Mannen med ljåen Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 For meg betyr en donut en sånn amerikansk greie med rosa melis. Smultring er uten melis. Det er i hvert fall min oppfatning. Lenke til kommentar
KKake Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Smultringer er små, donuts er store med melis/sjokolade. Lenke til kommentar
AndyPanda Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Synes også at smultringer virker litt mer kompakte enn donuts. Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Hva betyr "donuts"? Doughnuts betyr deigklyser. Men donuts, betyr det "donøtter"? Berlinerboller (syltetøyfyllte smultboller) er forøvrig det samme som usanerne kaller "filled doughnuts" (fyllte deigklyser). Men berlinerboller er vel også for "norsk" for den oppvoksende slekt? :!: 1 Lenke til kommentar
;_; Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Donut = forenklet versjon av doughnut, Amerikanere, vet du . Lenke til kommentar
Kokobananas Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Hva betyr "donuts"? Doughnuts betyr deigklyser. Men donuts, betyr det "donøtter"? Berlinerboller (syltetøyfyllte smultboller) er forøvrig det samme som usanerne kaller "filled doughnuts" (fyllte deigklyser). Men berlinerboller er vel også for "norsk" for den oppvoksende slekt? :!: Jeg har vel gått ut ifra (uten egentlig å tenke så mye på det) at donut bare er en forenklet skrivemåte. Og her omkring har det aldri hatt noe annet navn enn berlinerboller, så vidt jeg vet. Smultringer er også smultringer, men det vi kaller donuts/doughnuts er noe som har kommet i butikken i de senere år, og som er laget av en deig som ligner mye mer på berlinerbolledeigen enn på smultringdeigen. Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Smultringer er små, donuts er store med melis/sjokolade. Tilsvarende som pepperkaker er digre mens pepperkjeks er små? For en stor smultring er vel ikke en smultring det da? Hva er EU-maksmålet for smultringer, før de plutselig blir donøtter? Jada, det er nok nå. Lenke til kommentar
SeaLion Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 donuts/doughnuts er noe som har kommet i butikken i de senere år, og som er laget av en deig som ligner mye mer på berlinerbolledeigen enn på smultringdeigen. Smultringdeigen består av 5 egg 250 g sukker ½ dl smeltet smør 1½ dl kremfløte 1½ dl kulturmelk 3 ts hornsalt 1 ts malt kardemomme 750 g hvetemel stekes i 1 kg smultfett Berlinerbolledeigen består av 5 egg 250 g sukker ½ dl smeltet smør 1½ dl kremfløte 1½ dl kulturmelk 3 ts hornsalt 1 ts malt kardemomme 750 g hvetemel syltetøy stekes i 1 kg smultfett 1 Lenke til kommentar
AndyPanda Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Fra wiki: Smultring er en ringformet kake kokt i smult, og en av de mest vanlige småkakene forbundet med julebaksten og «de sju slagene» som tradisjonelt ble bakt før jul. Deigen består hovedsakelig av sukker, egg, kulturmelk / fløtemelk og fint hvetemel, og er vanligvis smaksatt med kardemomme, kanel eller revet sitron- eller appelsinskall. En variant av smultringen kalles hjortetakk, denne er ofte litt fastere i deigen. Smultringer er best ferske, men kan godt fryses. Etter amerikansk vane kan smultringen dekkes med sukker, glasur eller lignende, da kalles den gjerne for donuts. 2 Lenke til kommentar
Kokobananas Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Greit, jeg gir meg. Men holder fortsatt fast ved at det er forskjell på det jeg kaller smultringer, og det jeg kaller donuts (som altså er de store med melis/glasur på). Både smaksmessig (hvis vi ser bort fra glasuren) og utseendemessig. Akkurat hva som gjør det vet jeg ikke. Lenke til kommentar
AndyPanda Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Jeg er enig med deg i at det er forskjell på smultringer og donuts, selv uten glassur Lenke til kommentar
Reeve Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 (endret) donuts/doughnuts er noe som har kommet i butikken i de senere år, og som er laget av en deig som ligner mye mer på berlinerbolledeigen enn på smultringdeigen. Smultringdeigen består av 5 egg 250 g sukker ½ dl smeltet smør 1½ dl kremfløte 1½ dl kulturmelk 3 ts hornsalt 1 ts malt kardemomme 750 g hvetemel stekes i 1 kg smultfett Berlinerbolledeigen består av 5 egg 250 g sukker ½ dl smeltet smør 1½ dl kremfløte 1½ dl kulturmelk 3 ts hornsalt 1 ts malt kardemomme 750 g hvetemel syltetøy stekes i 1 kg smultfett Form har ofte noe å si for navnet, for eksempel pannekaker og lapper, og til og med vafler (som kan bruke samme røren). På engelsk heter det ring doughnut/filled doughnut, men blir som regel bare forkortet til doughnut (eller donut). På norsk heter det smultring/donut/berlinerbolle, selv om navnene blandes litt utifra hvem man spør. Endret 30. desember 2010 av Zeke 1 Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Greit, jeg gir meg. Men holder fortsatt fast ved at det er forskjell på det jeg kaller smultringer, og det jeg kaller donuts (som altså er de store med melis/glasur på). Både smaksmessig (hvis vi ser bort fra glasuren) og utseendemessig. Akkurat hva som gjør det vet jeg ikke. Vel, det er forskjell på hveteboller og hveteboller også. For ikke snakke om skillingsboller og skillingsboller. Man har da forskjellige oppskrifter. Lenke til kommentar
handerrre Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Vel, uansett så bør dere komme dere ned på nærmeste ica butikk og kjøpe doughnut der de som er fylt med sjokolade Lenke til kommentar
Kokobananas Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Greit, jeg gir meg. Men holder fortsatt fast ved at det er forskjell på det jeg kaller smultringer, og det jeg kaller donuts (som altså er de store med melis/glasur på). Både smaksmessig (hvis vi ser bort fra glasuren) og utseendemessig. Akkurat hva som gjør det vet jeg ikke. Vel, det er forskjell på hveteboller og hveteboller også. For ikke snakke om skillingsboller og skillingsboller. Man har da forskjellige oppskrifter. Ikke på samme måten. Lenke til kommentar
Überadri Skrevet 31. desember 2010 Del Skrevet 31. desember 2010 Spørsmål 1) I flere norske byer kan man finne brusautomater (f.eks) fra Coca-Cola Drikker AS. Nå har vi hatt mye kulde, med temperaturer ned mot -20, ihvertfall her i Trondheim. Har automatene et innebygget varmeelement som gjør at flaskenes innhold ikke fryser, eller får du stivfrossen Coca-Cola om du putter på noen mynter? Evt. er det slik at automatene tas ut av drift/funksjon? Bumppeti. Dette har jeg også tenkt på i vinter. Har kjøpt brus fra utendørsautomat i -15C. Den var kald, men flytende. 1 Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 31. desember 2010 Del Skrevet 31. desember 2010 Greit, jeg gir meg. Men holder fortsatt fast ved at det er forskjell på det jeg kaller smultringer, og det jeg kaller donuts (som altså er de store med melis/glasur på). Både smaksmessig (hvis vi ser bort fra glasuren) og utseendemessig. Akkurat hva som gjør det vet jeg ikke. Vel, det er forskjell på hveteboller og hveteboller også. For ikke snakke om skillingsboller og skillingsboller. Man har da forskjellige oppskrifter. Ikke på samme måten. På hvilken måte da?? Lenke til kommentar
TRD4U Skrevet 31. desember 2010 Del Skrevet 31. desember 2010 Spørsmål 2) Hvilke begrensninger gjelder på lengden/ant. vogner til godstog på norsk bane? Er det totalvekt som setter grensen? I teorien vil jo toget kunne ha nærmest uendelig lengde, men da blir akselerasjonen upraktisk liten, eller tar jeg feil? Ingen som har noen tanker rundt dette? Her før jul tok jeg Norwegians morgenrute fra Trondheim til Rygge. Som kjent kan man velge om man ønsker å sjekke inn på Norwegians automater eller gå direkte til gate med kort/utskrevet billett. Gjør man dette får man automatisk tilegnet et sete. Etter at alle hadde funnet sitt respektive sete ombord i flyet, kom en flyvertinne og spurte etter 6 personer fra de fremste radene som kunne sette seg i de bakerste radene. Hun forklarte dette med flyets vekt/balanse. Har ikke flyselskapet et innsjekkingssytem som evner å gjøre slike beregninger når det automatisk tilegner seter? (til de som ikke har valgt sete selv.) Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 31. desember 2010 Del Skrevet 31. desember 2010 Jenters frontallapp utvikles visstnok tidligere enn gutters. Noe som resulterer i at jenter fortere blir "voksne" og ikke så tøffe bak rattet. Kan man "måle" frontallappen, og finne ut hvor "voksen" man er? Kan man fastslå når den er ferdig å vokse? Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 31. desember 2010 Del Skrevet 31. desember 2010 (endret) Spørsmål 2) Hvilke begrensninger gjelder på lengden/ant. vogner til godstog på norsk bane? Er det totalvekt som setter grensen? I teorien vil jo toget kunne ha nærmest uendelig lengde, men da blir akselerasjonen upraktisk liten, eller tar jeg feil? Ingen som har noen tanker rundt dette? Her før jul tok jeg Norwegians morgenrute fra Trondheim til Rygge. Som kjent kan man velge om man ønsker å sjekke inn på Norwegians automater eller gå direkte til gate med kort/utskrevet billett. Gjør man dette får man automatisk tilegnet et sete. Etter at alle hadde funnet sitt respektive sete ombord i flyet, kom en flyvertinne og spurte etter 6 personer fra de fremste radene som kunne sette seg i de bakerste radene. Hun forklarte dette med flyets vekt/balanse. Har ikke flyselskapet et innsjekkingssytem som evner å gjøre slike beregninger når det automatisk tilegner seter? (til de som ikke har valgt sete selv.) Er en del faktorer som spiller inn som nok gjør det vel så lett å flytte seks personer. Fuel Bagasje Reell vekt på personer Vær og vind underveis Og sikkert flere ting. Derfor har de nok sensorer i flyene som måler vektfordelingen. Endret 31. desember 2010 av Jotun 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå