Baranladion Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 (endret) Det hadde vært fantastisk om noen tok en full kvaviartube, og klemte den ut over hele stuegulvet i en lang linje for så å måle den med målebånd. Anything for science! Kom igjen! Selvsagt bildedokumentert. Er umulig å få ut alt av tuben, gjennom hullet. Vil bli en feilmargin der, og eksperimentet må ugyldiggjøres. Endret 18. februar 2011 av McHalvorsen Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Tilbake til kaviarspørsmålet. På tuben min står det virkelig 185 gram. Bikeridr: Jeg tror vi er vitne til en av de vanlige krympe-svindlene. Innholdet krymper mens prisen holdes konstant. 12,5 + 12,5 + 13,5 + 11,5 cm = 50 cm kaviar (litt sammenpresset i start-enden og litt dratt ut i slutt-enden = til sammen ganske ustrukket) veier 11 gram i følge kjøkkenvekta mi. Den har ikke desimaler så jeg får ikke målt det noe mer nøyaktig. Det betyr at en tube på 185 gram vil holde til 841 cm = 8,41 meter. Det hadde vært fantastisk om noen tok en full kvaviartube, og klemte den ut over hele stuegulvet i en lang linje for så å måle den med målebånd. Anything for science! Kom igjen! Selvsagt bildedokumentert. Takk for oppklaringen. Jeg fatter egentlig ikke hvordan jeg har klart å leve hele livet uten å vite akkurat hvor mange meter kaviar det er i en kaviartube. Uansett: "Mamma, Mamma - vet du hvor mye tannkrem det er inne i tannkremtuben?" (Mamma): Nei? "Det er akkurat to ganger frem og tilbake på veloursofaen i stua.." 2 Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 (endret) Jeg arkiverer dette i "ubrukelige fakta"-arkivet, sammen med "Visste du at endetarmen til blekkspruten går gjennom et hull i hjernen dens? "Mamma, vet du hvor mange meter melk som er i en literkartong?" "Nei, kjære?" "Gå ut på kjøkkenet og se!" Endret 18. februar 2011 av Bytex Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Hva er den fysiologiske grunnen til at eg, når eg ikke er videre forkjøla, tett, snufsete eller lignende, går ut i skikkelig frisk nordsjøluft på 2-3 grader og 20 knop vind blir umiddelbart snufsete og "forkjøla". Kommer inn i varmen igjen og blir som før igjen? Det er kaldt her ute, og varmt inne, men hva gjør at snørr etc bare eksploderer når eg beveger meg utenfor? Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Har ikke det noe med at snørr = væske = høyere varmekapasitet enn luft og at derfor produseres det mer snørr for å varme opp luften før du får den ned i lungene? Det er jo derfor vi nordiske "hvite" har lang smal nese og negrer fra Afrika generelt har kort bred nese. Vår nese er konstruert for å varme opp luften, mens den sydlige nesen er ment på å få inn mest mulig luft på kortest mulig tid siden steppefolket stort sett bor der det er varmt nok og i tillegg ikke trenger å puste med munnen når de øker aktivitetsnivået over hvilepuls. 1 Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Interressant teori! Takk for godt svar. Opplever du det samme på sjøen? Lenke til kommentar
A-Jay Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Nå må dette naturlig nok ha noe med "Cappelens utvalgte"-teksten på toppen av bokomslaget på den billigste. Men hvorfor i alle dager koster den så lite som en tredel av originalprisen? Dette gjelder også andre bøker av forfatteren, og gjelder sikkert andre bøker. Jeg ville kontakte forlaget og spurt. Angående heistrikset: Det er vel ikke så aktuelt her i Norge uansett, i og med at det er så få bygninger som er så høye at du ikke bare kan like godt bruke trappen om du skal fort opp. Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Mail sendt til Stahl Heiser. 1 Lenke til kommentar
ATWindsor Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Interressant teori! Takk for godt svar. Opplever du det samme på sjøen? Jeg blir ihvertfall mer snørrete når jeg er offshore og utendørs. Ellers kan nevnes at det økte varmetapet i en kort og bred nese er et poeng i seg selv om man bor i varmere strøk. AtW Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Interressant teori! Takk for godt svar. Opplever du det samme på sjøen? Som ATW sier. Ja, i aller høyeste grad. Ikke bare nesen, men øynene også. Men det ser ikke ut til at det kroppen mener er "praktisk" alltid er det. 25 blå og liten storm, så fryser "snørr og gørr" fast under/inni nesen og det går ikke lenger å puste gjennom nesen Lenke til kommentar
Populært innlegg Simen1 Skrevet 18. februar 2011 Populært innlegg Del Skrevet 18. februar 2011 (endret) Tilbake til kaviarspørsmålet. På tuben min står det virkelig 185 gram. Bikeridr: Jeg tror vi er vitne til en av de vanlige krympe-svindlene. Innholdet krymper mens prisen holdes konstant. 12,5 + 12,5 + 13,5 + 11,5 cm = 50 cm kaviar (litt sammenpresset i start-enden og litt dratt ut i slutt-enden = til sammen ganske ustrukket) veier 11 gram i følge kjøkkenvekta mi. Den har ikke desimaler så jeg får ikke målt det noe mer nøyaktig. Det betyr at en tube på 185 gram vil holde til 841 cm = 8,41 meter. Det hadde vært fantastisk om noen tok en full kvaviartube, og klemte den ut over hele stuegulvet i en lang linje for så å måle den med målebånd. Anything for science! Kom igjen! Selvsagt bildedokumentert. Takk for oppklaringen. Jeg fatter egentlig ikke hvordan jeg har klart å leve hele livet uten å vite akkurat hvor mange meter kaviar det er i en kaviartube. Uansett: "Mamma, Mamma - vet du hvor mye tannkrem det er inne i tannkremtuben?" (Mamma): Nei? "Det er akkurat to ganger frem og tilbake på veloursofaen i stua.." Livet ville vært fattigere uten et godt kaviar-svar. Mills har forresten bidratt meget bra på epost. Her var spørsmålet jeg sendte: Hvor mange meter kaviar får man ut av en 185-grams tube? Hvorfor er hullet på 250-gram-utgaven større? og svaret jeg fikk: Hei Simen, Du stille gode og utfordrende spørsmål som jeg skal forsøke å svare etter beste evne. Ut av en 185g tube bør du fint kunne klare å trykke ut en 12 meter. Det er 3 kritiske suksessfaktorer for å oppnå maksimal lenge: · Fart · Trykk · Tyngde Momentum er nøkkelordet. Målet er å få en så tynn kaviarstrek som overhodet mulig uten at den på noe tidspunkt ryker. Det viktigste å ta hensyn til her er konsistensen. Tyngdekraften vil gjøre at kaviarstreken ryker dersom man har for lite trykk. Dersom vi forutsetter at trykket er konstant for å utligne for tyngdekraften som også er konstant, er det kun fart mot friksjon som avgjør suksessraten på et slikt forsøk. Her kommer momentum inn i bildet. I det kaviarstreken når underlaget vil det oppstå friksjon når man legger inn fart som har negativ effekt på bindingene i kaviaren. Det betyr at den ryker lettere. Da må man kompensere med ekstra trykk. Her går en hårfin balansegang mellom å bruke for mye kaviar per meter slik at lengde ikke blir like godt som den kunne ha blitt, eller for lite trykk slik at kaviarstreken ryker. Jeg ville anbefalt deg å klemme ut fra ca 0,5 meter høyde og operere med en snittfart på 0,2 meter per sekund. Husk! Øvelse gjør mester. Det er to ulike maskiner som produserer 185g og 250g kaviar. Gjengestussen på 250g kaviar er større for at vi bedre kan fylle hele tuben for å unngå oksidasjon. På maskinen som produserer 185g kaviar har vi en mer presis tubefyller hvor man derfor kan ha en smalere åpning. Med vennlig hilsen oss i Mills Jeg takket selvsagt dypt for det gode svaret og nevnte frokost-forsøket mitt i morges. Endret 18. februar 2011 av Simen1 21 Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Hahahaha, genialt svar rett og slett! Det der skulle fortjent en hyllest eller noe. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Det er fantastisk at vi har seriøse firma som tar viktige spørsmål i livet alvorlig. Lenke til kommentar
SHHHKSHHHK Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Eg elskar Mills no. 7 Lenke til kommentar
Cho-san Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Eg elskar Mills no. This! Lenke til kommentar
Populært innlegg Simen1 Skrevet 18. februar 2011 Populært innlegg Del Skrevet 18. februar 2011 (endret) Raskt oppfølging har de også. Meg: Igjen tusen takk for godt svar. Jeg gjorde forresten et forsøk i morges, uten å prøve å maksimere lengden. Det ble fire snorrette kaviearstreker på de to brødskivene på til sammen 50 cm, og vekta viste 11 gram økning. Ut i fra det regnet jeg ut at jeg uten noen form for maksimering av lengden ville klart ca 8,4 meter fra en 185-grams tube. Med teknikken du foreslår høres det sannsynlig ut at 12 meter er mulig med litt trening. PS. Dere burde benytte innspillet til å lage en konkurranse av dette i en eller annen sosial sammenheng. Firmafest, julebord, rekordforsøk i forbindelse med omvisning, reklame eller noe annet. Lykke til. Mills: Hei igjen Simen, Konkurranse er ingen dum ide. Skal ha det i tankene fremover. Den store kaviarstrekkonkurransen! Ikke alle klarer å tyne streken like mye. La oss forutsette at man klarer 8,4 meter per tube. Det tilsvarer 45 meter per kilo. Når man tar i betraktning at Mills selger 1650 tonn kaviar i året kan man lage en kaviarstrek som strekker seg rundt ekvator 1,9 ganger. Ha en fin helg. Med vennlig hilsen oss i Mills Endret 18. februar 2011 av Simen1 11 Lenke til kommentar
KKake Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Jeg liker ikke kaviar, men tall liker jeg. Genialt av Mills! Lenke til kommentar
Mokko Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Får lyst til å kjøpe hele den lokale Rimi-butikkens beholdning av Mills-produkter, for å vise min takknemlighet for såpass geniale svar. Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 He, he - ja, flott med grundige svar. Var bare ett svar som jeg betegner som svada. Hullet på 250gr-tuben er større slik at du bruker mer kaviar og altså tømmer den like fort som en 185gr (eller 190gr som jeg har) tube og derfor legger mer penger i kassa til Mills. I tillegg er kiloprisen høyere på den største tuben og derved legger du ytterligere penger i kassa til Mills. Noe som jeg synes er unødvendig og har funnet ut at 185/190gr-tuben er den mest økonomiske å bruke. Forøvrig bruker jeg, etter Simen1's utregning, 0,40047619m kaviar pr dag. Lenke til kommentar
Nerowulf Skrevet 18. februar 2011 Del Skrevet 18. februar 2011 Hvordan bestemmer de "siste forbruksdag/best før" på mat og drikke? Er det kjemisk, matematisk, forsøk, eller noe annet? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå