ikke at det er riktig. 1 Lenke til kommentar
kjellms Skrevet 3. april 2013 Del Skrevet 3. april 2013 Elgen, kanskje du også bør prøve å lese dine egne innlegg. Det er ingenting å misforstå i det innlegget jeg svarte på. Og du begår jo den tabben at du generaliserer fra et tilfelle i det Tv-programmet, og hvordan vet du forresten størrelsen på det ene måltidet han spiste. Middag er ikke en bestemt størrelse. Jeg har sett personer spise middager som kunne være nok til å fø tre-fire andre normale personer hele døgnet. Og hvordan vet vi at han ikke plukket litt smågodt i ny og fra hyllene han passet på. Det er mange som har problemer med akkurat det og ikke regner det som mat. Kaffe er heller ikke uten næringstoffer som kan lagres, særlig kokekaffe på gammelmåten. Men jeg har allikevel klart å leve av kaffe en hel uke og gå ned 10 kg (13,4 %), jeg tok ingen skade av det var i toppform både på jobb og i idretten og gikk heller ikke spesielt mye opp deretter. Men det er kanskje ikke en måte folk flest skal leve på. Og man skal som nevnt ikke generalisere fra enkelttilfeller. Men jeg tipper jeg har litt flere tilfelle å generalisere fra enn deg. Lenke til kommentar
Olum Skrevet 3. april 2013 Del Skrevet 3. april 2013 *snip* Virker som du har litt peiling på mikrobølgeovner, så jeg har et spørsmål til. Har de blitt mindre effektive nå enn de var for 5-6 år siden? Tidligere synes jeg det virket som maten var glovarm etter max to minutter på 750W, i dag må jeg gjerne ha maten inne i over fem minutter. Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 Virker som du har litt peiling på mikrobølgeovner, så jeg har et spørsmål til. Har de blitt mindre effektive nå enn de var for 5-6 år siden? Tidligere synes jeg det virket som maten var glovarm etter max to minutter på 750W, i dag må jeg gjerne ha maten inne i over fem minutter. Jeg har passe god peiling på fysikk, men ikke mikrobølgeovner spesifikt. Men jeg kan ikke tenke meg noen grunner til at de skulle ha blitt mindre effektive. Det er ikke bare ovnen din som begynner å bli gammel? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 Olum kan enkelt sjekke nåværende styrke på mikrobølgeovnen ved å sette en effektmåler i stikkontakten og sette oven på 100% med mat i. Effekttapet er nok ganske lite siden effekten må bli av et sted og en mikrobølgeovn ikke blir nevneverdig varm i chassiet selv ved lengre bruk. Lenke til kommentar
E.C. Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 Viser en slik måler effekt over tid eller bare i "real time"? Tenker på at magnetronet ikke vil være påskrudd 100% av tiden, selv satt til full effekt. Så en ovn med oppgitt max på 850W vil hoppe mellom 25W (antatt effekt for lyspære og platerotasjon) når magnetronet er av og rundt 1000W i det magnetronet er aktivt. (Dette fra egen erfaring, ettersom jeg ikke greier å huske at mikroen har produsert jevn "summelyd" selv på full effekt). Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 Hvis du klikker på linken ser du at du kan velge mellom visning av blant annet watt og kWh. Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 hva er greia med uttrykket "x antall ganger" om noe som har skjedd mange ganger Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 hva er greia med uttrykket "x antall ganger" om noe som har skjedd mange ganger Hva mener du med "hva er greia"? Uttrykket er jo ganske klart? Det er ikke stor forskjellen i den bokstavelige tolkning og "ordtak"-tolkningen. AtW Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 (endret) hvorfor X ? romertallet X ? Endret 4. april 2013 av Bork Laser Lenke til kommentar
FrankBjarne Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 x er i matte kjent som noe udefinert. Altså blir x brukt som et ukjent tall for å beskrive hvor mange ganger det har skjedd. Vanligvis blir dette brukt om noe har skjedd så ofte at man ikke har noe reelt tall å bruke. Lenke til kommentar
FrankBjarne Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 Ser ikke helt poenget ditt, men om noen bruker uttrykket for ting som bare har skjedd 1 gang så er det jo feil bruk av ordtaket. Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 poenget mitt er at det er et teit ordtak. Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 poenget mitt er at det er et teit ordtak. Om du ikke har mekret det, så er det gjerne ikke slik at ordtak tolkes helt bokstavelig. AtW Lenke til kommentar
Svigermors drøm Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 Hvorfor ser en blodåre blå ut på huden selv om blod er rødt? Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 4. april 2013 Del Skrevet 4. april 2013 har litt med lys og hud å gjøre Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå