Kakofoni Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 Med forbehold om at jeg er skrudd sammen feil: Hva er denne rumlende, "tordnende" lyden man får i ørene innimellom, og hvorfor kommer denne lyden i ene øret hvis jeg klør enkelte steder, f.eks. under foten? Lenke til kommentar
Saft Suse Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 Jeg har også en ulyd i øret i blant, dog ikke helt det samme som du beskriver. Det ene øret kan i blant bestemme seg for å produsere tikkelyder med et nesten perfekt sekunds mellomrom. Høres akkurat ut som en klokke altså. Vi er nok bare skrudd sammen feil, så det er vel vanskelig å svare på hva det kan være for noe. 1 Lenke til kommentar
Patrick123 Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 Resonans? Spørsmål; når man varmer mat i mikrobølgeovn så føler jeg at maten får nærmest en ugudelig, uhellig varme som er noe helt annet enn varmen fra mat i vanlig stekeovn. Warum? 1 Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 Fordi mikrobølgeovn varmer maten fra innsiden, mens stekeovn varmer fra utsiden? Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 Fordi mikrobølgeovn varmer maten fra innsiden, mens stekeovn varmer fra utsiden? Det er en myte. Mikrobølgeovnen varmer de utterste centimetrene av matens overflate, så langt som strålene klarer å trenge inn. Microbølgene resonnerer med vannmolekylene, så de varmes opp. 1 Lenke til kommentar
Patrick123 Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 Hvordan varmer stekeovnen, da? Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 (endret) Innlegget under forklarer det bedre. Endret 28. desember 2012 av Mannen med ljåen 1 Lenke til kommentar
-trygve Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 Det er en myte. Mikrobølgeovnen varmer de utterste centimetrene av matens overflate, så langt som strålene klarer å trenge inn. Microbølgene resonnerer med vannmolekylene, så de varmes opp. Det er en vanlig misforståelse at mikrobølgeovner baserer seg på et resonansfenomen. Oppvarmingen i en mikrobølgeovn skjer ved at de polare vannmolekylene blir satt i svinginger fordi mikrobølgene setter opp et tidsvarierende elektrisk felt. Frekvensen er ikke valgt slik at energiopptaket er så effektivt som mulig - da ville bare et veldig tynt sjikt ytterst bli oppvarmet direkte. Frekvensen er derimot innstilt slik at energiopptaket er litt mindre effektivt og først etter et par cm inntrengingsdybde er mesteparten av energien absorbert. Hvordan varmer stekeovnen, da? Varmeelementer i ovnsveggene varmer opp luften som så varmer opp maten. Oppvarmingen skjer derfor utelukkende utenfra, og varmeledningsevnen i maten er avgjørende for hvordan varmen brer seg innover. 5 Lenke til kommentar
dabear Skrevet 28. desember 2012 Del Skrevet 28. desember 2012 Har nettopp feira jula i utlandet. Har også de siste åra vært flere plasser i Europa. Felles for mange land er mangel på grovbrød, ekstremt mye søtet saft, søtet melk, loff og desserterer som er så søt at jeg ikke har greid å spise det ferdig. Hvorfor er det så lite fokus på sunn(lite sukret-) mat i utlandet? Lenke til kommentar
Multiverktøy Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 finnes det noen midler som får blod til og koagulere fortere? Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 finnes det noen midler som får blod til og koagulere fortere? Ja, det finnes en del stoffer, stort sett proteiner, som kroppen bruker for å koagulere blod. De kan gis til blødere for å kontrollere blødninger, for eksempel før operasjoner. 2 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 (endret) Nam, pølse til middag. Men hva er den utveksten på den nærmeste wienerpølsa? Jeg antar det er naturtarm, men pakken spesifiserte det ikke. Betyr dette at dyret hadde en utvekst i tarmen sin? Er det negativt for dyret å ha sånne utvekster i tarmen? Endret 29. desember 2012 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 Kanskje det er blindtarmen? Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 Jeg var inne på tanken, men er ikke sikker. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 Er ikke blindtarmen nei. Tipper heller det er en skade på pølseskinnet som gjør at litt kjøtt har kommet ut... 3 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 Jeg trodde ikke at det var blindtarmen. Men hvordan vet du det? Lenke til kommentar
aklla Skrevet 30. desember 2012 Del Skrevet 30. desember 2012 (endret) Fordi blindtarmen til gris er betydelig større. Og blindtarmen er etter tynntarmen, som blir brukt i pølse, så plasseringen er feil helt feil også. Endret 30. desember 2012 av aklla waits for alice 2 Lenke til kommentar
Error Skrevet 30. desember 2012 Del Skrevet 30. desember 2012 (endret) finnes det noen midler som får blod til og koagulere fortere? https://www.youtube.com/watch?v=4WvnjCkLbvY Slangegift fra enkelte slanger for eksempel Endret 30. desember 2012 av Error 2 Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 30. desember 2012 Del Skrevet 30. desember 2012 Har nettopp feira jula i utlandet. Har også de siste åra vært flere plasser i Europa. Felles for mange land er mangel på grovbrød, ekstremt mye søtet saft, søtet melk, loff og desserterer som er så søt at jeg ikke har greid å spise det ferdig. Hvorfor er det så lite fokus på sunn(lite sukret-) mat i utlandet? Forbrukermakt i et fritt marked. Folk i Europa er mer opptatt av hva som er godt og billig enn av hva som er sunt. Kneipp-brødet er faktisk en tysk oppfinnelse, men forbrukerne der har forkastet denne sunne brødtypen for brød med bedre smak, som i de fleste tilfeller betyr et søtere brød. 1 Lenke til kommentar
boffeeen Skrevet 30. desember 2012 Del Skrevet 30. desember 2012 Hvis det er det som er svaret, hvorfor er det da sånn at nordmenn er mer opptatt av sunn mat? Akkuratt brødet er en ting jeg ikke forstår i det hele tatt. Jeg var i England i to uker, og jeg fant ikke godt brød et eneste sted, med unntak av bakerier. I Norge er jeg vant med å kunne kjøpe dagsfersk brød i dagligvarebutikken, men det fantes knapt annet enn flere dager gammelt ferdigpakka oppskjært brød der. Kanskje det har noe med at de nesten ikke bruker brød til noe annet en toast? 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå