Lexiboij Skrevet 6. mars 2011 Del Skrevet 6. mars 2011 vet ikke helt eksakt, men det har noe med sol og gjøre. Lenke til kommentar
Reeve Skrevet 6. mars 2011 Del Skrevet 6. mars 2011 Jeg gidder ikke lete fram kilder, men har hørt på en dokumentar at det er fordi de har mer fetti øyelokket over øyet som skal beskytte øyet. Derfor er det tykkere og strekt ut slik at det dekker mer av selve øyet og isolerer bedre. Lenke til kommentar
Ghazaa Skrevet 6. mars 2011 Del Skrevet 6. mars 2011 Jeg lurer veldig på hvordan et hår vet hvor langt det selv er. Jeg mener. Barberer man seg på hodet, vokser jo alt ut igjen til ubegrenset lengde. Håret der oppe vokser hele tiden, og alt går av seg selv. Men hva da med øyenbrynene?? Hvis man tilfeldigvis skulle barbere av seg ett. Da vokser det ut igjen, men man ender jo ikke opp med 15 cm øyenbryn etter noen år! Hvordan vet håret når det skal stoppe å vokse?? Det samme gjelder legghåra til damene. Har aldrig sett en dame med 20cm legghår.. (og godt er det). Noen som vet?? Lenke til kommentar
Reeve Skrevet 6. mars 2011 Del Skrevet 6. mars 2011 Håret slites vekk, faller av osv. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 6. mars 2011 Del Skrevet 6. mars 2011 (endret) Jeg lurer veldig på hvordan et hår vet hvor langt det selv er. Jeg mener. Barberer man seg på hodet, vokser jo alt ut igjen til ubegrenset lengde. Håret der oppe vokser hele tiden, og alt går av seg selv. Men hva da med øyenbrynene?? Hvis man tilfeldigvis skulle barbere av seg ett. Da vokser det ut igjen, men man ender jo ikke opp med 15 cm øyenbryn etter noen år! Hvordan vet håret når det skal stoppe å vokse?? Det samme gjelder legghåra til damene. Har aldrig sett en dame med 20cm legghår.. (og godt er det). Noen som vet?? Som Zeke sier, det blir slitt og faller av. Men, grunnen til at hårene blir så lange som de blir er at tykkelsen varierer når den vokser ut, sånn at det blir en ganske fast lengde før det faller av. Om du putter ett hår som har falt av under microskop vil du at det er veldig tynt i begge ender og tykt på midten. Ville volumet vann vært det samme som det ville vært med jordens gravitasjon? Vann kan i stort sett ikke komprimeres, så ja. Vann kan nesten ikke komprimeres nei, men det var da vel ikke snakk om noe høyere gravitasjon, men lavere, dermed også lavere trykk. Endret 6. mars 2011 av aklla Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 6. mars 2011 Del Skrevet 6. mars 2011 Du kan ikke pakke opp noe som ikke er pakket ned. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 6. mars 2011 Del Skrevet 6. mars 2011 Du kan ikke pakke opp noe som ikke er pakket ned. Ehh, nei, det kan man ikke Lyst til å forklare litt nærmere hva du egentlig mener? Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 6. mars 2011 Del Skrevet 6. mars 2011 Vann er ikke komprimert på jorden, og kan således ikke bli "ukomprimert" på mars. Det ligger liksom litt i kortene til alle ukomprimerbare stoffer. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Er ikke helt enig, vann er da "pakket ned", f.eks damp er vann som er "pakket opp", hva hindrer vann i å ha en lavere tetthet, samtidig være vann, altså ett trinn før damp. Finner desverre ingen kilder om teamet i det hele tatt som ikke også har temperatur som en faktor. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Damp er gass, det er en faseovergang som skiller vann og damp. Dette er et tydelig skifte uten mellomting, enten er det gass, eller så er det vann. 1kg flytende vann ved temperatur x vil ha samme volum uansett hvor på kloden du befinner deg, selv om trykkforskjellene er så store at kokepunktet flytes flere grader. Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Dere blander "Masse" og "Tyngde" her. Vann har en *Masse* på 1 g/cm³ (v/4°C men så pirkete trenger viikke være). *Tyngden* vil derimot variere med gravitasjonen. På Mars vil fortsatt ett kg vann ha en masse på ett kg, men vil "veie" 376 gram (følt vekt om du skal løfte det). I tillegg er atmosfæretrykket på Mars gjennomsnittlig 0,636% av Jordens, så vann vil evt koke på ca +0,05°C. Grunnet variasjonen i egenvekten på vannet, spesielt mellom 0°C og 4°C, så vil vannet koke ved 0°C ved et atmosfæretrykk på 0,611%. Hvilket betyr at på Mars vil vann være særdeles flyktig. Forøvrig er gjennomsnittstemperaturen på Mars -63°C men kan komme opp i +20°C ved ekvator. Dette igjen betyr, basert på tidligere nevnte kokepunkt for vann, at vann ikke kan eksistere i flytende form rundt ekvator. Men det finnes vann(damp) i atmosfæren, rundt 210ppm (eller 0,021% om ikke kommatrollet tuller med meg). Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Holder skismøring seg godt for alltid? Fikk en x år gammel smørekoffert av pappa som han mente at jeg kunne bruke, men etter å ha testa det, tviler jeg faktisk litt på at det er noe bra. Har du heng på denne smørningen? Hvis du har det så er det jo konge å bruke denne i treningssammenheng. Om du opplever litt dårligere gli på trening så er jo det igrunn bare positivt for treningens skyld. Til konkurranse ville eg nok spandert på meg litt nyere type voks,klister etc. Men det høres ikke ut som du satser knallhardt på langrenn? Lenke til kommentar
Daniel Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Dere blander "Masse" og "Tyngde" her. Vann har en *Masse* på 1 g/cm³ (...) Vann har en massetetthet på 1 g/cm3. Damp er gass, det er en faseovergang som skiller vann og damp. Dette er et tydelig skifte uten mellomting, enten er det gass, eller så er det vann. Jeg tror ikke forholdene ligger til rette for det verken her eller på Mars, men man kan faktisk ha en kontinuerlig overgang fra væske til gass hvis man varierer trykk og temperatur riktig. Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Hvor mange ganger kan man kutte opp en meitemark før den dør? Hvordan har det seg at den kan fortsette å leve når du har kuttet den i to? Lenke til kommentar
aklla Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Hvor mange ganger kan man kutte opp en meitemark før den dør? Hvordan har det seg at den kan fortsette å leve når du har kuttet den i to? den overlever ikke å bli kuttet i to selv om den lever en stund til etterpå... Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Jo? Er det ikke sånt at det gror igjen, og fortsetter å leve med den ene halvdelen? Det har jeg hørt ihvertfall. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Jo? Er det ikke sånt at det gror igjen, og fortsetter å leve med den ene halvdelen? Det har jeg hørt ihvertfall. Man hører mye rart, men, nei, vanlig meitemark dør. Men, det finnes enkelte marker som kan bli 2 marker om du deler de(ett raskt google-søk ga svaret på det) Lenke til kommentar
Nakmus Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Jo? Er det ikke sånt at det gror igjen, og fortsetter å leve med den ene halvdelen? Det har jeg hørt ihvertfall. Man hører mye rart, men, nei, vanlig meitemark dør. Men, det finnes enkelte marker som kan bli 2 marker om du deler de(ett raskt google-søk ga svaret på det) Mener å ha hørt at det er bare en av delene til marken som overlever, men har ingen kilder. Lenke til kommentar
stratosfære Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Kjøpte calzone i stad til å ha på jobben, men det står på de at de skal stekes i 10 minutter før de skal spises. På jobb har vi ikke ovn, så mikroen er det eneste alternativet. Noen som vet hvordan den tilberedes i mikroen for best resultat? Mikroen har ingen spesielle innstillinger, kun regulering av wattstyrke. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165 Skrevet 7. mars 2011 Del Skrevet 7. mars 2011 Kjøpte calzone i stad til å ha på jobben, men det står på de at de skal stekes i 10 minutter før de skal spises. På jobb har vi ikke ovn, så mikroen er det eneste alternativet. Noen som vet hvordan den tilberedes i mikroen for best resultat? Mikroen har ingen spesielle innstillinger, kun regulering av wattstyrke. Håper den er "prestekt" vist ikke skal du slite med å få stekt den i en mikro. For min del når jeg har varma grandis i mikroen, er det egentlig bare å kjøre på med middels til høy styrke til pizzaen er gjennomvarm. Mtp. calzone ofte er litt tykkere ville jeg åpnet den litt, vist ikke blir den nok veldig fort stekt på utsiden, men forsatt kald i midten. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå