Flimzes Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Vannet inneholder mer energi og overfører varmen raskere til maten raskere ved fosskoking enn småkoking. Småkoking er dessuten ofte under 100 grader, da det som fordamper suger til seg mesteparten av energien rundt. (det begynner stort sett å småboble i bunnen av kjelen ved ca 70 grader om jeg ikke husker feil) Lenke til kommentar
soulless Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Vann ved 100C er damp, altså kan ikke kokende vann i flytende form være 100C, men heller litt under. Innholdet av boblene i vannet tror jeg dog skal være 100C eller mer (uten at jeg har klart å måle dette ) Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 (endret) Vann kan fint være 100 grader, og damp kan være 100 grader, men ingen av dem kan gå over grensen (grensen vil flytte seg etter hvor høyt over havet du er etc, men den kan uansett ikke krysses uten en faseskiftning). Vann kan derimot fordampe før det når 100 grader (det skjer hele tiden). Og vannet som er rundt en dråpe som blir til gass kan bli midlertidig noe kjølt ned. Endret 20. oktober 2010 av Flimzes Lenke til kommentar
soulless Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Har testet dette flere ganger, og lykkes ikke å få vann over 100C ved vanlig koking (målt med vanlig termometer) Ved trykkoking skal det imidlertid være mulig, men det har jeg ikke testet selv. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Sa ikke over 100, jeg sa 100. Vad 1atm skal vannet koke ved 100, vannet er 100 og gassen er 100. Dette gjorde vi eksperimenter med på vgs, og samtlige konkluderte med at vannet ble 100grader før det fordampet. (noen fikk mer før det heldigvis lille glasset plutselig støtkoket) Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Jeg har en gammel varmeovn, riveria. Kan skru knotten 3 ganger, til hoyre står det 1/1, nederst står det 1/2 og til venstre står det 1/3. Hva er varmest? Lenke til kommentar
Gjest Slettet+8974354 Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Vil tro 1/1 er varmest 1/2 halv styrke 1/3 en tredjedels styrke Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 (endret) 1/1 = 100 % 1/2 = 50% 1/3 = 33 % edit: Too late Endret 20. oktober 2010 av Khaffner Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Hørtes selvfølgelig fornuftig ut, takk. Lenke til kommentar
Habitats Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 (endret) Mest logiske ville vært 1/1 (en hel, 100% effekt). Om ikke kan du vel prøve selv. Sett den på et av hakkene i 30 min og stikk armen inn? Burde vel kjenne forskjell på 80-100 og 250+ grader. edit: makan så kjappe folk var nå da? Endret 20. oktober 2010 av Habitats Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Disse ovnene har to varmeelementer. Det ene på f.eks 800w, det andre på f.eks 1200W (har ikke finregnet på noe prosenter. Det som skjer er av på første innstilling ligger 800W elementet inne, på andre 1200W og på tredje, i dette tilfellet 1/1 ligger begge elementene inne, i paralell. Samme opplegget på slike eldre typer varmekabel brytere på bad med 3 innstillinger. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Om ikke kan du vel prøve selv. Sett den på et av hakkene i 30 min og stikk armen inn? Burde vel kjenne forskjell på 80-100 og 250+ grader. Prøvde å kjenne men syns alt kjentes varmt ut, så greide ikke bedømme helt hva som var hva. Du mener vel kjenne over ovnen å ikke inni? Disse ovnene har to varmeelementer. Det ene på f.eks 800w, det andre på f.eks 1200W (har ikke finregnet på noe prosenter. Det som skjer er av på første innstilling ligger 800W elementet inne, på andre 1200W og på tredje, i dette tilfellet 1/1 ligger begge elementene inne, i paralell. Samme opplegget på slike eldre typer varmekabel brytere på bad med 3 innstillinger. Takk for forklaring, har slikt på badet og, så da veit man hvordan det funker. Lenke til kommentar
Habitats Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Antok at det var selve ovnen du stilte på, og ikke platene, så da mente jeg naturligvis at du skulle kjenne inni. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Oj da har dere(du?)misforstått, jeg mente en varmeovn som brukes til å varme opp rom i huset med, en slik som står skrudd fast på veggen. Lenke til kommentar
Jotun Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Ingen andre som trodde det tror eg Lenke til kommentar
Überadri Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Takk for kokesvar Sitter og fikler med en liten ståltrådbit med plastikk på, som opprinnelig holdt en eller annen ledning pent kveilet opp i en eske. Har noen en god forklaring på hvorfor ståltråden sakte men sikkert stikker mer og mer ut av den ene enden av plasten ettersom jeg bøyer den fram og tilbake for så å dra den rett igjen? Lenke til kommentar
Habitats Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 (endret) Oi nå følte jeg meg skarp, haha. Alltid hatt for vane å kalle komfyren for ovn... "sette inn pizzaen i ovnen". Jaja, så feil kan man ta. @Überadri Ikke helt sikker på om jeg forstår, men om du fikler mye med den, kan det vel hende du utvider/strekker den i samme slengen. Endret 20. oktober 2010 av Habitats Lenke til kommentar
E.C. Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Den blir varm og utvider seg i det punktet der du bøyer den. Når den kjøler seg ned igjen trekker den seg antaglivis ikke helt sammen, men heller blir tynnere på det punktet hvor du bøyde den. Ettersom plasten har den samme lengden så vil ståltrådet begynne å stikke ut ved endene etterhvert som du bøyer på det. Lenke til kommentar
Puke Nukem Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 I så fall ville jeg heller satsa på at når metallet blir varmt, så krymper plasten Lenke til kommentar
E.C. Skrevet 20. oktober 2010 Del Skrevet 20. oktober 2010 Det er vel en mulighet for det også. Men bøyer du lenge nok så vil jo ståltrådet brekke av, altså må nok det bli tynnere så det brekker. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå