A-Jay Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Noen som kjapt kan fortelle tidsforskjellen mellom oss og CT i USA? Eventuelt gi tips på en enkel nettside for omregning. De jeg fant var så rotete(fulle av reklame) og tungvindte. Gå inn på www.time.gov og velg CT. Da ser du hva klokken er der og kan regne kjapt og greitt. Siden de går over til sommertid/vintertid på andre tidspunkter enn oss i europa er det ingen konstant tidsforskjell, det avhenger av når på året man snakker. Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 @Audiosun: Har du prøvd Time and Date? Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Kan man ha noe liggende i bilen som trekker til seg fuktighet så det blir mindre dugg ig is innvendig i bilen? Lenke til kommentar
Gjest Slettet+8974354 Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Du kan jo kjøpe en sekk med Silica gel, slik som du finner i klær når du kjøper det nytt Har sett et sted man kunne kjøpe det, men husker ikke hvor. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 (endret) Er det noen som finner et fasediagram* over vann-etanol-systemet som også dekker under 0'C? (*Et diagram som viser hvilke kombinasjoner av temperatur og alkoholprosent som er flytende, fast og gass. Det er spesielt grensa mellom fast og flytende som er interessant nå.) Det spesielle med kombinasjoner av væsker sånn som her er at det ikke finnes noe bestemt frysepunkt. Fryse"punktet" er et temperaturområde der slush er termisk stabilt. Redigert: Jeg fant et her, men det mangler solidus-linja. Endret 31. oktober 2010 av Simen1 Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Ved hvilken temperatur blir 40% Vodka (Vikingfjord) til delvis slush? Frysepunktet på 40% etanol er cirka -23 grader celsius. Slush har et frysepunkt på 0, og serveres på -5 grader. Grunnen til at det da er slush og ikke is, er på grunn av bevegelsen i slushmaskinen. Jeg antar da at vodka, i en slik maskin, må holdes ved cirka -28 grader celsius Nei altså, flasken lå urørt i fryseren i 2-3 uker, og når jeg tok den ut i går var det masse isklumper og litt "slush-grøt". Har vannet skilt seg litt fra alkoholen? Var temperaturen -23 grader? Lenke til kommentar
T.O.E Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Hvorfor kan ikke trommer spille surt? Lenke til kommentar
aklla Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Hvorfor kan ikke trommer spille surt? det er vel kun blåse og strykeinstrumenter som kan spille surt. blåseinstrumenter fordi man må lage lyd med munnen for å få lyd ut av instrumentet, jo renere lyd man lager, jo renere lyd kommer ut, og motsatt. Sikkert en god grunn med styrkeinstrumenter også, sikkert noe med jevnt stryk/trykk eller noe... med trommer er det bare å slå, vanskelig å gjøre det så alt for feil... Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 (endret) Trommer kan stemmes ved å stramme eller slakke på skinnene. De avgir toner de også, men tonen er så kortvarig at vi ikke merker det blant andre instrumenter. Du hører helt klart forskjell i tonen på en stram skarptromme og en som er stemt litt slakkere, den stramme har mye "lysere" skarptrommelyd. Trommer har masse stemmeskruer rundt kanten for å stramme eller slakke på skinnet. Endret 31. oktober 2010 av Bytex Lenke til kommentar
T.O.E Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Så det er fordi tonene er så kortvarig at vi ikke legger merke til dem? Lenke til kommentar
Mr. A Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 (endret) Nei altså, flasken lå urørt i fryseren i 2-3 uker, og når jeg tok den ut i går var det masse isklumper og litt "slush-grøt". Har vannet skilt seg litt fra alkoholen? Var temperaturen -23 grader? Hvilken type fryser var dette ? Var det en dypfryser så kan det godt hende at alkoholen har fryst litt, men hvis det var en slik fryser som er kombinert med kjøleskap så må det være at vannet har skilt seg litt fra alkoholen. Edit: Litt info om dypfryser: En dypfryser må kunne produsere en stabil oppbevaringstemperatur på mellom ÷18 og ÷20°C og en innfrysingstemperatur på ÷25°C Kilde: Wikipedia Endret 31. oktober 2010 av Mr. A Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Fryseren er kombinert med kjøleskap Lenke til kommentar
Diskutant Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Hvorfor kan ikke trommer spille surt? Det kan de. Bare å stemme de dårlig det! Men du hører det ikke så godt om du ikke har et "trent" øre. Jeg har ingen problem med å høre forskjell på en ustemt og en bra stemt tromme. Alle skal passe til hverandre. Det går også an å stemme hver av skruene forskjellig, da blir det en forvrengt og fæl lyd. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Hvorfor kan ikke trommer spille surt? Det kan de. Bare å stemme de dårlig det! Men du hører det ikke så godt om du ikke har et "trent" øre. Jeg har ingen problem med å høre forskjell på en ustemt og en bra stemt tromme. Alle skal passe til hverandre. Det går også an å stemme hver av skruene forskjellig, da blir det en forvrengt og fæl lyd. Det blir vel ikke surt på samme måte som en trompet eller fiolin? Så klart det kan bli ustemt, men surt? Lenke til kommentar
Diskutant Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 (endret) Det blir vel ikke surt på samme måte som en trompet eller fiolin?Så klart det kan bli ustemt, men surt? Kommer an på hva du mener med surt. Selvfølgelig kan de stemmes i absolutt alle "toner", men du hører ikke like godt at det er en kvart tone feil på et trommeskinn som en sangstemme. Edit: fjernet sær quote Endret 31. oktober 2010 av diskutant Lenke til kommentar
T.O.E Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Det blir vel ikke surt på samme måte som en trompet eller fiolin?Så klart det kan bli ustemt, men surt? Du hører ikke like godt at det er en kvart tone feil på et trommeskinn som en sangstemme. Edit: fjernet sær quote Hvorfor det egentlig? Lenke til kommentar
Ninjahamster Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Hvorfor kalles det LED-TV når det bare er baklyset som er LED? Og hvorfor heter ikke da vanlige LCD-TVer med lysrør som baklys lysrør-TV? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 (endret) Nei altså, flasken lå urørt i fryseren i 2-3 uker, og når jeg tok den ut i går var det masse isklumper og litt "slush-grøt". Har vannet skilt seg litt fra alkoholen? Var temperaturen -23 grader? Det spesielle med kombinasjoner av væsker sånn som her er at det ikke finnes noe bestemt frysepunkt. Fryse"punktet" er et temperaturområde der slush er termisk stabilt. Væska vil ha høyere andel alkohol enn de faste krystallene, kanskje med over 10% forskjell. Man kan "destilere" sprit ved å skille væske fra krystaller og kjøle ned væska i flere runder. Endret 31. oktober 2010 av Simen1 Lenke til kommentar
Diskutant Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Hvorfor det egentlig? Tilnermet umulig å forklare.. I'll try my best! Eller.. Tonene varer en kortere periode enn sangstemme/ trompet/ piano. Pluss at det er ikke alltid trommene trenger ha en spesiell tone for å tilføre noe til låten. De er bare der for fill-in. Litt vanskelig å forklare.. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 31. oktober 2010 Del Skrevet 31. oktober 2010 Kommer an på hva du mener med surt. Selvfølgelig kan de stemmes i absolutt alle "toner", men du hører ikke like godt at det er en kvart tone feil på et trommeskinn som en sangstemme. Det er forskjell på en kvart tone feil og på å være surt mener jeg. Gi meg en fele så skal jeg vise deg hva surt er Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå