CypheroN Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Det er for å vise at "dette er gøy". Reagerer på at noen ganger er det noe som er litt gøy, men da ler ingen. Så er det en annen replikk, da ler alle. Er aldri litt og litt, er alt på en gang. Derfor foretrekker jeg serier uten dette. Seinfeld er et unntakk (men det er vel ekte publikum tror jeg?) Lenke til kommentar
Tepose. Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Er det flest sandkorn i verdens ørkener eller flest dråper i alle verdens hav? I følge kilder jeg fant på nettet, er det mellom og sandkorn på Jorden. Når det er sagt, vet vi at volumet av alle verdenshav (som er noe sånt som 98% av all vannmassen på Jorden) er liter. Hvis vi regner at en dråpe er lik 0,5 ml (som er en stor dråpe), så betyr det at alle verdenshav, består av ca. som er et større tall enn estimatet for antall sandkorn på Jorden. Altså, det er flere dråper vann enn sandkorn på Jorden. Tusen takk for svar! Så vet vi det Lenke til kommentar
Kaggen Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 "Jeg gir blaffen". Hva er en blaff? Lenke til kommentar
CypheroN Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 "Jeg gir blaffen". Hva er en blaff? "I dont give a damn" Lenke til kommentar
Nerowulf Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 "Jeg gir blaffen". Hva er en blaff? Vindkast Lenke til kommentar
GeO Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 "Jeg gir blaffen". Hva er en blaff? «Blaffen» er en forkortelse for «blanke faen». Lenke til kommentar
Gjest Slettet-T9cKWhDpN0 Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 finnes det en tråd her hvor det postes ellendige nettsider? slike som for eksempel ser ut som de er fra 97 eller bare er jævlige for øynene å se på. Lenke til kommentar
Qtecman Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 finnes det en tråd her hvor det postes ellendige nettsider? slike som for eksempel ser ut som de er fra 97 eller bare er jævlige for øynene å se på. Tenker du på slike sider som https://www.politi.no/ ? Lenke til kommentar
Gjest Slettet-T9cKWhDpN0 Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 ja kom til å tenke på at slike sider må være gøy da jeg leste om den på itavisen. Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Hvorfor koker vann over? Lenke til kommentar
Captn Jack Yarr'ow ! Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Åssen da? Lenke til kommentar
myrdan Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 (endret) Hvorfor koker vann over? Når vannet når kokepunktet sitt på 100 grader så fordamper det. Det fordamper i bunn av kjelen, siden vannet er varmest der, dampen skaper bobler når den siger oppover i vannet og skaper bobbler, som gjør at det koker over. Endret 1. september 2009 av myrdan Lenke til kommentar
Islanbadsj Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Lite oppfølgingsspørsmål. Hvorfor koker melk mer "brutalt" over? Når det først begynner å koke skikkelig utvider deg seg jo noe helt enormt. Lenke til kommentar
myrdan Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 (endret) kan jo ha noe med at melk har lavere kokepunkt. Men jeg er ikke helt sikker på om det er det som er hele årsaken. Endret 1. september 2009 av myrdan Lenke til kommentar
kris98 Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Hvorfor nettet hopper ut hvis jeg har µTorrent oppe, selv med inaktive torrents. Lenke til kommentar
Bikeridr Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 kan jo ha noe med at melk har lavere kokepunkt. Men jeg er ikke helt sikker på om det er det som er årsaken. Nei, melk koker ca omtrent på samme kokepunkt som vann. Det er mindre enn én grads forskjell. Men melk inneholder mange bundne gassforbindelser og litt svovelforbindelser. Dette er som sagt bundet opp i melkens væske. Når så melken koker, blir dette frigjordt og dette skjer i en "ukontrollert" kjedereaksjon. Når det skjer, så skjer det. Som sikkert alle vet, så nytter det ikke å trekke kokende (nyoppkokt) melk vekk fra platen, den fortsetter å koke over. Dette er fordi de bundne gassene og svovelforbindelsene fortsetter sin kjedereaksjon selv om melken kommer under sitt reelle kokepunkt. Man kan, hvis man "passer på som en smed" begynne å piske eller røre kraftig i melken når den nærmer seg kokepunktet. Da slår man løs litt av gass/svovelforbindelsene før kokepunktet gjør dette eksplosivt. Dette reduserer "kokepunkteksplosjonen" litt og en kan med dette redde komfyren fra fullstendig rundvask.. Som man sier: Vann koker ved 100°C. Melk koker så snart man snur ryggen til. Lenke til kommentar
Coffey Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Derfor foretrekker jeg serier uten dette. Family Guy! Lenke til kommentar
CypheroN Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Derfor foretrekker jeg serier uten dette. Family Guy! De fleste animasjons-serier har vel ikke kassett-latter, nei Lenke til kommentar
myrdan Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 (endret) Nei, melk koker ca omtrent på samme kokepunkt som vann. Det er mindre enn én grads forskjell. Men melk inneholder mange bundne gassforbindelser og litt svovelforbindelser. Dette er som sagt bundet opp i melkens væske. Når så melken koker, blir dette frigjordt og dette skjer i en "ukontrollert" kjedereaksjon. Når det skjer, så skjer det. Som sikkert alle vet, så nytter det ikke å trekke kokende (nyoppkokt) melk vekk fra platen, den fortsetter å koke over. Dette er fordi de bundne gassene og svovelforbindelsene fortsetter sin kjedereaksjon selv om melken kommer under sitt reelle kokepunkt. Man kan, hvis man "passer på som en smed" begynne å piske eller røre kraftig i melken når den nærmer seg kokepunktet. Da slår man løs litt av gass/svovelforbindelsene før kokepunktet gjør dette eksplosivt. Dette reduserer "kokepunkteksplosjonen" litt og en kan med dette redde komfyren fra fullstendig rundvask.. Som man sier: Vann koker ved 100°C. Melk koker så snart man snur ryggen til. men hva er det som gjør at melken bruker mye kortere tid før det begynner å koke i forhold til vann, begge deler skal jo nå 100grader og det burde vel ta like lang tid ? Tenkte at melk har lavere kokepunkt siden det begynner å koke mye fortere. Endret 1. september 2009 av myrdan Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981287349 Skrevet 1. september 2009 Del Skrevet 1. september 2009 Hvorfor nettet hopper ut hvis jeg har µTorrent oppe, selv med inaktive torrents. 100% sikker på at det er µtorrent ? Kan være at du har ustabilt internett. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå