Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan har det seg at alle naturlover med eksponenter har rene hele tall?

 

Eksempelvis, hvorfor er E=m*C^2, og ikke E=m*C^(1,993), eller E=m*C^(2,1)?

 

Det virker som naturen alltid faller for hele tall når det kommer til eksponenter, noe jeg finner litt merkelig.

 

Svaret ligger (delvis) i Buckinghams π-teorem. Men det er faktisk ikke alltid eksponentene er heltallige, se f.eks. her: http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_exponent. Typisk for tilfellene der ikke-heltallige eksponenter oppstår er at det er et dimensjonsløst tall som er grunntallet.

Lenke til kommentar

Jeg synes jeg husker å ha sett på TV for lenge siden at de hadde laget en linse for TV-kameraer, som gjør noe med fargene sånn at virkeligheten ser kunstig ut.

Det så nesten ut som en dataanimasjon fra tidlig 2000-tall.

 

De viste noen eksempler på med og uten linsa, og det så virkelig dataanimert ut.

 

Hvordan er dette mulig?

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Angående varmelampe:

 

Først og fremst så har jeg bare lest fra post #61241, men her er det jeg har å tilføye:

 

Om du har 1mm2 netting per 1cm2 så dekker det 1%, altså ikke de rare greiene. Det er mest sannsynlig mer netting enn som så, kanskje rundt 5-10% som du egentlig mente. Funksjonen til denne kan være å skjerme for at noe skulle komme borti varmeelemtentet. Om det er en finere netting enn det som er på bildet så er det mest sannsynlig for at man prøver å unngå at insektene flyr i lampa og detter ned i drinken din rett etterpå. Noe av strålingen vil gå tapt i nettingen eller reflektert rundt og havne på en annen plass enn tilsiktet, men når det er snakk om rundt 10% på en type ovn som står og varmer opp gata mesteparten av tiden så er det antaglivis lite relevant.

 

Ettersom strålingen ikke varmer opp luften direkte (symmetriske molekyler som N2 og O2 som er mest representert i luften absorberer ikke IR-stråling) vil du fortsatt føle varmen på avstand gitt at det ikke er så mye annet enn luft mellom deg og ovnen, noe som er grunnen til at man faktisk bruker en sånn type ovn.

Lenke til kommentar

For en del år siden erstattet de fleste meierier de gamle melkekartongene fra Tetra-pak med nye som har en plastikkåpning med skrukork, hvorfor gjorde de dette? Det må jo være både dyrere å produsere i tillegg til at det er mer miljøuvennlig, finnes det en logisk grunn til at de gjorde dette?

 

Og når vi først er inne på melk, hva har det seg at laktosefri melk har så lang holdbarhet i forhold til vanlig melk?

Lenke til kommentar

Og når vi først er inne på melk, hva har det seg at laktosefri melk har så lang holdbarhet i forhold til vanlig melk?

 

Er ikke 100% sikker på dette, men mener å huske at grunnen til at melk blir sur, er at bakterier bryter ned laktose (melkesukker, disakkarid) ned til melkesyre.

Lenke til kommentar

For en del år siden erstattet de fleste meierier de gamle melkekartongene fra Tetra-pak med nye som har en plastikkåpning med skrukork, hvorfor gjorde de dette? Det må jo være både dyrere å produsere i tillegg til at det er mer miljøvennlig, finnes det en logisk grunn til at de gjorde dette?

 

Den enste grunne er nok at det skulle være lettere å åpne den .

Q-meieriene hadde allerede lansert dette på vanlig melkekartonger før TINE

 

hvis jeg ikke husker feil så har de eksister lenge før det på id på kaffefølte kartongene

 

Det er jo også praktisk å kunne skru den igjen når man ikke bruker alt på en gang også

( da holder inneholdet seg lenger og man søler ikke så lett hvis man skulle være uheldig )

 

Angående miljø aspektet så går det an å plukke av plasten og lever pappen og plasten hver for seg.

 

Man må huske på at en slik kartong er ikke vanlig papp.

Den er innsett med noe skal hindre melka å gå inn pappen.

 

Nå har man til og med ekstra store kartonger

Endret av den andre elgen
Lenke til kommentar

For en del år siden erstattet de fleste meierier de gamle melkekartongene fra Tetra-pak med nye som har en plastikkåpning med skrukork, hvorfor gjorde de dette? Det må jo være både dyrere å produsere i tillegg til at det er mer miljøuvennlig, finnes det en logisk grunn til at de gjorde dette?

De nye pakningene er mer praktisk, lettere å åpne og mer hygienisk. Det handler også om konkurransen mellom meieriene, Tine hev seg på skrukork-bølgen da Q-meierene begynte med dette, for å unngå å bli sett på som bakstreversk/upraktisk.

 

Det er dyrere å produsere, men fordelene veier opp for det. Plastmaterialet som er brukt er resirkulerbart så det skal ikke være noe problem (iallefall ifølge Tine).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spørsmål; Er det slik at jo større hjerne man har, jo mer fysisk smerte kan man kjenne? Føler mennesker mer fysisk smerte enn andre dyr?

 

Tvilsomt.

Det som gjer at det er verre å utsette mennesker for smerte er at mennesker knytter smerte opp imot følelser. Smerten blir ikkje berre registrert som smerte men også som frykt. Evnen til å tenke framover og dermed insjå konsekvensen av f,eks ein skade vil også spele inn.

 

Det er dette ein utnytter ved torturering. Der blir psykologien brukt til å knekke den som blir torturert, smerten er berre middelet som blir brukt til å få fram dei andre følelsane (frykt, panikk, uvissheit, ensomheit, osv)

Lenke til kommentar

Hvordan kan fire injeksjoner med Ipilimumab ("ny type" medisin mot kreft) koste 800.000 kroner? Virker jo helt latterlig.

 

Forstår at mye penger går med til forskning og utvikling osv., men når prisen er så høy at de ikke tilbyr den i land som Norge, England burde det vel være mulig å senke prisen, eller?

 

 

Fra denne artikkelen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...